Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 63764 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Spitzné
2021-01-16 10:46:12
 
Sziasztok ! Hàt ezen most msglepődtem mekkoràt ugrott a hőm. De mondjuk az ovulàciós görcsöm is megèrkezett a hőugràssal. Tsgnap estère tehàt az utolsó alacsony hőnèl együtt voltunk. Terveztem is hogy kipróbàlom az ovu elötti időzítèst . Remèlem sikerül ezúttal.
Spitzné
2021-01-15 23:00:53
 
Làtom az üzi felèt posztolja csak a rendszer. Mindegy. Köszönöm mindenkinek, ès remèlem mindenki hamar büszkèn mutathatja a görbèjèt.
Spitzné
2021-01-15 22:57:07
 
Sziasztok . :) Hú mennyien írtatok. De aranyosak vagytok. Köszönöm. Szèpen mindenkinek. Igen èrthető így mostmàr mièrt tologatja ide-oda . Azt hiszem nem is kell mindenre ennyire tankönyvszerinti pontossàggal szigorúan tekinteni. Nem vagyunk gèpek , mindenki màs , sőt mi magunk sem lehetünk ugyanolyan ciklusúak minden hónapban. Az viztos hogy a kb időszakot ha belövi az ember ès 2 naponta időzíti az akciót akkor abból màr nagy esèllyel lehet àldàs..
Lion86
2021-01-15 21:07:06
 
Én akárhogy nézem ezeket a görbéket, nekem úgy tűnik, hogy a 9. ciklusnapon volt ovuláció mindkettőnél.
Az ovuteszt tényleg nagyban könnyítené a helyzetet :)
De hogy van 28 napos ciklusod, ha itt mind 25 napos? Nem értem. Valami nem jól van beírva?
Nashua34
2021-01-15 20:16:32
 
Az első görbédre reagáltam, és pontosítok, a peteérés előtti nap van csak érték, amihez viszonyit. A második görbéd már pontosabb, és elég jónak tűnik. Kell legalabb 3 ilyen görbe, hogy hosszútávú következtetést le tudj vonni, mikor kell akciózni. Bár azzal nem tudsz mellé lőni, ha másfél - 2 naponta együtt vagytok :)
Az ovuláció pedig nem mindig napra pontosan ugyanakkor van. Elofordulhatnak csúszások, csak a lutealis fázis fix. Nekem pl minden második hónapban később volt, tehát pl az első honapban a 14. Napon, a masodikban a 18. Napon, harmadikban 13. Napon, negyedik hónapban a 19-en... Amikor később volt, olyankor a ciklusom is pont annyival hosszabb lett, hiszen a lutealis fázis mindig ugyanannyi nap, ezt lehet látni pár görbe után, hogy mennyi az annyi.
Nashua34
2021-01-15 20:09:28
 
Szia! Az üres karikák azt jelzik, hogy nem írtál be hőt, nem is mértél, vagy azt is a rendszer tüntette el? Amiatt rakja a menstruáció utáni masodik napra, mert nem tudja mihez viszonyítani, nincs alap hő. Egyet lát, a menstruáció utáni első napon lévőt, így ahhoz képest a többi magasan van, így ő úgy értelmezi, megtörtént az ovu. Muszáj minden nap mérni és beirni, ez csak egy algoritmus, az értékekhez képest dolgozik, emiatt tologatja a napokat is. Beállít egy átlagot, amit aztán a beirt hők alapján módosít. Ha világos zöld a termekeny napok, akkor még csak tippel, még nem tudja biztosan, hogy mikor lesz a peteérés, ha sötét zöld, akkor már megtörtént, azon már nem változtat. Hőmérőzéssel csak akkor fogod tudni előre, hogy mikor kell akciózni, ha pl kitapasztaltad, hogy látványosan esik a hőd peteérés előtt, de ez nem mindenkinél jelenik meg. Egyébként csak arra jó, hogy utólag bizonyítsd, megtörtént az ovu. Ovulációs tesztet szoktak használni a pontos időzítéshez, mert az már 24-48 órával hamarabb jelez. Remélem érthetően írtam :)
Spitzné
2021-01-15 20:01:40
 
Ez pedig a 2018 júniusi görbèm volt. A többinèl eltüntette az adatokat. Csak a mensi időpontokat hagyta a grafikonban.
Spitzné
2021-01-15 19:59:44
 
Szia Lion.
Persze mutatok 2 règebbit amit itt vezettem mèg 2018 màjusàban. Làtszik ott is az egyiken hogy mensi utáni 2. Napra àtmódosölította az ivut amit egyèbkènt emlèkszem hogy elötte normàlis időre helyezett. Szóval anno is èszrevettem hogy ahogy naponta szèpen beírom a hőket úgy tologatja ide-oda a peteèrès mikor volt, mintha csak ettől függne.
Lion86
2021-01-15 17:20:37
 
Tudnál mutatni pár korábbi görbét? Hátha abból többet megtudunk :)
Spitzné
2021-01-15 16:05:59
 
Sziasztok.
Köszönöm Lion hogy írtàl. Hàt pàr ève voltam itt de emlèkszem màr akkor is problèmaim voltak az itteni hőgörbe pontossàgàval ès magàtól való össze-vissza àtàllítódàsoktól. Beíroknegy adatot ès teljesen àtrendezi az egèszet ès eltünik az ovu jelzès , mint a múlthavin is làtható. Règen is sokszor 2-3-4 napokat jelölt luteàlis fàzisnàl amiből tudtam h nem igaz mert annyira osmerem màr a testem hogy tudjam mikor van ès szokott ovum lenni, na meg a màsik appem is pontosan be szokta lőni. Rendszeresen mèrem a hőmet 3 ève. Nyelv alatt mindig ugyanabban az időben. Ezen az oldalon is nagyon sok hónapnyi adatok be vannak írvva, nem èrtem mièrt csak fèl indókat jelenít meg a grafikon.A mensi ciklusom pontos 28 napos. A mensim mindig 13.-14. Napra szokott èrkezni pontosan. Az normàl alaphőm 36.2. Az àtlagos mensim èvek óta 3 nap. Nèha max 4. Alapismereteim vannak , csak a hőgörbèvel nem nagyon tudok mit kezdeni, mi mit jelent. Csak azt tudom ovu utàn fenn kell maradnia az alaphő felett. Azonban most arra gondoltam hogy kipróbàlom az időzítèst ovu előtti időre, mert erre mèg nem volt pèlda viszont könnyen megeshet hogy lecsúsztunk a buliról ha a katonàk lustàk....
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!