Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 298 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Tsibe
2016-10-11 11:49:42
 
Kaáliban kinél voltatok?
Úgy tudom, hogy NK sejtet szoktak ilyenkor nézni, ha az normális, nem gond a magas anti-TPO. Az infúziós kezelés is az NK sejtarányra hat.
Tsibe
2016-10-11 11:45:29
 
Sziasztok!

Nálunk nincs semmi változás. Várunk a novemberi Kaális időpontra. Illetve előtte lesz biopszia, szóval a konzultációra már annak az eredményével megyünk. Vamariann, mennyi az anti-TPO értéked? Nekem is Hashimotom van... :(
vamariann
2016-10-10 22:57:28
 
Örülök, hogy jól vagytok, Veronika, csak így tovább! :)
Nagyon köszönöm a tanácsot, megfogadtam. Jó egészséget továbbra is és boldog babavárást!
BVeronika
2016-10-07 07:42:56
 
Szia vamariann!

Köszi az érdeklődést, nálunk minden rendben van. A héten töltöm a 19. hetet, megvolt a genetikai ultrahang is, babóca szépen növekszik és egészséges. Nagyon boldogok vagyunk! :-)

Nagyon szuper, hogy javultak az eredmények!!!! A másik témához (magas antiTPO) sajnos nem tudok hozzászólni. Viszont van egy facebook csoport, nem tudom, esetleg már a tagja vagy-e, de ott mintha több lánytól is olvastam volna hasonló problémát. Lehet, hogy érdemes lenne rákérdezned ott... A csoport neve: Gyermekre várva - Inszem&Lombik

Sok sikert nektek!
vamariann
2016-10-06 17:57:45
 
Sziasztok, Lányok!

Hogy vagytok?
Timi! Nem írtál, mi lett az eredmény. Remélem, csak azért nem, mert várod a 12. hét végét! :)
Tsibe, Veronika, Tomka! Nálatok mi újság?
Mi voltunk az andrológiai magánrendelésen, ismét javultak az eredmények, így a minta már alkalmas ICSI-re. (durva, hogy most ennek kell örülnünk...) Pozitívak voltak a benyomásaink B.M.-ról, köszi még egyszer, Tsibe, h ajánlottad!
És egy "kis" segítséggel bejutottunk a Kaáli-ba is (!!!), aminek nagyon örültem és úgy indultam neki, hogy ez az 1. konzultáció számomra most a világot jelenti. Sajnos össze is omlott ez a világ bennem kb. fél óra alatt, ugyanis ilyen magas anti TPO értékkel, mint ami nekem van, nem javasolják a beültetést. Azt javasolta az orvos, hogy keressek fel egy immunológust (autoimmun eredetű a pajzsmirigy-alulműködésem), hogy lehetne-e csökkenteni ezt a számot. Ha nem, akkor állítólag van vmilyen infúziós kezelés, amivel a beültetés idejére le lehet csökkenteni, hogy az antitesteim ne nyírják ki a beültetett embriót, de ez csak a végső megoldás. Nagyon nagyon elkeseredtem...
vamariann
2016-09-17 11:01:29
 
Sziasztok!

Tsibe: okt. 4-re kaptunk időpontot. Írok majd mindenképpen.
Tomka: köszönjük, h megosztottad velünk a történetedet! Nagyon örülök, h ennyi idő után mégiscsak sikerült, megérdemeltétek! Gratulálok és boldog babavárást kívánok! :)
tomka
2016-09-17 10:25:59
 
Sziasztok lányok,

bár már nagyon régen nem szóltam szóltam hozzá a fórumhoz, gondoltam megosztok veletek néhány pozitív hírt.


A férjemmel 2012-ben kezdtünk el próbálkozni a gyermekvállalással, és mivel egy kicsit már akkor is aggódtam a korom miatt (akkor voltam 32), így fél év után orvoshoz fordultunk. Nagyon alapos kivizsgálás következett, hormonok, endokrinológia, diagnosztikai célú laparoszkópia, hiszteroszkópia, de igazából semmi eltérést nem találtak egyikünknél sem, próbálkozzunk tovább. Miután továbbra sem jött össze, a nőgyógyászommal csináltunk három ciklust indukált peteéréssel (closty+GonalF), időzített aktussal, szintén semmi. Közben a férjemnek volt két prosztata-gyulladása, vészesen lecsökkent a spermaszáma, 3M/ml körülire, ami már csak lombikra volt elég.

Nagy reményekkel vágtunk bele az IVF-be tavaly novemberben, mondván, hogy nálam minden rendben, az alacsony spermaszámot pedig könnyedén át lehet hidalni a lombikkal. Ehhez képest első alkalommal egyetlen petesejtet tudtak leszívni, és az sem termékenyült meg. Idén februárban szó szerint ugyanez ismétlődött meg, ekkor javasolta a biológus DHEA szedését.

Május 19-én voltunk a következő konzultáción, akkor az orvos hosszú protokoll mellett döntött. Mivel aznap jött meg a vérzésem, egy kicsit vacilláltam, hogy rögtön elkezdjem-e a fogamzásgátlót, de végül úgy döntöttem, hogy nem kapkodok, várok még egy ciklust. Aztán amikor késett a vérzésem, csináltam egy tesztet, és nem akartam elhinni, amikor - életemben először - pozitív lett.

Most 17 hetes vagyok, február közepére várjuk a kisfiúnkat.

Őszintén szólva fogalmam sincs róla, hogy négy év után mi változott, mi lett jó, ami addig nem stimmelt, hogyan sikerülhetett spontán, amikor két lombik is eredménytelen volt, egyedül a DHEA-ra tudok gondolni, hogy mivel már 36 vagyok, talán az javította a petesejtek minőségét, de ez már úgysem derül ki...

Szóval lányok én mindenkinek csak kitartást tudok kívánni. Tudom, hogy fizikailag-lelkileg egyaránt nehéz, és hogy az élet végtelenül igazságtalan ebben a kérdésben (is), de azért talán érdemes bizakodni.
Tsibe
2016-09-16 22:59:51
 
Mikorra kaptatok időpontot? Mindenképp jelezz majd, hogy mondott-e valami okosat.
vamariann
2016-09-15 20:33:36
 
Rendben, köszi mindent!
Tsibe
2016-09-15 20:30:11
 
Az urológiai klinikán a recepción kell mondani, hogy B.Mhez érkezett mintaadásra. Ott elmondják hova kell menni és a mintát is oda kell visszavinni. Én még nem voltam vele soha, most mondta a párom.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!