Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2015-01-21 11:18:32
 
soharnok=rohanok
Moha13
2015-01-21 11:17:59
 
Zonett
Én is gondolkodom, hogy újra inni kezdem.
Kíváncsi vagyok, Nálad mi lesz az eredmény 2 hó teázás után. :)
Mindenesetre azt eldöntöttem, hogy amint megtudom, hogy összejött, soharnok laborba értékeket nézetni. Ajánlom Neked is, ugyanis ha csak a galajon múlik a dolog, terhesség esetére is kell valami megoldás, és a tea kiesik.
Neked mennyi is a TSH? Anti TPO-val mi van?

Moha13
2015-01-21 11:15:37
 
szevike
TAvaly januárban a TSH 2,956 volt, elkezdtem paradiót enni (a szerves szelén miatt, de azóta már tudom, hogy van jobb, egy LactoMikroSel nevű magyar készítmény, probiotikus szelénnel, ami bármely más formánál jobban hasznosul, és még túladagolni sem lehet, ajánlom), és áprilisban 2,5 lett. Hogy egy a szelén miatt ment le, vagy amúgy is ingadozik ennyit a hormonszint, fogalmam sincs. Ez után kezdtem inni a galajt, és júliusban pozi lett a teszt.
Nekem az AntiTPO-m 32 lett, és 35 a ref. tartomány. Fogalmam sincs, hogy ez most mit jelent, mert nem mentem vissza a dokihoz, ugyanis házfelújításban voltunk, tologattam, aztán meg pozi teszt, majd 2 hétkórház, missed ab, aztán jó pár hónapig nem volt kedvem orvosokhoz.
Most szedtem össze magam, hogy új év, nekimegyek újra a dolgoknak és legkésőbb nyáron babásodom...ez a terv idénre...:)
Zonett
2015-01-21 10:54:22
 
Moha13

Nagyon szépen köszönjük az írásod. Végül én is hasonló következtetésre jutottam, hogy kipróbálom a közönséges galajteát. Előtte nézetek egy tsh-t és társait, iszom 1-2 hónapig aztán újabb vérvétel. A TSH-t ciklustól függetlenül is le lehet vetetni?
szevike88
2015-01-21 10:54:14
 
Moha! Köszi ezt a részletes irományt a teáról, engem is foglalkoztatott sokáig, hogy kezdjem-e el inni, de inkább a dokira bíztam magamat, és most gyógyszert szedek.
Amúgy az endo dokik között sok van olyan, aki nem foglalkozik veled ha az értékek normál tartományba esnek.Én örülök neki hogy olyat sikerült kifogni aki igenis foglalkozik vele, és segít abban hogy jó legyen a babához is az érték.
Moha! Mostanában mész ezekre a vizsgálatokra, vagy ezeket még akkor nézetted mielőtt összejött a baba?
Moha13
2015-01-21 10:34:05
 
Fantasyc
És hogy alakul azóta a TSH-d, és mióta szeded a gyógyszert?
Neked mennyi volt az AntiTPO-d?
RDalma93
2015-01-21 10:30:25
 
szevike88 és Moha 13 köszönöm a válaszokat. Mindenképpen megnézetem ezeket is:)
Moha13
2015-01-21 10:06:54
 
TSH, T3, T4 - nekem nőgyógyász ezeket kérte, aztán kiharcoltam, hogy küldjön tovább endokrinológushoz (a ref. értéken belüli értékek ellenére) és utóbbi adott AntiTPO-ra meg cukorterhelésre beutalót.
Moha13
2015-01-21 10:04:53
 
Sziasztok!

Látom, felmerült a galajtea és társai, gondoltam, elmondom, amit tudok.
3 féle galaj létezik, a közönséges, a tejoltó és a ragadós. Mindegyik másra jó, Gyuri bácsi pajzsmirigy alulműködésre (és túlműködésre is, ha jól emlékszem) a közönséges galajt ajánlja.
Tavaly áprilisban kezdtem el inni, július 2-án teszteltem pozitívat. Azt sajnos nem tudom, lejjebb vitte-e a TSH-t, mert utána nem nézettem, és mivel nálunk kicsit alacsony volt a spermaszám, a férjem is elkezdett májusban Maca Vibe-t szedni. Ja, és méhpempőt is akkor kezdtem el szedni.
Ezek alapján egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy a galaj segített, de mint később rájöttem, lehet, hogy mégis, hisz ha emlékeztek, elkezdtem pecsételgetni, bementem a kórházba, mert a saját dokimat hiába hívogattam, és 2 hét kórház után baba nélkül tértem haza...és már nagyon bánom, hogy ott, amíg benn feküdtem, nem harcoltam ki magamnak egy TSH-nézést. Állandóan csak a HCG-szintet nézték, meg UH-ztak, hogy látnak-e valamit, meg ijesztgettek, hogy ez méhen kívüli lesz, és nem engedhetnek haza, sőt, lapar műtéttel szétnéznének odabenn...de ha méhen kívüli, akkor nem biztos, hogy meg tudják menteni az érintette petevezetőt...szóval stressz volt bőven, én meg mindent úgy akartam csinálni, ahogy javasolják...így 1,5 év várakozás után. De azóta is úgy érzem, nekem kellett volna kezembe venni a dolgokat...;(
Szóval nekem az a megérzésem, hogy talán nem is progeszterongond volt, hiszen bementem, mondtam, hogy pecsételek, megnézett egy doki, és mondta, hogy vetélésgyanús, ha jót akarok, menn maradok és szedem a duphastont...én meg szót fogadtam. De kérdem én, ha tényleg a progeszteronhiány volt a gond, miért nem maradt meg a babóca, hisz szedtem a tablettát...
Szóval csak kilukadok a végére, bocs a sok irományért...
...az a gyanúm, hogy a galajtea levitte a TSH-t, ezért összejött a bébi, de amikor megtudtam, hogy megvan, abbahagytam a teát, hisz azt írják, nem ajánlott a galaj terhesség idején, és a TSH-m szépen visszakúszott (terhesség esetén amúgy is rögtön az elején megugrik kicsit) és ez zavarhatott be...ezért nem látom teljes megoldásnak a galajteát, viszont szerintem ha pozi teszt után azonnal nézetünk egy TSH-t és kapunk gyógyszert a pajzsmirigy támogatására, talán így működhet. De akkor már teljesen mindegy, ha rögtön gyógyszert szedünk. Bár, nehéz ezt úgy, hogy az endokrinológus nőgyógyász azt mondja a 2,956-os TSH-ra, hogy nincs vele semmi gond.

De ez az én esetem volt. Mielőtt elkezdtem inni a galajteát, beszélgettem egy lánnyal a Hoxá-n, akinek szintén csak kicsit volt magasabb a TSH-ja, mint 2 és vele sem foglalkoztak a dokik, ő mondta, hogy 2 hónapig itta a galajt, mire összejött a babája, aztán abbahagyta, mégis egészségesen megszületett.

Ami a jódot illeti:
Az nem szedhet jódot, akinek pajzsmirigygyulladása van. Ezt az AntiTPO-érték magas szintje mutatja. Ezért fontos AntiTPO-t nézetni. A jód pedig azért veszélyes, mert bellobanthatja a gyulladást, és így még inkább felgyorsul a p.m pusztulása.
Szóval galajt lehet inni, az gyakorlatilag kiegyensúlyozza a pajzsmirigyműködést, viszont jódot ne kezdjen el senki csak úgy, saját szakállára szedni.

Ennyi voltam...kicsit hosszú...bocs.
szevike88
2015-01-21 10:03:36
 
Ági41! Ha jól látom akkor neked a tsh-d magas picit a babához, viszont a t4, t3 pedig alacsony. Ezt mindenképpen nézesd meg endokrinológussal.

Dalma! A tsh-t kérheted házi dokinál is, viszont a t4,t3, antiTPO, csak endokrinológus adhat. Mondjuk én elmentem fizetős laborba, ott azt kértem amit akartam, és nem kellett beutaló hozzá.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!