Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Köszönöm Erikasz. Képzeld, találtam egy cikket erről :
"Ha az ösztrogéndominancia jeleit tapasztalod magadon, akkor érdemes beépíteni a lebontásban segítő legfontosabb vegyületek fogyasztását a mindennapi táplálkozásba.
Melyek ezek?
Fitoösztrogének: lenmag, szezámmag, hüvelyesek, leveles zöldségek
B vitaminok
E vitamin
D vitamin
Omega-3 zsírsavak
magnézium
cink
zöld tea
DIM (keresztes virágú és leveles zöldségek, mint brokkoli, karfiol)
ALA (az ösztrogén eltávolítását biztosító energetizáló antioxidáns, az alfa lipo sav)"
A szezámmag kivetélével ezeket mind fogyasztom 4 hónapja és nem hogy jobb lenne, egyre rosszabb. Nem értem, nekem ezek miért nem használnak. Cickafarkat is ittam, ami szintén fitoösztrogén és most ez sem vált be. Vettem szezámmagot is, valahogy az a szimpatikusabb, de most megvárom vele az IR vizsgálatot, mert az inzulinra is hat.
KittyCat
2018-06-11 19:17:11
Erikasz: halvàny az ovu teszt, ez mèg negatív, de holnap is csinàlok.
erikasz
2018-06-11 18:22:32
Spitzné :A barna folyás luteláris 10 napján lehet beágyazódási leesés is !
Olyankor szokott egy pár csepp lenni !:
Neked is ajánlom a len magot drága te is 40 éves vagy ?
erikasz
2018-06-11 18:18:29
Lion :Ezt is olvasd el szívem !
Mivel a lenmagban fitoösztrogének találhatók, így rendszeres fogyasztásával elősegíthetjük a hormonrendszer optimális működését. Ne tévesszük össze a fitohormonokat a valódi, testünkben található hormonokkal. Csak hasonlóság van köztük, de a fitohormonok nem hormonok. Képesek kapcsolódni az ösztrogén receptoraihoz, és a kapcsolódás után hasonló hatást váltanak ki, mint a valódi hormonok. Ezáltal tudják szabályozni az ösztrogén és progeszteron egyensúlyát
Spitzné
2018-06-11 18:10:13
Erikasz ! Köszönöm szépen a segitseget és a biztatást! Elkeseredtem hogy 2. napja ereszkedőben van a hőm .... Meg a sok negatív hír hogy 40 évesen milyen nehezen jön össze a baba ....
Lion ! Igen a tanacsotokat megfogadtam hogy váltsak szájban mérésre hónaljból. Magamnak megjelöltem a napot honnan mérem szájból...
Remélem lesz baba mert tegnap volt hasszurka is és par csepp barna is... ha lehet hinni a grafikon -féle ovunak akkor már 10. nap körül járhatok egyébként is...
Koszonom mindenkinek a segítséget...!
Pár nap és kiderül sírok e vagy sírok...
P
erikasz
2018-06-11 17:04:10
Kira : Azt nagyon jól teszed !:)
Én délután 3 órára ithól vagyok ,majd írj !!
Kira84
2018-06-11 16:43:39
erikasz.
rendben minden képen szólni fogok, délután 2 től rendel, kinyomtatom a görbét és elviszem neki. Évek óta hozzá járok tudja már sajnos milyen sokat szenvedtem már a meddőség miatt,meg a vetélések miatt.. Igen a progira én is gondoltam.
erikasz
2018-06-11 16:35:20
Lion :A szervezet tudja mi kell neki ,még ma vegyél és daráld le kávédarálóval és joghúrba tedd a lenmagot !
Mindig frissen daráld.... hűtőbe tettem, mert hideg hűvös helyen tárolandó felbontás után ...mert avasodik !!
Holnap jobban érzed magad meglátod rendbe fog tenni a 600-as évektől fogyasztották az emberek ,Kinában még mindig eszik és nincs a nőknek ilyen problémájuk !!
Lion86
2018-06-11 16:16:35
Köszönöm Erikasz. Mostanában érdekes módon gyakran eszem magvas kenyeret, mindig azt kívánom és van benne lenmag :) Azt meg nagyon furcsálltam, valamelyik nap a boltban megakadt a szemem a szezámmagon, de végül nem vettem. Akkor most mégis veszek :)
erikasz
2018-06-11 16:14:01
Lion : Az eleje az orvos válaszol ! Csak nem tudtam kimásolni rendesen !
"Ha az ösztrogéndominancia jeleit tapasztalod magadon, akkor érdemes beépíteni a lebontásban segítő legfontosabb vegyületek fogyasztását a mindennapi táplálkozásba.
Melyek ezek?
Fitoösztrogének: lenmag, szezámmag, hüvelyesek, leveles zöldségek
B vitaminok
E vitamin
D vitamin
Omega-3 zsírsavak
magnézium
cink
zöld tea
DIM (keresztes virágú és leveles zöldségek, mint brokkoli, karfiol)
ALA (az ösztrogén eltávolítását biztosító energetizáló antioxidáns, az alfa lipo sav)"
A szezámmag kivetélével ezeket mind fogyasztom 4 hónapja és nem hogy jobb lenne, egyre rosszabb. Nem értem, nekem ezek miért nem használnak. Cickafarkat is ittam, ami szintén fitoösztrogén és most ez sem vált be. Vettem szezámmagot is, valahogy az a szimpatikusabb, de most megvárom vele az IR vizsgálatot, mert az inzulinra is hat.