Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Bius27
2020-08-11 08:42:39

Andi neked a tsh értékek milyenek? Nekem nekem nem autoimmun ugyan de nem tudják eltalalni a gyógyszer mennyiséget. Nekem csökkentették az adagot heti 3 fel szem euthyrox mellett lett 3.3 a tsh, a t3-at kellene feltornaznom 4,6-rol 5 környékére, de volt már amikor 5 környékén volt, akkor alacsonyabb volt a tsh. Nekem igt van ami rosszabb már mint az ir, de gyógyszer mellett a cukor ertekim jók, az inzulint ugye nem tudom... Jövőheten megyek vissza dokihoz, illetve amh, vas, dvaitmaon vizsgálatra. Szerintem ma holnap megjon. Szerintetek mondjam a dokinak hogy minden ciklusban a 21.napon kezdődik nálam a mellfeszülés? Alapvető a progreszteronom magas szokott lenni mellette.
Andi198729
2020-08-09 21:58:35

Kriszti én szedtem a clostilbegytet az inszeminációknál. Nekem a ciklus 3.napjától kellett szedni napi 2. A 7.ciklusnapig szedtem.
Bius hasonló cipőben járunk. Nekem már nincs inzulinrezisztenciám, viszont van helyette hashimotom valamint egy göböt is találtak a pajzsmirigyem jobb lebenyén, túlvagyok az aspirációs citológián, szerencsére jóindulatú, strumám van.
Kriszti0129
2020-08-07 23:55:19

Sziasztok!

Voltam endokrinológusnál, aki nem hajlandó elhinni a laboromat, a 9,3-as HOMA indexet. Az inzulinokat kivéve ami 40-41 volt minden más jó, a hormonokat is. Úgyhogy ő újbóli terhelést rendelt el.
A nőgyógyász viszont megultrahangozott, de nem látja peteérés nyomát, úgyhogy clostilbegitet írt fel. Ezt anno anyu is szedte bátyámnál, szerencsére hamar jött is :)
Szedett már ilyet valaki? Mikor érdemes bevenni? 1x1 tbl kell. Rövidebb ciklusnál is az utolsó tabletta után 4-8 nappal kellene lennie a peteérésnek?
Bius27
2020-08-07 14:49:04

Igen, szerintem aki ezt az oldalt figyeli, főleg van aki már évek óta jelen van (sajnos), az bármit megtenne a siker érdekében és hasonlóan van mint ti is. Amit lehet megprobal az ember, de sajnos én is szembesültem már azzal hogy nincs két egyforma helyzet, ket egyforma ember, mindenki más, ezért maximum csak a tapasztalatát tudja mindenki leirni, ami eddig segített vagy ami a sikert meghozta, sajnos tuti recept nincs rá . Én is nagyon szívesen beszélnék olyannal akinek cukor és PM probléma mellett sikerült mar a baba, de többségében azok vannak itt akik próbálkoznak, vagy ha sikerült is nem ebben a kombinációban volt a problémája. Én azt gondolom jó itt erről beszélgetni olyanokkal akik hasonló cipőben járnak, mert a hétköznapokban kevésbé talál olyan partnert az ember aki ugyan így küszködik ezzel a helyzettel. És ha esetleg valakinek sikerült közösen örülünk neki, és reményt ad a kitartásra.
pirelli
2020-08-06 13:52:49

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat és ötleteket.
Sajnos , hogy volt az a nem várt vetélés és előtte az a sok idő amíg vártunk kicsit türelmetlené tett :( . Ezen dolgozok és sikerül is , de eszméletlenül vágyunk a picire. Minden hónap más és más , de jobb . Az a sok minden amit alkalmazunk természetgyógyász , méhpempő , vitaminok erősített a kapcsolatunkon és harmónia van . Méhpempő helyre teszi fokozatosan a párom ciklusait , hónapvégére húzta rövidült neki és elviselhetőbb lett neki ami a legfontosabb . De az eddigi görbék így nem mérvadóak , mert valami megváltozott .
Így javítom magam :) nem türelmetlen lettem , hanem érzem ( érezzük) , hogy jó úton vagyunk és őt várjuk türelmetlenül :)
Nashua34
2020-08-06 07:36:35

Egyetértek Rosie-val és Biussal. A görbe csak utólag segít :) ha több hónapot látsz egyben, akkor lehet picit következtetni, de semmi sem szentírás, bármikor közbe jöhet valami, ami borít a megszokott rendszeren. Egy dologból viszont biztosan nem lesz baj, ha sokat együtt vagytok, bizonyos időközönként. Addig, amíg a hő tartósan, tehát legalább 3 napig az átlag hő fölé emelkedik. Utána lehet pihenni :)
rosie
2020-08-06 07:24:48

Pirelli!
A hőgörbének egyetlen egy nagy hátránya van...mindig csak utólag lehet leolvasni hogy mikor volt ovuláció...még az előfizetés is csak valószínűsítés...egy nőnek figyelni kell magára elmélyedni befelé figyelni napról napra észlelni a test jelzéseit és összerakni a kirakós elemeit...ez másképp nem megy...ez nagyon aranyos és lelkesítő hogy informálódsz és támogatod de az érdemi munkát ebben az esetben a feleséged a befelé figyeléssel a legapróbb rezdülések feljegyzésével csak ő tudja elvégezni...Nincs a világon se olyan app se alkalmazás se senki aki ezt elvégzi helyette....ez nem megy csettintésre sem ezt megfigyelni kell tapasztalni észlelni....és erre csak segítség az ovuteszt a hőgörbe a tápkiegek...nem megváltók nem megoldáshozók csupán eszközök. Ne haragudj hogy ezt így leírtam neked de ez nagyon fontos . Enélkül nem megy.
Bius27
2020-08-05 20:14:50

Pirelli: nekem is 14. Napot jelöli, mert 28 napos a ciklusom, de amikor a 16.napon nézték uh-on akkor sem volt még ovulacio, csak hamarosan, a tuszo mérete miatt várható volt. Szóval lehet jól jelöli de lehet hogy nem, és ha van is ovulacio kérdés hogy tuszo van-e benne, mert ha tulnovi már magát nem biztos hogy van benne. Nekem az ovu tesztek nem voltak egyértelműek, egyet ismerek a clear bluet ami kicsit húzós árban de megbízható, érdemes mondjuk a gondolt időszaktól fogva 4 napot nézni vele.lehet akciosan netne rendelni. Én ennyi idő után elmennek egy amh vizsgálatra,amit csak magán úton lehet megnezetni tudtommal, de fontos tudni hogy áll a petefészek működés. Én is menni fogok 1 hét múlva, nekünk 1 éve sikertelen, gond van a cukrommal, és enyhe PM alulmukodesem is van, de jó minden olyan dolgot "kihuzni" a listáról amit csak tudunk hogy akadályozó tényező lehet.
pirelli
2020-08-05 18:09:28

Sziasztok .

Szerintetek eltalálja a honlap a pontos időt ? Vagy ha gyakrabban töltöm fel a görbét segítenétek értelmezésében , hogy mikor lehet a megfelelő pillanat ?

előre is köszi mindenkinek .
pirelli
2020-08-04 17:59:29

Igen ez logikus :)
Csak ami felcsigázott , hogy pénzért egy biztos időszakot határoznak meg.
Azért érdekel. hogy volt e aki előfizetett és utána mi történik .
Tényleg pontosabb a prognózis ?
Szerintem a célért az ember már bármit ki és megpróbál .

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!