Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Pajzsmirigy és egyéb hormonproblémák, hogyan derült ki, hogy baj van, értékeid, gyógymódok, gyógyszerek, amiket javasoltak, eredményességük

Ebben a beszélgetésben 107 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2014-03-06 16:29:26
 
Szesen,
én 54-56 kg között mozgok, szinte bármit csinálok...jó, azért zabálni nem szoktam és nem vagyok édesszájú sem...soha nem tudtam 3 kg-nál többet fogyni, bármit is csináltam...régen nagyon sokat diétáztam, rengeteget mozogtam, de a kívánt súlyomat soha nem tudtam elérni...amióta nem foglalkozom ezzel, azóta inkább átformálódtam...igazi magyaros alkat vagyok...ahogy a párom mondja, olyan csöcsös-faros :)
Szesen
2014-03-06 08:30:49
 
Gratulálok a jó eredményekhez! :)
Örülök.

Nálatok a súllyal volt/ van probléma?
Én világ életemben vékony voltam, 48-50 kg.
Mikor terhes lettem és nagyon elszállt a TSH-m, hirtelen felszedtem 10 kg-t. Azóta az eredményem jó, viszont bárhogy küzdök sehogy se tudom visszaszerezni a régi súlyomat:(
plumeria14
2014-03-05 22:10:27
 
Képzeljétek, reggel voltam vérvételen és már meg is kaptam e-mailen az eredményt és nagyon boldog vagyok, mert a TSH-m 1,55 lett 6 hét gyógyszerszedés után (januárban 2,77 volt) és a prolaktin szintem is lejjebb ment, most 163 (januárban 238 volt)....Nagyon örülők ennek a jó eredménynek :)
plumeria14
2014-03-05 20:16:46
 
Szesen,
köszi a cikket! Én 2x1 szem szelént szedek, összesen 160 mikrogrammot.
Szesen
2014-03-05 19:48:22
 
Hasimotosoknak ez egy érdekes cikk lehet.

http://www.varoszoba.hu/show/2013/08/21/hashimoto_thyreoiditis_csak_a

Szelént viszont beszerzek, mert azt nekem nem mondták, bár a Gravidábában van.

Plumeria14 neked mennyit kell szedned?
Szesen
2014-03-05 19:23:19
 
Eddig Elevitet szedtem, aztán terhesen Garvidát,majd miután elvették a kicsit, ismét Elevitet (elhasználtam még a 2 levelemet) Most ismét Gravida.

Kérdeztem az endrokrinológusomat aki azt mondta, hogy ne aggódjak az a mennyiségű jód ami a Gravidban van nem árthat, de ha megfogan a baba közben neki jó lesz.
Kérdeztem a magánklinikán is ,mert oda is járok endrokrinológushoz, ő is azt mondta, hogy ennyit szedhetek.

Amúgy havonta nézik a pajzsmirigy értékemet.
Csak most, hogy már nincs baba nézik 3 havonta, de áprilisban (ha addig nem hozzuk össze természetesen) indul ismét az inszeminció és a magánklinikán megcsinálják havonta.
Decemberben volt utoljára nézve a TSH-m akkor 1,9 volt. Az anti tpo-t nekem nem nézik újra , mert azt mondták ez egy megállíthatatlan folyamat. És a lényeg, hogy pótolják a hormont amit a pajzsmirigyem már képtelen teljesen ellátni.
Jövőhéten nézik meg újra a TSH-t és a többi hormonokat is.

4 hetes terhesen 5 felett volt a TSH-m. Akkor emelték is a gyógyszeradagomat. A kicsi hálistennek akkor mégis jól érezte magát. Hetente néztek UH-al.
A gond sajnos később jött....egy ártatlannak tűnő megfázásból. (parvovírus fertőzés)
plumeria14
2014-03-05 18:10:33
 
nikinokedli,
én magán laborban nézetem, mert nem járok sztk-s nődokihoz, aki tudna nekem beutalót írni...endomókusnál is magánrendelésen voltam Prof. dr. Balázs Csabánál, szerintem ő a legjobb, legalábbis, ahogy utána olvastam a neten. Nála nagy szerencsém volt, mert január közepén, amikor bejelentkeztem hozzá, először csak április végére kaptam hozzá időpontot, de aztán nagy szerencsém volt, mert valaki visszamondta, így 1 hét múlva már mehettem is :)
nikinokedli
2014-03-05 17:11:41
 
Szesen: sajnálom a történteket!
Plumeria 14: te kitől kérsz beutalót tsh nézésre?
nekem a háziorvosom azt mondta, hpogy csak 3 havonta nézethet, endodikihoz meg még csak most megyek, meg különben is évekig tart egyáltalán a közelébe férkőzni...
plumeria14
2014-03-05 16:15:26
 
Szesen,
de ugye már nem a Gravidát szeded? Pajzsmirigy gyulladás esetén csak orvosi ellenőrzés mellett lehet jódot szedni és azt is csak akkor, ha létrejött a terhesség...addig tilos a jód, mert fokozza a gyulladást. Egyedül az Elevitben nincs jód, az összes többi terhesvitaminban van.
Mikor nézték utoljára a pm értékeidet? Én ma voltam egy kontrollon 6 hét gyógyszerszedés után és kíváncsian várom az eredményt. Korábban a TSH-m 2,77 volt, az Ant-TPO pedig 273.
Szesen
2014-03-05 11:01:16
 
Sziasztok!

Én is pajzsmirigyes vagyok. Hashimoto-thyreoiditis-es, azaz pajzsmirigygyulladásom van.
Nekem is azt mondták, hogy minden ok, ne aggodalmaskodjam, de csak nem jött a baba.
Orvosváltás, hormonvizsgálatok. Magas TSH (3,5) és ANTI-TPO
(377).
3 hónapnyi gyógyszeres kezeléssel és inszeminációval sikerült összehozni a babát, sajnos vírusfertőzés miatt (ami súlyos rendellenességet okozott a picurkámnak) 3 hónaposan elvették. :(
L-tiroxint szedek, D vitamint, Gravidát, (nekem azt mondták, hogy ezt szedjem mert bár nekem valóban nem kell a jód, de a babának igen)
Kerülöm a cukros ételeket,a z inszinuáció előtt 2-3 hónapokban teljesen 0 cukor, teljes kiőrlésű liszt és semmi mesterséges ízfokozó.
A terhességmegszakítás után elkezdtem az aviva tornát is,azt mondák segíti s gyógyulást, vezetem a hőmet és azóta 2x is éreztem a peteérést, és a rendszer mutatott ki ovulációt is.
Azelőtt magamtól nem volt.
3 hónapig nem lehetett próbálkozunk, de most már igen:)


 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!