Milyen a gyümölcsöző együttlét gyakorisága?

A termékeny időszak alatt a párok sokszor belehúznak, és minél többet igyekeznek együtt lenni. Pedig a napi többszöri intim együttlét nemhogy segítené a teherbeesést, de még nehezíti is. Egy várat sem lehet úgy bevenni, ha elaprózzuk a hadsereget. Ha minden alkalommal 100 katonát küldünk oda a várhoz, akkor nem jut túl egy sem az első védelmi vonalon. Ha egy kicsit összegyűjtjük a hadsereget és egy nagyobb csapat támad, akkor könnyedén bevehetik a várat. Ugyanígy, ha túl gyakran, akár napi többször is együtt vagyunk párunkkal, akkor a kis mennyiségű spermium túl sem jut a hüvely számukra kedvezőtlen kémhatású közegén. Ha viszont egy-két napot várunk egy újabb együttlét előtt, akkor a megfelelő mennyiségű sperma már sokkal könnyebben célt ér. Ellenben az önmegtartóztatás sem kedvez a teherbeesésnek, a túl sok ideig várakozó spermiumok aktivitása és minősége romlik. A váras hasonlatnál maradva: a katonák elvesztik küzdőkedvüket, ha sokáig nem mehetnek a csatába. Tehát az ideális az, ha a termékeny időszakban körülbelül két naponként vagyunk együtt, de még a termékeny időszak előtt is két-három naponként találunk alkalmat az összebújásra.

Időzített együttlét gyakorisága

Az időzített együttlét nagyon jól hangzik, de a dolog teljesen elveszti a romantikáját, ha kedd este hétkor akár akarunk, akár nem ágyba kell bújni. Ennyire nem szabad szigorúan venni, mert az addigi örömteli együttlétekből hamarosan nyűg lesz. Kell hagyni egy kis szabadságot a dolognak, hogy ne gyerekgyártó gépnek érezzük magunkat, hanem akkor legyünk együtt, amikor hangulatunk is van hozzá. Tehát ha például a termékeny időszakban együtt voltunk vasárnap este, akkor nem kell a kedd estéhez ragaszkodni, hanem ugyanolyan jó a kedd reggel, a szerda reggel vagy a szerda este is. És ha hétfő este lesz belőle, az is lehet ugyanolyan jó. Próbáljunk romantikus hangulatot teremteni, és ha nincs bennünk a „most vagy soha” érzés, akkor talán minden könnyebben megy. Egy összebújós reggel után, igaz lehet, hogy nem marad idő minden reggeli elfoglaltságunkra és rohanni kell a munkahelyre, de a nap is szebben indul, és egész napra megalapozhatjuk a jó hangulatunkat.

Ha már mindketten gyermeket szeretnénk, a párunkat nem kell feltétlen felvilágosítanunk arról, hogy a termékeny időszak megkezdődött. Elég, hogy mi már idegesek vagyunk miatta, nem kell, hogy nála is beinduljon a teljesítménykényszer. Sokkal jobb számunkra is, ha ő csak örül a rendszeres összebújásoknak, és lazábban tudja venni a dolgokat. Így velünk is könnyebben elfelejteti, hogy az együttlétnek akár tétje is van. Szervezzünk romantikus estéket, és ha már vannak gyerekek, akkor ideje, hogy ők is időnként a nagyinál éjszakázzanak. Egy kellemes este, amikor nem kell másra, csak egymásra figyelni, hamar meghozhatja a gyümölcsét!

Ha tovább szeretnél olvasni a témában, javasoljuk nézd meg az Együttlétek ideális időzítése című cikkünket is!

Dr. Kámory Enikő

A cikket írta:

Dr. Kámory Enikő, oldalunk tudományos munkatársa és alapítója. Ha kérdésed van a cikkel, vagy a weboldalunkon használt módszerrel kapcsolatban, kérdezd őt bátran!


 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
hirdetések

Rólunk mondták:

"Négy ciklus vezetése után tegnap reggel halvány pozitív a tesztem. Igazából még fel sem fogtam, hogy sikerült. Nagyon boldog vagyok! Köszönöm szépen az oldalnak, hogy megkönnyíti a jövendőbeli anyukák életét! Lányok kívánok nektek kitartást, bízzatok benne, hogy összejön!"

Volpe

Ovuláció kalkulátor

Ovuláció
Lájkolj minket!