Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: babások :-)

Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
DTKata
2016-01-15 07:28:19
 
Sziasztok kismamik!

Progeszteron pótlást kaptam, hogy teherbe tudjak esni. Első gyógyszeres hónap sikeres is lett. ☺ Mivel hamarabb teszteltem, mert a hőm alapján sejtettem, hogy terhes vagyok a dokim nővelte a progi adagot.

Holnap, holnapután kellett volna megjönnie. Ma éjszaka 2x is erős görcsre keltem, mint mikor menzeszelek. A ciklusaim hosszúak 32-33 naposak, de most nem a 18. napon volt peteérésem hanem a 14. napon, szóval 4 hetes már vagyok.

Másnak ia fájt így? Normális dolog?
kardvirag
2016-01-13 21:47:54
 
Sziasztok!

Narita koszi jol vagyunk, Kincso is szepen gyarapodik. Jo az uj helyen, még szokjuk....eleg sok babalatogatonk van, neha lefarasztanak.
Egyes ejszakak meg mindig nehezek, nem tudom hogy kimarad-e nala ez az ejszakai aktivitas. Nagyon edes kisbaba, en is mind puszilgatnam. Minden jot nektek!
Gyöngyvirág88
2016-01-13 12:42:16
 
Szia Narita, köszönöm kérdésed, már kicsit nehézkesen, de minden rendben :)
Költözés sikerült, már a babaszoba is teljesen készen van :)

Örülök, hogy minden rendben Veletek, növekedjetek szépen :)
Narita
2016-01-13 11:09:27
 
Sziasztok:)

Régen jelentkeztünk, jól vagyunk, Eszterkém holnap lesz 1 hónapos, már 4310 g. Hogy elrepült az idő, nekem még mindig úgy tűnik, mintha csak tegnap szültem volna.

Klau

Gratulálok a babához, és jó egészséget kívánok mindőtöknek:) nagyon helyes kis legény:) Remélem hamar haza tudtok már menni!

Kardvirág

Hogy vagytok, megvolt a költözés, milyen az új helyen? Gondolom szépen gyarapodik a kicsi lány. Mi tegnap voltunk az egy hónapos orvosi vizsgálaton, mindent rendben találtak Eszterkémnél. Ő is sokat mosolyog álmában, és eleinte nálunk is éjjel volt aktívabb, most már javul a helyzet, inkább délután-este felé. Imádom minden porcikáját, legszívesebben széjjelpuszilgatnám egész nap:)

Gyöngyvirág

Hogy vagy? Megvolt a költözés, be tudtatok rendezkedni már teljesen? Drukkolok csütörtökre:)

Szesen

Köszi, tényleg szépen növekszik a pici lányom. Majd töltök fel én is képet róla. Nagyon tündéri Dórika:) nagyon szép szeme, nózija van, és ellenállhatatlan abban a kockás szoknyában.
Gyöngyvirág88
2016-01-13 10:30:14
 
Köszönöm, hogy leírtad :) Jövő csütörtökön kiderül, hogy alakul a mi kis befejezésünk :)
Szesen
2016-01-13 09:18:22
 
Sziasztok!

Igen velünk minden rendben:) Dóra ahogy nő egyre, önállóbb és sokkal "jobb" baba....kiskorába sokat sírt...elég sírós volt, most mintha nem is ugyan az a gyerek volna:) Régen sehova se tudtunk menni vele, mert sírt, folyton nyűgös volt...tegnap egy nagy családi összejövetelen voltunk és nagyon jól viselte....teljesen meglepődtem, hogy ennyi idegent, (legalábbis számára) idegen helyen, kiválóan viselte....mindenkit elbűvölt:)
Nekem eddig fordítva van a mondás, hogy minél nagyobb annál nehezebb....mert nekem minél nagyobb annál könnyebb:)

Dóra 38 héten született, programcsászár előtt egy nappal kibújt. Reggel be kellett feküdnöm a másnapi császár előtt, de azt mondta a kisasszony, hogyha már bent vagyok, akkor iszkiri kifelé és elfolyt a magzatvizem, bár inkább csak valami nyálkás...mert nem volt az a tapasztalatom, mint a filmeken, hogy zsupsz kiömlik valami...csak fura nyálkás izé, ami kicsit véres volt...azonnal hívták a dokimat, aki 5 perc múlva ott termett és mire feleszméltem már a szülőszobán voltam és ctg voltam.
Aztán megvártuk, amíg befejezik az előttem lévő műtétet, mert a nagy műtő foglalt volt és vittek is.
Nekem kicsit bonyolult volt a császárom, 1,5 óra volt kb.
13:38 született Dóra és olyan délután 15 után vittek fel az intenzívre....nekem nagyon soknak tűnt, de szegény dokim megküzdött, mert nekem van egy miómám, pont a méhszájnál. Ezért nem is tudták a bikinivonalas metszést elvégezni, sajnos a hagyományos hosszanti vágásom van. No meg volt egy kisebb konzílium, hogy ki merjék -e venni a miómám, de mindhárom doki azt mondta, hogy csakis méhvesztés árán lehetne és mi szeretnénk még babát, így mióma maradt sajnos.
Pedig bíztam benne, hogy ki tudják venni, mert nagyon szeretnék természetesen szülni!
Nekem nagyon hiányzott az, hogy a császár után nem szoptathattam meg azonnal Dórát (csak 2-3 óra múlva), nem örülhettünk együtt a férjemmel...no meg persze a gyerekágy se volt egyszerű, de a fájdalom annyira nem is érdekelne, hiszen a vajúdás sem lehet leányálom....a, nekem a vágásom helye kicsit szétnyílt, valószínűleg túlerőltettem magam, (Dórával sokat kellett sétálni, mászkálni) lett egy "lyukam", amiből folyt a genny ettől elment a tejem és sosem jött vissza 100%-an. Bár 10 hónapos koráig szoptattam, de mindig tápos kiegészítésre szorult.
De én nem vagyok az etalon. Mellettem 3 másik császáros lány feküdt. Mindháromnak bikinivonalas volt a császár és náluk nem volt semmi komplikáció. 3ból kettőnek volt is teje rendesen. 3. lánynak nem, de neki nagyon sokat szundizott a pici lánya és nem sokat volt cicin...így lehet nem tudta beindítani magának.

Benedeknek sok puszi, növekedjen továbbra is ilyen szépen!
Klau84
2016-01-11 20:46:36
 
Köszi az érdeklődést Szesen,jól vagyunk :) Benedek baba szépen gyarapodik,ma már 1580 gramm :) Remélem ti is jól vagytok!!A kismamiknak kitartás :)
Gyöngyvirág88
2016-01-09 19:07:00
 
Igen, biztosan valami oka van, tudja, hogy mi a jó neki.
Így hamarabb túlleszünk rajt :)
Milyen volt neked a császár és hányadik héten?
Itt nem várják meg a kiírt időpontot, hanem a 38-39. héten megszületik.
Szesen
2016-01-09 17:25:13
 
Sziasztok!:)

Kis Benedekkel mi újság?:)

Gyöngyvirág!

Nekem is végig faros maradt a lánykám...esze ágában se volt megfordulni. Azt mondják, ha egy baba faros, annak oka van. Inkább legyen császár, mint bármi komplikáció a szülés közben.

Gyöngyvirág88
2016-01-07 09:48:43
 
Sziasztok :)

Helyzetünk változatlan, Zénó maradt faros.
Jövő héten labor, NST, aneszteziológus, 21.-én egy utolsó uh és ha maradt, akkor kiadják a műtét időpontot. 90%-ot mondott a doki, hogy már nem fordul. Amúgy minden rendben, 2430 g-ra becsülte, az áramlás is jó, szívhang is.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!