Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
BKATA77
2015-11-26 07:04:14

Jó reggelt
Ez a mai nekem
FrauKriszi
2015-11-26 06:50:14

Arivett, Nemetorszagban elunk, a dokim nagyon jo - de mivel minden vizsgalatom negativ lett, igy otlete sincs. Honap elejen voltam otthon az anyumnal, igy volt lehetosegem beugrani a regi, magyar nodokimhoz is. O is atnezte a aleleteimet, de csak annyit mondott, hogy nalam ez a normalis, mert se szervi, se hormolalis elvaltozasom sincs.
Szoval passz...
Arivett07
2015-11-26 06:27:45

Nevergiveup én ajánlani tudom a barátcserjét! Engem az rakott helyre. Most nem szedtem ebben a hónapban, de újra veszek.
Arivett07
2015-11-26 06:25:39

FrauKriszi te hova jársz orvoshoz? Csak azért, hogy akkor ott nem tudnak választ adni a kérdésedre. Magànba?
Arivett07
2015-11-26 06:23:28

Ági akkor ez sem volt teljesen fájdalom mentes ugye? De mégsem olyan mint a röntgensugaras. Én nem pesti vagyok, de próbàltam utána járni, hogy a környékünkön hol van ilyen vizsgàlat, de csak Pesten. De nekem is megér annyit, hogy felutazzak, és fizessek, csakhogy ne érezzek fájdalmat. Sajnos nagyon alacsony a fájdalomtűrő küszöböm.

FrauKriszi ez a 39 tényleg jó. Vagyis remélem, mert nekem 38,8, és erre nekem is azt mondta az orvos, hogyha már 20 felett van, az már oké.

Én végre kihűltem, úgyhogy mára várom a "nemvártat". De már tényleg, mert ez már zavart, hogy így megnőtt a dpo-k száma.
FrauKriszi
2015-11-26 05:39:34

Az elobb a tegnapi gorbemet csatoltam..:(
FrauKriszi
2015-11-26 05:37:46

Jo reggelt, Lanykak

Bkata, raneztem az oldalra, es tenyleg nem lehet mar jelolni (bocs) - de megteheted azt, hogy a Jonas-napokat bejelolod itt, mondjuk megjegyzes formajaban.

Az este megjott a vervetel eredmenye:
Progeszteron: 39.2 mol/l
A doki szerint ez is rendben van.
Nos, itt jon a kerdes, hogyan tovabb - maradok a popsinon es elfogadom, hogy a hohaztartason nem ugy mukodik, mint masoknak, vagy tovabb megyek. Na, de hova, tovabb?
BKATA77
2015-11-26 00:29:31

FrauKriszi mind oké ezen a jónás naptáron,de hogyan lehet rajta jelölni?
pl.menszeszt és ovut? ezen nem lehet jelölni semmit...
BKATA77
2015-11-25 23:47:38

SzMZs én úgy gondolom,hogy nem az 5 dpo nap, mivel:
Ciklus 9,10 és 15 napon has nyilalás,szúrás
ciklus 12 napon víz szerű folyás és utána lett tojásos a nyákom
ciklus 18,19,20,21 napon már krémszerű fehér folyásom volt ebből arra következtetek,hogy nekem az ovum akkor volt amikor 36,4-re lement a hőm.
Fehér krémszerű folyásom mindig ovu után van jó pár nappal.
Ági41
2015-11-25 22:26:43

Arivett
Én nem kórházban voltam, a Mensmentisnél.
A röntgensugaras változat fájdalmasabb, mint az ultrahangos.
Az átjárhatóságinál csak feszülő érzésem volt, őszintén szólva az intimgyanta jobban fáj.
Én a HYCOSY fajta vizsgálaton voltam, ez a legkìméletesebb.

1. Röntgenes vizsgálat: HSG

A HSG rövidítés, jelentése hysterosalpingographia, azaz méh- és petevezetékfestés. A "festést" kontrasztanyaggal végzik, amelynek útját röntgenvizsgálattal követik.

A vizsgálat során a méhbe egy katétert (rugalmas cső) juttatnak, amelyen keresztül kontrasztanyagot fecskendeznek a méh üregébe. A kontrasztanyag valójában nem "festi meg" a méhet és a petevezetékeket, csupán keresztüláramlik rajtuk, és mivel a röntgensugarakat elnyeli, ezért a röntgenen kirajzolja a méhüreg alakját. Ha a petevezetékek nincsenek elzáródva, akkor a kontrasztanyag a másik végüknél, a hasüregben is megjelenik és ez is látszik a röntgenen.

Különbségek lehetnek abban a tekintetben, hogy a kontrasztanyagot mekkora nyomással fecskendezik át a petevezetékeken - nagyobb nyomás esetén ugyanis az enyhe elzáródásokat a folyadék nyomása legyőzheti. Fontos hangsúlyozni, hogy a petevezeték nem egy egyszerű cső, hanem egy érzékeny funkcionális egység, ezért ha az eredetileg károsodottnak vélt petevezeték az alkalmazott nagyobb nyomás hatására átjárhatóvá is vált, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy funkcióképes.

A módszer előnye, hogy olcsó, és a beteg számára TB-kártyával ingyenes. Általában nem igényel kórházi befekvést, hanem járóbetegként vagy egynapos sebészet keretében elvégezhető. Hátránya, hogy az esetleges eltéréseket nem lehet egyúttal kezelni is, és hogy röntgensugárzást használ. Sokan fájdalmasságára is panaszkodnak, ebben a tekintetben azonban elég nagyok az egyéni különbségek, átjárható petevezetékek esetén teljes egészében fájdalommentes is lehet a vizsgálat.

Dóri beszámolója a HSG-ről:

"A nőgyógyászom küldött el, TB-re csinálták a területileg illetékes kórházban, úgy másfél évvel ezelőtt. Előtte sokakat megkérdeztem, és nagyon vegyes véleményeket hallottam, volt, akiknek egyáltalán nem fájt, és volt, akiknek igen, szóval azért eléggé tartottam a dologtól.

A vizsgálat úgy kezdődött, hogy betoltak egy műtőbe, ez is elég ijesztő volt, és ott érzéstelenítő injekciót kaptam. Ezt valahol belül, a méhszájam környékén szúrták be, hát nem volt egy jó érzés. Utána betették a katétert a méhembe, az nem fájt, csak kellemetlen volt. Ezután fogtak és áttoltak a röntgenbe, ami a mi kórházunkban egészen máshol van, egy másik épületben, szóval liftbe be, alagsor, mindenféle folyosókon jobbra-balra, másik lifttel fel, még öt-hat kanyar és ott is voltunk. Lehet, hogy ez csak nálunk van így, ahol a barátnőm csináltatta, ott egy helyen volt minden.

A röntgenben lefektettek, és bevezették a katétereken keresztül a kontrasztanyagot, az először nem fájt, aztán egyszer csak úgy éreztem, mintha szét akarna robbanni a hasam, aztán egyszer csak elmúlt hirtelen a fájdalom. Utána már csak picit görcsöltem, mint egy enyhébb menzesznél.

Szóval nem volt éppenséggel jó élmény, de legalább nem tartott sokáig, utána még pihentettek azt hiszem két-három órát, aztán kísérővel hazaengedtek.

A leletért később kellett visszamenni, és sajnos azt mutatta, hogy mindkét petevezetőm el van záródva, ami akkor teljesen kiborított, de így utólag már örülök, hogy időben kiderült - azonnal küldtek lombikra, és az első lombikból megszületett a két lányom, szóval azóta kissé megváltozott az élet."

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!