Fiút vagy lányt szeretnél?

A hatvanas években Landrum B. Shettles dolgozta ki azt a módszert, amely szerint az ovuláció ideje és a spermiumok életképessége alapján nagy valószínűséggel meghatározható a születendő gyermek neme. Az X kromoszómát hordozó hímivarsejtek (melyek közül ha egy megtermékenyíti a petesejtet a gyermek lány lesz) feje lapos, az Y-kromoszómás spermiumoké (melyek közül ha egy megtermékenyíti a petesejtet a gyermek fiú lesz) kerekebb, ezért ez utóbbiak gyorsabbak, hamarabb érnek célba. Ha az együttlétkor már bekövetkezett a tüszőrepedés, akkor az Y-kromoszómás spermiumok hamarabb érnek oda, így nagyobb eséllyel születik fiú. Ha viszont az együttlétkor még nem szabadult ki a petesejt, akkor az X-kromoszómás spermiumoknak van előnye, mivel jól tűrik a savas közeget. Az Y-kromoszómás spermiumok csak lúgos közegben életképesek hosszabb távon, savas közegben két napon belül elpusztulnak. Ezért akik fiút szeretnének, azoknak ajánlottabbak azok a pózok, amelynél a férfi mélyebbre tud hatolni a hüvelyben, így a spermiumoknak kevesebb időt kell eltölteniük a számukra kedvezőtlen savas kémhatású hüvelyben. Fokozza a méhnyak lúgosságát, ha az aktus során a nőnek is van orgazmusa

A Shettles módszer alapján tehát azok, akik fiúgyermekre vágynak, javasolt, hogy az együttléteket az ovuláció idejére időzítsék. Míg azok, akik lányt szeretnének, az együttlétet 2-3 nappal az ovuláció előttre tervezzék.

Az együttlét időzítése és a hüvely kémhatásának tudatos befolyásolása a nem megválasztásának legtudományosabb eszközei. A módszer hívei 75-95 százalékos megbízhatóságról beszélnek, az orvosok között azonban megoszlanak a vélemények.

Fiút vagy lányt szeretnél - Shettles módszer

Dr. Czeizel Endre azoknak ajánlja irrigálós módszerét (amely a spermiumok tűrőképességéből indul ki), akik befolyásolni szeretnék születendő gyermekük nemét: „A teendő a nőre hárul: ha kislányt szeretnének, akkor egy liter víz és egy evőkanál tíz százalékos konyhai ecet elegyével kell hüvelyöblítést végeznie. Ha kisfiút szeretnének, ez az elegy álljon egy liter vízből és egy evőkanál szódabikarbónából! Az öblítés után jön a férfi, akinek harminc percen belül „helyt kell állnia”.” A módszer Czeizel doktor szerint 75 százalékos megbízhatóságú.

Mivel a születendő gyermek nemének befolyásolására nincs 100%-os megbízhatóságú tudományos módszer, ezért nem építettük be a TervezettBaba.hu rendszerébe. Ha kipróbálod a fenti (vagy egyéb) eljárásokat, kérjük oszd meg velünk és a többiekkel a tapasztalataidat a fórumban!

Dr. Kámory Enikő

A cikket írta:

Dr. Kámory Enikő, oldalunk tudományos munkatársa és alapítója. Ha kérdésed van a cikkel, vagy a weboldalunkon használt módszerrel kapcsolatban, kérdezd őt bátran!

 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
hirdetések

Rólunk mondták:

"A párom és én már egy ideje dolgozunk azon, hogy babánk legyen - eddig sajnos nem jártunk sikerrel. Most végre megtaláltam ezt az oldalt, amelyik profi módon tud nekünk segíteni."

S. Anna
Budapest

Ovuláció kalkulátor

Ovuláció
Lájkolj minket!