Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2013-05-28 17:02:52

KatkaManó,
az jó, hogy voltál hormonvizsgálaton, mert abból kiderül, hogy lehet-e hinni a görbének..
KatkaManó
2013-05-28 16:57:57

plumeria14,

Nem használok ovu tesztet, és nem vezetem máshol.
Lehet az zavarta be a görbét, hogy nagyon hamar elkezdett esni a hőm. Jövő héten lesz kész a hormon vizsgálatom abból kiderül, hogy volt e peteérésem. Annyira nem izgulok, cask érdekes, mert a végét leszámítva szerintem egész szép görbe volt :)
plumeria14
2013-05-28 16:53:36

sangria
Nem baj, hogy hosszú lettél és örülök, hogy ezeket leírtad, legalább egy kicsit kiírtad magadból. Azt nem írtad ugyan, hogy a hormonvizsgálatnak mi lett az eredménye, de gondolom, hogy a dokid ennek fényében javasolta, amit javasolt…
Sajnos, ha nem jön a baba, akkor az ember többet foglalkozik ezzel a témával és leginkább ennek az okára kíváncsi, amiben kikéri az orvosa véleményét…szerintem ez teljesen normális, ez nem görcsölés, egyszerűen az ember nem szeretne ölbe tett kézzel ülni és várni a csodát…azért tenni is kell. Én nem vagyok sem orvos, sem pedig szakértő, de úgy gondolom, hogy mindezekből annyit tarts be, amennyit tudsz és ami mellett még úgy érzed, hogy „teljes” életet tudsz élni. Kezdd el egy apró lépéssel és folyamatosan tágítsd a „tiltott gyümölcsök” körét. Szerintem ha ezt nem diétaként, hanem életmódváltásként fogod fel, akkor sokkal könnyebb lesz…Mondjuk én még nem hallottam arról, hogy a candida meggátolná a teherbeesést.
sangria
2013-05-28 16:39:33

Plumeria:
Ez azért nehéz, mert ugyan én úgy érzem pszichológiailag nem vagyok rágörcsölve a babára, de sajnos ha nem akar jönni, akkor az embernek napi szinten egyre többet és többet kell foglalkoznia a babatémával, ha akarja, ha nem. Én most érzem úgy, hogy kezdek tőle besokallni, pedig még eléggé az elején tartok.

Nemrég voltam dokinál, hormonvizsgálaton és általános kivizsgáláson, hogy megállapítsuk, mi lehet az, ami bekavarhat a peteérésemnek, most ezeket próbáljuk rendbe hozni. Nem akarok ugyanis rögtön szintetikus hormonokat, meg clostylt szedni, hanem próbálom természetes dolgokkal rendbe hozni, amit lehet.
A doki összeírt nekem egy csomó vitamint, biobogyót, barátcserjét, progeszteronkrémet, ezeket szedem most, plusz avivázok, meg ugye természetesen vezetem a hőm, figyelem az ovut stb..

A legrosszabb, hogy a candida szintem jó magas és tejre is érzékeny vagyok valamennyire és ezek is ESETLEG bekavarHATnak, szóval ajánlatos lenne candidadiétát tartanom, hát erre mondtam, hogy ez már sok és én ezt már nem akarom, baba ide vagy oda (cukrot nem szabadna egyáltalán, alkoholt sem, töményről mondjuk már rég lemondtam, de bort, sört szoktam inni, ha jól esik, de tejet se nagyon, meg kávét se szabadna, meg gyümölcs helyett inkább zöldséget..). Azért valamennyire persze odafigyelek, de kezdem tényleg úgy érezni magam, mintha lenne egy súlyos betegségem, amiből márpedig muszáj kigyógyulni...
És akkor erre mondják az okosok, hogy nem szabad rágörcsölni..

Bocs hosszú lettem, de jól esett kicsit kiírni ezeket:-)
Talán más is van vele úgy, mint én..
plumeria14
2013-05-28 16:32:06

KatkaManó
nem te vagy az első, aki ezt írja…fogalmam sincs, hogy ez hogy lehet. Bár az oldalon is írják, hogy azt kell végleges ovulációs időpontnak tekinteni, amit a rendszer a ciklus végén jelez….de hogy van ez? Akkor miért jelezte eddig és miért sötétítette be, ha most kivette? Ovutesztet nem használsz? Máshol nem vezeted a hődet? Ezekből többet lehetne megtudni…
KatkaManó
2013-05-28 16:02:04

SZiasztok!

Nekem ma magjött, de nem is ez az érdekes.
Hanem hogy eddig ide-oda rakta az ovut. hol 12-re, hol meg 15.re. Meg azt isírták hogy ovulációt észleltek a görbébe, ráadásul be is sötétítette.
De,
most hogy megjött és lezáródott az előző ciklus....hm....eltűnt az ovu. Ilyenkor mizu van ?!
plumeria14
2013-05-28 14:49:42

capri
Jogos a felvetés, bár én úgy gondolom, hogy ha az ember figyeli a teste jelzéseit, az még ne rágörcsölés…a görcsösség inkább azt jelenti (számomra), hogy az a nő, aki teherbe szeretne esni, a nap minden órájában, percében csak erre tud gondolni, már most úgy viselkedik, mintha terhes lenne (pl. nem iszik kávét), mindenféle praktikához folyamodik annak érdekében, hogy baba legyen, holott szerintem ezt a természet dönti el…nem kell ahhoz semmilyen teát inni, hogy létrejöjjön a terhesség, mert ha a baba világra szeretne jönni, akkor meg fog foganni. Nekem is voltak olyan hónapaim, amikor már annyira akartam, hogy szinte csak erre tudtam gondolni, de aztán rájöttem, hogy ezzel csak magamnak „ártok”… Én most úgy vagyok vele, hogy a peteérés előtt együtt vagyunk 2-3 alkalommal (vagyis mi mindent megtettünk), de utána már nemezen agyalok…A múlt hónapban pl. az utolsó héten már nem is vezettem a hőmet, mert nem szerettem volna, hogy ez bármiben is befolyásoljon és azon törjem a fejem, hogy most vajon miért esett 0,1-et a hőm. Szóval csak hagyom magam sodródni az árral. Nekem ez jelenti a „nemrágörcsölést”.
capri
2013-05-28 14:09:08

napsugar24, nagyon szurkolok! :-)
Sokat gondolkodtam, hogy mit jelent a "rágörcsölés", illetve a "nemrágörcsölés". Az, hogy figyeljük a testünk jelzéseit, már rágörcsölés? Ha nem figyelnénk, akkor lehet, hogy azt sem tudnánk, hány napos a ciklusunk, azt pedig minden doki megkérdezi. Meg akinek pl. UH-n figyelik a peteérését, az hogy ne "görcsöljön rá"?! Valahogy nem tudom elképzelni, milyen az, amikor írják sokan, hogy sok hónap próbálkozás után nem foglalkoztak vele annyit, és akkor jött össze a baba. Vagy mi itt mind rágörcsölünk, és akik nem fórumoznak, azok csinálják jól? :-)
plumeria14
2013-05-28 13:52:42

napsugar24
Teles mértékben megértelek…mondani könnyű…a múlt hónapban az ovu után megpróbáltam én sem arra gondolni…de a nemvárt közeledtével ez szinte lehetetlen.
Azt nem tudom hány éves vagy, de általában 12 hónap sikertelen próbálkozás után számít egy pár meddőnek...de rossz ezt leírni :( Persze azt is megértem, hogy nem szeretnétek tovább várni, jöjjön, aminek jönnie kell...
napsugar24
2013-05-28 13:39:52

Plumeria 14-már ez a 10. hónapunk.

Az orvosok javasolták, hogy felejtsem el-na de lehet azt mondani, de nehéz érezni. Eddig ebben a hónapban nem görcsöltem rá, de most már egyre jobban ez foglalkoztat

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!