Milyen a gyümölcsöző együttlét gyakorisága?

A termékeny időszak alatt a párok sokszor belehúznak, és minél többet igyekeznek együtt lenni. Pedig a napi többszöri intim együttlét nemhogy segítené a teherbeesést, de még nehezíti is. Egy várat sem lehet úgy bevenni, ha elaprózzuk a hadsereget. Ha minden alkalommal 100 katonát küldünk oda a várhoz, akkor nem jut túl egy sem az első védelmi vonalon. Ha egy kicsit összegyűjtjük a hadsereget és egy nagyobb csapat támad, akkor könnyedén bevehetik a várat. Ugyanígy, ha túl gyakran, akár napi többször is együtt vagyunk párunkkal, akkor a kis mennyiségű spermium túl sem jut a hüvely számukra kedvezőtlen kémhatású közegén. Ha viszont egy-két napot várunk egy újabb együttlét előtt, akkor a megfelelő mennyiségű sperma már sokkal könnyebben célt ér. Ellenben az önmegtartóztatás sem kedvez a teherbeesésnek, a túl sok ideig várakozó spermiumok aktivitása és minősége romlik. A váras hasonlatnál maradva: a katonák elvesztik küzdőkedvüket, ha sokáig nem mehetnek a csatába. Tehát az ideális az, ha a termékeny időszakban körülbelül két naponként vagyunk együtt, de még a termékeny időszak előtt is két-három naponként találunk alkalmat az összebújásra.

Időzített együttlét gyakorisága

Az időzített együttlét nagyon jól hangzik, de a dolog teljesen elveszti a romantikáját, ha kedd este hétkor akár akarunk, akár nem ágyba kell bújni. Ennyire nem szabad szigorúan venni, mert az addigi örömteli együttlétekből hamarosan nyűg lesz. Kell hagyni egy kis szabadságot a dolognak, hogy ne gyerekgyártó gépnek érezzük magunkat, hanem akkor legyünk együtt, amikor hangulatunk is van hozzá. Tehát ha például a termékeny időszakban együtt voltunk vasárnap este, akkor nem kell a kedd estéhez ragaszkodni, hanem ugyanolyan jó a kedd reggel, a szerda reggel vagy a szerda este is. És ha hétfő este lesz belőle, az is lehet ugyanolyan jó. Próbáljunk romantikus hangulatot teremteni, és ha nincs bennünk a „most vagy soha” érzés, akkor talán minden könnyebben megy. Egy összebújós reggel után, igaz lehet, hogy nem marad idő minden reggeli elfoglaltságunkra és rohanni kell a munkahelyre, de a nap is szebben indul, és egész napra megalapozhatjuk a jó hangulatunkat.

Ha már mindketten gyermeket szeretnénk, a párunkat nem kell feltétlen felvilágosítanunk arról, hogy a termékeny időszak megkezdődött. Elég, hogy mi már idegesek vagyunk miatta, nem kell, hogy nála is beinduljon a teljesítménykényszer. Sokkal jobb számunkra is, ha ő csak örül a rendszeres összebújásoknak, és lazábban tudja venni a dolgokat. Így velünk is könnyebben elfelejteti, hogy az együttlétnek akár tétje is van. Szervezzünk romantikus estéket, és ha már vannak gyerekek, akkor ideje, hogy ők is időnként a nagyinál éjszakázzanak. Egy kellemes este, amikor nem kell másra, csak egymásra figyelni, hamar meghozhatja a gyümölcsét!

Ha tovább szeretnél olvasni a témában, javasoljuk nézd meg az Együttlétek ideális időzítése című cikkünket is!

Dr. Kámory Enikő

A cikket írta:

Dr. Kámory Enikő, oldalunk tudományos munkatársa és alapítója. Ha kérdésed van a cikkel, vagy a weboldalunkon használt módszerrel kapcsolatban, kérdezd őt bátran!


 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
hirdetések

Rólunk mondták:

"Sokan nem hisznek az interneten talált oldalakban, azt mondják, hogy egy számítógép nem tudja kiszámolni az ovulációt, hogy ez csak egy általános program. Én mindenkinek, aki babát szeretne, csak ajánlani tudom a TervezettBaba.hu honlapot, mert nekünk ennek az oldalnak a segítségével sikerült babát fogantatnunk. Köszönöm nektek!"

Ibike

Ovuláció kalkulátor

Ovuláció
Lájkolj minket!