Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Annàcska napi 2 szem. Én reggel veszem be, éhgyomorra. Csak jó tapasztalatom van vele kapcsolatban. Beàllt tőle a mensim, volt rendes peteérésem. Ajánlom
annácska75
2016-01-10 16:35:41
Sziasztok csajok!A barátcserje kapszulát,hogyan szedjem?És valakinek valamilyen tapasztalata van-e róla?
csöpszi
2016-01-10 16:15:48
BKATA elolvastam a cikket koszi :) de akkor ezek szeint siman lehet h az uh elotti nap volt az ovum az a 10mm es foll. pedig az egyik azok kozul amik novekedni kezdenek de megsem ernek meg. Vagy roszul gondolom?
csöpszi
2016-01-10 16:11:53
Egyebkent a doki is azt mondta hogy mar szerinte megvolt az ovu... a hom is inkabb ezt tamasztja ala... a 10mm es tuszo nem tudom mi... kedden ugyis megvan a hormonvizsgalat eredmenye es beszelek vele ujra. Majd meglatjuk mi lesz. Nem agyalok tovabb az mar ugysem valtoztat semmit...
csöpszi itt van még egy link ezen jól leírják ennek a folyamatát.
BKATA77
2016-01-10 15:50:18
Mit láttak sárgatestet,vagy a tüszőrepedés előtti állapotot, összetéveszthető??"
Nem. A tüsző egy tiszta folyadékot tartalmazó hólyag, a sárgatest meg egy "sűrű" dolog.
A perzisztáló tüsző annyit jelent, hogy tüszőrepedés után lassan indul meg a sárgatestté alakulás.
BKATA77
2016-01-10 15:35:16
Tüsző és sárgatest
A petefészkekben számos 2–5 mm nagyságú tüsző látható a TVUH során. A ciklus kezdetén egy vagy több tüsző is növekedést mutathat.
A ciklus 9–10. napja táján általában már elkülöníthető a domináns tüsző, mely ekkor kb. 10 mm nagyságú. Gyors növekedésnek indul, s a tüszőrepedés idejére eléri a 20-24 mm-es nagyságot.
Az ovuláció után a tüsző összeesik és belőle képződik a sárgatest, mely kezdetben kissé inhomogén szerkezetű lehet. A fal időnként vaskosabb, alacsony echogenitású képletként ábrázolódik. Esetenként a sárgatest egyneműen echoszegény, vékony falú képletként is megjelenhet. A szabályos tüsző illetve sárgatest átmérője általában nem haladja meg a 30 mm-t.
Nevergiveup
2016-01-10 15:32:29
Köszi Arivett a kérdésed!:)
Megvagyok, bár még mindig nagyon taknyosan, de az orrcseppen kívül semmit sem szedek, csak C-vitamint meg sok mézes-citromos teát, nehogy mégiscsak baba legyen..:)
Hőm most megint lejjebb ment kicsit, de annak azért örülök, hogy nem vagyok lázas, vagy nincs brutál hőemelkedésem, így tudom, hogy ez a hő az ovu miatt van.:)
Kövi ciklus (ha lesz) előtt konzultálok a dokival az átjárhatósági miatt, ha lehet, februárban túl akarok lenni rajta.:)
Szerdán megyek majd progira, szombaton meg inzulinrezisztenciára teszteltetem magam...
Arivett07
2016-01-10 15:27:47
SzMZs nálatok már tudni lehet a baba nemét? Es Krisz nálatok?