Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: D vitaminnal a meddőség ellen? :)

Ebben a beszélgetésben 32 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
pusza
2014-03-01 07:44:07
 
Vinike
Szia! jaj de jó hogy írtál.Nos amiket írtál az teljes mértékben úgy van.Olyat már én is halottam,hogy a nagyon rágörcsölés nem hoz eredmény,s miután az ember agyban eldöntötte,na most akkor vége...kis idő után babázhatott.Tényleg jó lenne már megnyugodni,lazulni,kicsit felejteni,de ezek a napi hőmérőzések is kimerítőek és spannolják az embert.Szupernek tartom a D-vitamin,cink,folsav triót,azért én még ajánlanám hozzá a C,E,Mg triót is.Mit szólsz?Még a mennyiségeket kéne megbeszélni,mert szerintem többet kéne szedni a napi adagon felül.
Mit szólsz,szóltok ahhoz hogy az ovu tesztem negatív lett pedig termékeny időben vagyok,és a hőm meg is volt emelkedve??El fogom olvasni a további portálokat is amit küldtél.
vinike
2014-03-01 00:46:16
 
PUSZA : a nyugodság szerintem is fontos. Rengeteg olyanról olvastam fórumokon, hogy akkor sikerült
(általában több év után) a baba,
amikor a nő úgy döntött, hogy

"lesz@rom, gyerek nélkül is lehet élni"

A stressz lehet az ok nálunk is, hogy NAGYON akarom..

Az idegeskedés, hogy talán most sikerlül,
de mi lesz ha mégsem.Ráadásul kifejezetten szorongó és aggodalmaskodó vagyok.Na ezt nem kéne csináli..
Amúgy én a kedélyálapotom miatt is döntöttem a D3 vitamin mellett.(+folsav,ha sikerülne, ne legyen hiány)

Várom a tippeket ellene. Én most ezt találtam:

A testmozgás rövid távon beindítja az endorfintermelést, hoszszú távon pedig normalizálja a kortizol nevű stresszhormon szintjét,
amely nagyban befolyásolja a kedélyállapotot.
vinike
2014-03-01 00:32:21
 
A görcsök a vérzés előtt engem mindig "átvernek".

Állítólag a nem vár előtt kell szedni cinket.

http://www.tenyek-tevhitek.hu/cink-es-fajdalmas-mesntruacio-dysmenorrhea.htm
vinike
2014-03-01 00:21:24
 
Sziasztok, végre él a fórum :)))))))))

Szeretném ha itt konkrétabban írnánk, és kérdeznénk egymást, mint pl.:
"Már napok óta késik, szerintetek tehes vagyok?"-Ezt ugyse tudjuk megmondani, és ha segítünk reménykedni, annál nagyobbat kppan a kérdező, amikor megjön a vérzése.

Segítsünk egymásnak tapasztalatainkkal, vagy utánézni esetleg valaminek.

A görbéket CSAK UTÓLAG érdemes kiértékelni, mert a testünk megismerésére szolgál. A hő MINDIG felmegy mestruáció előtt, ha van baba, ha nincs- akár az első napokban is fenn marad.

Mestuáció előtti tünetek hasonlóak mint a terhességnek, tehát a
"fájnak a melleim, görcsöget a hasam,
szerintetek lehet baba?" kérdést is inkább hanyagoljuk.
Én is mindig bedőlök nekik ezredszerre is....

Mestuáció előtti tünetek:
fokozott ingerlékenység,
fáradtság,
érzékeny mellek,
puffadtság érzése,
testsúly növekedés,
fájdalmas mellek
fejfájás,
görcsök,

A terhesség első tünetei nagyon hasonlítanak a menstruáció előtti időszakban tapasztaltakra, a permenstruációs szindrómára (PMS), így összetéveszthetők egymással, nem ismerhető fel egyből a terhesség.

"Menstruáció előtti tünetek

A legnyilvánvalóbb tünetei a premenstruációs szindrómának a mellek megduzzadása és érzékenysége, anormális súlygyarapodás, felpuffadás és vízigény. A nők szenvednek még hasi görcsökben, ízületi vagy izomfájásokban, fáradtságban, fejfájásban, zavart bélműködésben, pattanásos bőrben és alvászavarban. Néhány nőnél a premenstruációs szindróma magába foglalja még az emlő váladékozását, sós, édes vagy savanyú iránti étvágyat, szexuális érdeklődés csökkenését és kisebb hátfájásokat. Ezek a tünetek a nők többségét érintik.

Egyéb tünetek a menstruáció előtt a nők lelki magatartására hatnak ki. Ingerlékenység, feszültség és dysphoria (kóros depresszió és elégedetlenség) a leggyakrabban megjelenő és legismertebb tünetek, amelyek megjelennek a nők többségénél. Ezen kívül egyéb tünetei még a premenstruácós szindrómának a szorongás, agresszivitás, gyakori hangulatváltozás, a remény hiánya, csökkent figyelem és koncentráció. Egyes nőknél még megjelenhet az alvászavar, alkohol-intolerancia, csalánkiütés, asztma, arcüregproblémák és torokfájás"


A menstruáció késésének lehetséges okai :

http://www.csaladivilag.hu/cikkek/csaladtervezes/a-menstruacio-kesese/9801/

( Minnél inkább idegeskedünk annál később jön meg, tapasztam sokszor ezt is. A stressz miatt nem érnek a peték..)
JA ÉS FONTOS: akinek sikerül a baba, írja meg légyszi, hogy
hány éves ő és a párja, mióta próbálkoznak, mit tettek érte, milyen probléma adódott, hogyan kezelték, szóval hogyan sikerült :) .
pusza
2014-02-28 04:28:48
 
Én is csináltam tesztet 26-án,negativat mutatott,a höm pedig magas volt megugrott,akkor valami nem stimmel,nem jó a teszt??
pusza
2014-02-28 01:05:00
 
vinike!
Voltam azokon a portálokon amit irtál,megnéztem,szuperek.A vitaminok,a 30felettiek terhessége szóval nagyon jó,szereztem pár infót is belőle.Jó lenne tényleg egy kicsit elterelni a szót a baba projektről.Minden érdekel engem is.Jó éjt!
Castelluccio:Én is örülök hogy itt vagy te is :)
castellucchio
2014-02-27 18:48:30
 
Vinike!!! Csúcs amit írtál! Pusza jó,hogy itt vagy te is! Egy véleményen vagyunk!

vinike Én ugyanezeken mentem keresztül,mint te. Kb. nekem 6 hónap volt így,folytonos csalódással. És én is csináltam egy két tesztet. Nagyon jó hogy írtál ide és kérlek írj még,kíváncsi vagyok rá!!! Én is szeretnék valamit találni ami eltereli a figyelmemet erről a baba dologról de eddig még nem sikerült.

Valószínűleg azért mert még nem vagyunk túl minden vizsgálaton. Meg még meg kell hogy ismerjem a ciklusaimat,hogy mikor van ovum meg ilyenek.Mert úgy néz ki,hogy rossz időben vagyunk együtt.Ha meglesz minden és kiderül,hogy mindkettőnknél minden rendben van és ennek ellenére nem jön össze a babóca na akkor jön az hogy bevágom a pihit. Mert akkor a fejben van a gond!

Örülök neked! És írj majd!
pusza
2014-02-26 07:41:42
 
Hát ez jó hosszúra sikerült.A férjem is szedi a vitaminokat,de elötte Fer14 szedett ami hatásos is volt sokat javított neki.Meg próbálom még az AVIVA tornát is.
Jó lenne tényleg minnél több infókat összeszedni,és nyugodtnak maradni .
Szép napot!
pusza
2014-02-26 07:36:09
 
Szia vinike!
Már én is egy ideje figyelem a blogot,írogattam,de egy személy kivételével más nem is kérdez s válaszol.Szóval teljesen egyet értek veled,ugyan ez a véleményem mint neked.Nyafogáson kívül nem sok kézen fogható dolgot írnak,szerintem a görbék amiket készítenek sem jó.
Én 42 éves vagyok a férjem54.Nem vagyunk még öregek ugy gondolom.Ez a második házasságunk,mind a kettőnknek az előzőből van gyermek.Szeretnénk közöset is ám két éve eredménytelenül.Már mindent kipróbáltunk.vitamin,diéta,méregtelenítés,méhpempő stb....Tavaly volt vetélésem ami a mensivel ment el,kiderül van egy polipom.Sikeresen megműtöttek,semmi mellékhatás.Akaly intézetben is jártunk,ott vették észre.Ott irták fel a DHEA nevű horm tbl,ezer mg C-vit ,ezer mg E-vitamint,szedek még folsavat,cinket,mg-ot,Dvitamint nem :(nem tudtam róla hogy kell.Bükkben él egy Gyuribácsi nevezetű embernek a babaváró gyógynövény kivonatú teáját iszogatjuk,amit már évek óta maga szárítgat a saját receptje szerint.A műtét utáni megtartoztatás ami 3-rom hónap most telik le.Várjuk a ....
vinike
2014-02-26 06:57:52
 
Találtam egy jó írást :)))
Látom egyedül vagyok ebben a "fórumban".
Az alábbi írásban sokunk magunkra ismerhetünk.

Én ezért se fogok soha "AZ itt a görbém" fórumba írni.
Próbáltam olvasgatni benne az írásokat, de áttekinhetetlen a rengeteg bejezéstől,
mert sokan minden gondolatukat leírják....

SZERETNÉK EGY KONKRÉRT INFORMÁCIÓOKAT TARTALMAZÓ FÓRUMOT, NEM FILOZOFÁLÓSAT.
Sokat láttam, hogy valaki leírja, hogy sikerült neki teherbesni, de semmi konkrétat(kor, próbálkozás ideje-és módjai) nem ír.Lehet, hogy 50-nel visszalapozva van valami írása, de azt megtaláni igen nehéz.

http://terhesseg.blogspot.hu/2008/08/szval-ahogy-grtem-lerom-nektek-hogy-n.html

"TUTI TERHES VAGYOK!
Szóval ahogy ígértem, leírom Nektek hogy én milyen tüneteket fedeztem fel magamon amiből arra következtettem én biztos terhes vagyok. (És mégsem:). Tulajdonképpen így utólag viccesnek tűnik az egész, majdnem nevetek magamon :).

1. Figyeltem az ébredési hőmérsékletem, ami mindig felment peteérés után. Tehát azért imádkoztam, hogy maradjon is fent s persze hogy ne jöjjön meg. Mikor már meg kellet volna jönnie és még mindig fent volt: TERHES VAGYOK :)!!!
Eredmény: pár napig még fent volt,
aztán hirtelen lement, s aznap meg is jött.
LETÖRÉS !!

2. Megjött, de van akinek több hónapig is megjön az elején. Szóval: ettől még LEHETEK TERHES :).
Aztán megjött erősebben!
Eredmény: LETÖRÉS :) !!

3. A hőm igaz hogy leesett, de a fórumokról és egyéb oldalakról összegyűjtött információkból, tudtam hogy nem mindenkinek marad fent a hője terhesség alatt.
Szóval: ettől még LEHETEK TERHES :).
Eredmény: LETÖRÉS !!

4. Figyeltem a beágyazódás jeleit. Peteérés után egy héttel alhasi szurkálást esetleg gyenge barnázás jelezheti a beágyazódást. Persze én minden hónapban éreztem ez idő tájt szurkálást. Ez azt jelenti: TERHES VAGYOK :)!!!
Eredmény: Mikor megjött: LETÖRÉS !!

5. A nem kívánt menstruáció megjövetele előtt mindig jobban fájt a mellem, mint egyébként, amikor még nem figyeltem erre. Két alkalommal különösen nagyon fájt szinte egy héten keresztül.
Most már TUTI TERHES VAGYOK :)!!!
Eredmény: miután megjött:LETÖRÉS :) !!

6. Szokottnál erősebb fehér folyás, ami nem jár viszketéssel, minden hónapban előfordult.
Tehát TERHES VAGYOK :)!!!
Eredmény: Mikor megjött: LETÖRÉS :) !!

Nagyjából így néz ki az eddig eltelt idő, amióta próbálok teherbe esni. Persze minden hónapban az összes tünetet felfedeztem magamon. Ja, és kb 10 terhességi tesztet fogyasztottam el ez idő alatt. Ez azt jelenti 8-szor estem át mindezen a cirkuszon. Nevezzük így. Mert lelkileg elég megerőltető ez az egész, a hullám érzések ,hogy egyszer tuti boldog vagy aztán letörsz mint a bili füle. Másrészt azért is nevezhetem cirkusznak, mert így utólag bohócnak érzem magam. :)
Arról nem is beszélve párunk nem szereti hallani, mikor előállunk a tünetekkel, s aztán mégsem lesz belőle semmi.

Hála Istennek, azért szerintem én elég nyugodtan tudtam kezelni a hullám völgyeket, gyorsan túl léptem rajtuk. Ismerek olyan párt is akik már tiszta idegek hogy nem akar nekik összejönni. Megsúgom: amíg nem nyugszanak meg addig nem is fog sikerülni!

Ezért döntöttem úgy, hogy nem veszem annyira "komolyan" a dolgot. Nem mérem a hőm, nem figyelem a tüneteket stb. Ezt úgy érem el, hogy lefoglalom magam. De erről majd egy másik bejegyzésben írok bővebben. (Illetve szeretnék nagyon hosszan erről írni, és segíteni másoknak is, hogy könnyebben kezeljék a teherbeesés időszakát.
Ami szerintem minél idősebb az ember annál nehezebben viseli, hiszen mindenkinek ketyeg a biológiai órája a feje felett :)))). NA EZ AZ AMIT EL KELL FELEJTENI! Ez az ami csak stresszeli az embert!"

Forrás:http://terhesseg.blogspot.hu/2008/08/szval-ahogy-grtem-lerom-nektek-hogy-n.html
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!