Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
a terhesség koránál (legalábbis is itt Szegeden) a 12. heti genetikai ultrahang során megállapított kort veszik alapul. ez alapján írják be a szülés várható időpontját is. Mi 4 nappal vagyunk idősebbek ez alapján, mint valójában...
Dorka76
2016-02-15 15:27:35
Nekem szerencsére nem kellett annó műtét, mert magától Megoldódott.
Dorka76
2016-02-15 15:26:11
Csöpszi drága nagyon sajnálom. :( Szorítok, hogy ha már így alakult akkor minden rendben menjen.
hugery
2016-02-15 15:05:39
Köszönöm mindenkinek aki gondolt rám!!
Csöpszi kitartás!
csöpszi
2016-02-15 14:40:25
Koszonom Vera kedves vagy hogy igy leirtad!... ezek szerint tenyleg szinte teljesen ugyan ugy tortentek a dolgok mindkettonkkel... irtad hogy ez nyaron tortent, es mit mondtak 3 honapot kell varni es utana probalkozhattok ujra? hat majd meglatom holnap hogy mi lesz... ma mar nem hivom a dokit most ugy erzem jobb ha nem tudom mi tortenik majd.
Vera7
2016-02-15 14:10:27
Egyébként úgy hallottam, hogy a laminária inkább csak kellemetlen, mint fájdalmas. De gondolom, ez is egyénenként változik, és attól is függ, hogy ki mennyire érzékeny. Esetleg még megkérdezheted a dokidat, hogy nálad lesz e ilyen, ha igen, mire számíts, és akkor legalább nem izgulnád végig emiatt az éjszakát..
Kitartás, holnap ilyenkor már sokkal jobb lesz !!
Vera7
2016-02-15 14:01:56
Csöpszi, mivel én már szültem egyszer (2,5 éve), ezért nem kellett laminária.
De szerintem nem is mindenhol alkalmazzák. Ahol most műtöttek (vidék), ott azoknak sem tettek fel, akik nem szültek még. Viszont van egy barátnőm, akinek meg feltették (egy másik városban). Szóval nem tudom, ezt mi dönti el. A dokid nem beszélt róla?
csöpszi
2016-02-15 13:57:32
Koszonom Vera!
A laminaria felhelyezeserol hallottam hogy nem epp kellemes dolog... :( ettol felek. De Te errol nem irtal semmit. Vagy nem mindenhol csinaljak igy? Semmit nem tudok az egeszrol... :(
csöpszi
2016-02-15 13:57:31
Koszonom Vera!
A laminaria felhelyezeserol hallottam hogy nem epp kellemes dolog... :( ettol felek. De Te errol nem irtal semmit. Vagy nem mindenhol csinaljak igy? Semmit nem tudok az egeszrol... :(
Vera7
2016-02-15 13:50:23
Csöpszi, igazad van, ha már sajnos így történt, akkor jobb minél előbb túlesni a műtéten. :(
Én nyáron jártam pontosan ugyanígy, kb. 5 hetesen megállt a fejlődés, üres petezsák, és 7 hetesen műtét. Azt hiszem, az segített egy kicsit, hogy még nem láttam / hallottam szívműködést, így könnyebb volt elengedni. Csak egy üres kis lakás készült el, amibe végül nem költözött be senki.
A doki szerint ez nem befolyásolja a későbbi teherbeesést, és minél korábbi szakaszban történik, annál gyorsabb a regenerálódás.
A műtéttől pedig nem kell félned! Én csak arra emlékszem, hogy felfeküdtem az asztalra, valaki megsimogatta a homlokom, közben szúrtak egyet a karomon (szúnyogcsípés) , aztán láttam, hogy a lámpa a plafonon mozogni kezd, sőt kettéosztódik, onnantól snitt... A következő, amire emlékszem, az az volt, hogy a műtősfiú kérte, hogy karoljam át a nyakát, hogy áttehessen az ágyra a kórteremben.
Túl leszel rajta, és nemsokára újra próbálkozhattok!
Gondolok Rád, és szerintem mindenki itt a fórumon!