Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
erikasz
2018-06-11 16:12:37

A hyperösztrogenizmusnak igen sokféle tünete, következménye lehet, például:
● terméketlenség, meddőség, korai vetélés, premenstruális szindróma,
● depresszió, hangulatváltozások, ingerlékenység, kimerültség, alvás-, memóriazavar,
● migrén, krónikus fejfájás,
● alacsony libidó,
● endometriosis, erős menstruációs vérzés, szabálytalan menstruációs ciklusok, pecsételő vérzés, hüvelyszárazság, PCOS – policisztás petefészek, korai menopauza,
● lelassult pajzsmirigybetegség: lassú anyagcsere, megnövekedett hasi zsírszövet, hízás,
● magas vérnyomás, vízvisszatartás, ödémák,
● puffadás, csontritkulás,
● fokozott allergiára való hajlam,
● magnéziumhiány, fokozott görcskészség
● száraz bőr, száraz szem, szájszáradás és hajhullás
● daganatképződés: mióma, ciszta, méhtestrák, mellrák…

A lenmag sok lignánt tartalmaz, mely erőteljes daganatnövekedést gátló hatású, mivel gátolja a rákos sejtek növekedését és elősegíti a programozott sejthalál (apoptózis) folyamatát ösztrogén receptor negatív és pozitív mellrákok esetében is. A lignán gátolja az áttétek kialakulását is mindkét mellrák típus esetében.
Sajnos lignánok kis adagban fordulnak elő az élelmiszerekben, pl. a zöldségek, olajos magvak, teljes kiőrlésű gabonák csak 0,25-1 mg lignánt tartalmaznak 100 g-onként.
Ezzel szemben a lenmag 100-szor, a szezámmag 130-szor annyi lignán vegyületet tartalmaz.
Kanadai kutatók megvizsgálták a mellrák előfordulását és a vizsgálatban részt vevők lenmagfogyasztását. Megállapították, hogy a lenmag rendszeres fogyasztása akár 28%-kal csökkentheti a mellrák kialakulását. Napi 5-6mg lignán bevitele is bizonyos fokú védelmet nyújthat a mellrákkal szemben. Ezért érdemes lenmagőrleményt, lenmagot, szezámmagot rendszeresen tenni a salátákhoz, főzelékekhez, vagy akár étkezés előtt kis pohár vízbe elkeverve is fogyasztható napi 2-3 evőkanálnyi.
Sajnos, a más érdemeiért nagyon értékes lenmagolaj (omega-3-ban gazdag) nem tartalmaz lignán vegyületeket:

Orvos vállaszol :
Miért fogyasszunk lenmagot és szezámmagot?
A nők egyre nagyobb része szenved hyperösztrogenizmusban – amikor az ösztrogén nevű hormon szintje a progeszteronhoz képest magasabbá válik.
www.balaicza.hu

erikasz
2018-06-11 16:07:54

LIon :Nagyon örülök hogy a kisfiadnak rendeződött a cukorja !
A rozsaszin folyás hormon probléma tudod ?
Vegyél len magot és egyed joghurtba !
Azt olvastam hogy a női hormont egyensúlyba ,hozza mert sok az ösztrogén a szervezetben !
erikasz
2018-06-11 16:02:42

Kira :Az amit leírtál hogy krémes nagyon jó ,azt jelenti emelkedik a hőd holnap !
A vizes folyás nem mindig jelent menszeszt ,van akinek fogantatástól bő vizes folyása van.. mint nekem volt olyan ,mintha bepisiltél volna az védi a babát a baciktól ,azt mondta nekem a nődoki anó !
A hő a délutáni ,minden kismamának magas aki terhes ,a reggeli neked nem alacsony egyáltalán majdnem 36.7 az is jó ,majd emelkedik az !
Ha mész a nődokihoz ,hátha valamit lát mégis... vagy kérj HCG vérvételből !
Mert ha terhes is vagy abból hamar kiderül ....és ir progi nővelőt !
Mond el a hőgörbéd neszégyeld ,te fiatal vagy még !
Ha holnap mész hamar írjál kérlek... mit mondott az orvos !!
Lion86
2018-06-11 15:40:59

Köszönöm Erikasz, a fiam szuperül van, most nem ugrál már a vércukra.
Én viszont napok óta nagyon furán érzem magam, lehet, hogy az idő miatt is. Viszont most megint rózsaszín pecsét volt az előbb, szerintem nem volt ovum vagy el nem tudom képzelni már, hogy mi ez. Ebben a ciklusban már negyedszerre volt ez a pecsételés.
Én a héten tervezem az IR vizsgálatot, kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény. Ma megmértem a fiam vércukormérőjével a vércukrom és az éhgyomri 6 volt. Az pont a határ. Valami nem nagyon nem oké velem mostanában, főleg ebben a ciklusban.
Kira84
2018-06-11 15:40:45

erikasz,
most is még fent van a hőm 37,12 normális ez hogy délután magas? reggel meg nem?
Kira84
2018-06-11 15:33:33

erikasz.
Hát a folyás az változó van hogy krémes van hogy enyhén vizes.Délelőtt olyan volt mint mensi előtt kicsit sötétebb tőrt fehér színű,Nem akarok undi lenni de nem tudom másképpen leírni.. Elvileg holnapra van időpontom a nődokihoz rákszűrésre, de szerintem csak egy sima uh kérek, legalább megnézi milyen vastag a méhnyálkahártya .Tudom mást nem fog látni nem is láthat..
erikasz
2018-06-11 15:25:39

Lion :Köszönöm jól vagyok... már a vérzés csak pecsételés !:)
Neki álltam lenmagot enni még pluszba 2 evőkanállal megdarálok és joghúrba teszem !
Azt írják jó az is a hormonokra ,hasnyálmirigyre omega 3 tartalmaz ,és rengeteg halat is eszem... imádom !!
Te hogy vagy és a kisfiad ?
erikasz
2018-06-11 15:20:03

Lion :Még nem volt ilyen alacsony a hőd ,de ez lesz a befutó én ugy érzem ,minél alacsonyabb a hő ovukor azt nézegettem annál jobb !:)

KittyCat :Gyönyörű avu.... jól leesett... szerintem is az ! Kiváncsi vagyok a tesztre LH -ra !

Amandeen :Most már minden rendben lesz drága ,jöhet a baba !:)

Fbara :Szép ovu ,mehet az izgulás ez biztos az együttlét is jó !!:)

Margaréta cikl.16 napján volt az ovud !:)

Kira : Az hogy kemény a méhszáj nagyon jó ,és az is hogy elvan fordulva és fent van ,jót jelent ,a megjönni érzés is tökéletes ......csak ne jöjjön meg az a fontos..... holnap felfog a hőd menni !:)
Folyás milyen ,krémes ?

Margaréta88
2018-06-11 14:33:43

Amandeen: én még nem voltam cukorterheléses vérvételen, de sok helyen azt olvasni, hogy 2 alatti érték a jó, 4 felett IR (sok más tényező érvényesülése esetén). Gondolom ezeket már te is olvastad, nem írtam újat.
Mikor voltál?
Amandeen
2018-06-11 14:07:20

Bocsi, az előbb elírtam, nem 100, hanem 10-szerese.
Ha jól számolom a Homa index 3,9. Az sok, ugye?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!