Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Én még fent vagyok, de idegbeteg és picit alhasfájós...szerintem estére-holnapra meg is jön..
Dorka76
2016-02-21 09:24:03
Jó reggelt lányok :) én tegnap új időszámítást kezdtem már megint :\
Arivett07
2016-02-20 20:14:59
Nevergiveup látod, neked sem lett alacsonyabb a 120 perces cukrod mint az éhgyomori. Nálam ez tök szembetűnő.
Ági41
2016-02-20 19:39:44
Nevergiveup, akkor bocsi.
A facebookon vannak IR csoportok, oda felteszik a vérvétel eredményét, ott van egy-két hozzáértő.
A ref tartományokat nem tudom most fejből.
Nevergiveup
2016-02-20 19:30:45
Ági! Nem mondtam, h kőkemény IR-em van :). Csak írtam, hogy annyi sok “hozzáértő” van a neten, hogy ugyanolyan értéket egyik komoly IR-nek vesz, a másik szerint nem az.
Nekem:
G0: 4,7
G60: 5,1
G120: 5,4
I: 2,0
I60: 25,6
I120: 16,5
Homa: 0,4
Doki szerint az nem jó, ha a 120 perces inzulin több mint 4-5X nagyob mint az éhgyomri. Nekem igaz 8X-os, de azt mondta, hogy így is olyan alacsony az éhgyomi, hogy ahhoz képest nem nehèz sokszorosat produkálni...szerinte ez nem baj, de örülnék ha ehhez hasonlóval találkozott volna valaki..:)
Arivett07
2016-02-20 18:31:41
Igen, sajnos az orvos aki a vizsgálatot felírta nincs a toppon. Potyára böködtek ennyiszer. Szóval most megyek másik orvoshoz, és újból vizsgálat. Hihetetlen, hogy elmész egy orvoshoz, mondod mit szeretnél, és fogalma sincs róla. Hozzá teszem főorvos. Először 15 perces vizsgálatot írt a 60 helyett, szóltam neki, hogy szerintem az nem jó, erre írt 30 perceset. Na, akkor kellett felállnom, és kijönni a rendelőből. Annyira bosszantó!!!!! Ha az ember nem magánba megy, és nem tömködi a zsebüket, totál nem foglalkoznak az emberrel. Tisztelet a kivétellel!!!
Ági41
2016-02-20 18:20:20
Arivett, kellett volna a 60 és a 120 perces inzulint nézetni.
Cukoterhelésnél mindenkèppen kell cukor és inzulin.
Arivett07
2016-02-20 17:57:06
Csajok, ha visszalapoztok a 4. oldalon van az IR eredményem. Nézzetek rá. Nekem pl az éhgyomori vércukor magasabb mint a 120 perces.
Ági41
2016-02-20 17:26:22
Nevergiveup, nekem tavaly márciusban derült ki az IR.
A 120 perces inzulin 74 volt, az érték max 25 lehet. A többi érték jó volt ( 0 perces inzulin, glükoz, 120 perces glükoz).
Miből gondolod, h kőkemény ir-d van?
Látni kellene az értékeket.
"közhiedelemmel ellentétben az alacsony éhgyomri vércukorszint szintén nem jó, mert arra utal, hogy az éjszaka folyamán nagyon magas volt az inzulinszint. Tehát inzulinrezisztencia állapota áll fenn.
Az 5.5 mmol/l értéket meghaladó éhgyomri vércukorszintnél ne dőlj hátra, hogy még bőven határértéken belül vagy, ez az érték ugyanis már az inzulinrezisztencia egy súlyosabb formájára, a károsodott éhomi vércukorszintre utalhat. 7-es érték felett pedig azonnal fordulj diabetológushoz!
Ha például a 120 perces vércukor szinted alacsonyabb, mint az éhomi, akkor szintén baj van, hiszen túl nagy inzulin válasz történt, olyan nagy, ami lenyomta a vércukor szintet. Ez az állapot a hipoglikémia. Amikor idegbetegen rohangálsz és veszekedsz mindenkivel a környezetedben, és ölni tudnál egy kis darab csokiért.
Az inzulin értékekre szintén vannak tól-ig számok, melyek a legtöbb esetben önmagukban nem mérvadóak, ugyanis a leleteket elemző szakember számára az értékek közötti viszony az árulkodó.
Az azonban azonnal szembetűnik, ha az inzulin válasz a terhelés hatására túlzottan nagy, és a 120. perc végére sem csökken vissza a normál tartományba."
Az egyik webes oldalról idéztem.
Nevergiveup
2016-02-20 16:55:42
Arivett! Tényleg nem szép az előző havid...pedig úgy emlékszem előtte volt pár ígéretes...
Az a baj, hogy igaz, hogy néztek nekem IR-t, de annyira érdekes volt az enyém is, hogy még egyet nem találtam hozzá hasonlót a neten, így nem tudom ahhoz hasonlítani, és amúgy sem nagyon értettem meg, mit kell rajta nézni...:( Valahogy minden IR eredmény más és más és egy csomóra mondják, hogy ez már kőkemény IR, pedig én jónak látom..:D