Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: babások :-)

Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
szilvita
2014-09-18 20:39:18
 
Nehéz kibírni, hogy az ember ne vegyen semmit. Nekem második baba, így van egyv csomó minden, meg kapok is, de nagyon szeretnék azért venni is vmit. Megvárom kislány-e:-)
Okt. 3-án megyek 20 hetes ultrahangra.

Dzsudzsa, örülök, hogy elmúlt a pecsételés, nem volt előtte vizsgalat vagy összebújás?
Katicabogár5
2014-09-18 16:28:26
 
Köszönöm a válaszokat. A szívhangfigyelőn kívül még nem vettünk semmit mert még csak 10 hetes vagyok. De majd egy kicsit később szép lassan beszerzünk mi is mindent. Van még időnk csak kíváncsi voltam hogy ki mikor kezdte. :-)
csillka
2014-09-18 13:42:04
 
Sziasztok,

capri, hát persze, hogy hiányoltalak. Milyen érdekes, hogy pár hónapja még mennyire másról szólt az életünk. Bárcsak mindenkinek teljesülne ez a vágya!
kbettina, GRATULÁLOK, és jó egészséget a család minden tagjának! Hogy rohan az idő, én is emlékszem még rád, és már meg is született, hihetetlen. Mi a neve?
Dzsudzsa, nagy valószinüséggel őt érezted. Elején én is nagyon ritkán éreztem, és bizonytalan voltam, hogy azt érzem. De nyugalom, fog az erősödni, majd meglátod :)

Én már elég sok mindent bevásároltam. Sokat kaptunk barátoktól, és vettem használt dogokat is. Hetek alatt nőnek ki mindent, és attól még nem szeretem kevésbé ha pl. a hordozója használt :D Nem akarom utolsó percre hagyni, amikor már lassú és lusta leszek :)) Most még nagyon fittnek érzem magam, járok kismamatornára is.
És igyekszem sokat olvasni. Most épp a suttogót olvasom. Valaki?
capri
2014-09-18 09:26:39
 
Jó reggelt! :-)
Szilvita, Ausztriában fogok szülni. Ott nem lehet orvost választani, mindenki az ügyeletes orvosnál szül, viszont nem is tesznek különbséget a kismamák között...
Archangel, nagyon örülök nektek! :-)
Én 17+2 naposan éreztem először egyértelműen a babát, akkor viszont rögtön egy határozott rúgást! :-) Az teljesen normális, ha ilyen fiatalon még nem érzed minden nap! Én a 20. hétig táppénzen voltam, utána mentem vissza dolgozni, és munka közben szinte egyáltalán nem éreztem még hetekkel később sem.
Dzsudzsa: pici barnás folt a 2. trimeszterben: nekem is volt egyszer két nappal vizsgálat után, meg rá egy hétre, azóta sem tudom, mitől... Szerencsére mindkétszer csak ilyen egyszeri dolog volt. (Amúgy meg a 14-15. hétig barnázgattam, valószínűleg a hematóma ürült.) Örülök, hogy azóta már megnyugtattak!
Katicabogár, nem vagyok babonás, szóval nem halasztgattam sokáig a vásárlást. A légzésfigyelőt és a matracot már jóval a 20. hét előtt megvettem, mert pont akkor volt akciós. :-) A babakocsit is május végén, kb. 20-22 hetesen (Peg Perego Book Plus), de egészen múlt hét végéig a dobozában volt. :-) Aztán mindig amikor láttam valamit jó áron, amiről tudtam, hogy úgyis szeretnék, akkor megvettem. :-) Ruhákból a 20-30. hét között vettem a legtöbbet. :-) Utolsó: a betét nekem! :-D Vagy 15 éve nem használtam betétet, és erre elég nehezen vettem rá magam. :-) Viszont a babaruhák mosását például csak 36 hetesen kezdtem, mert addig nem volt kész a bababútor, nem tudtam volna hova tenni őket. A kórházi táskámat is múlt héten kezdtem összerakni, meg tegnapelőtt majdnem véglegesre. Szóval nem siettem el. :-)
Szívhangfigyelőnk nem volt. Magyarországon és Ausztriában is jártam orvoshoz, így elég gyakran láthattam a pici szívét. :-) Ráadásul az elején voltak gondok (hematóma 5 és 11 hetesen), szóval nekem az első 13 hétben kb. 9 uh volt...
Bettina, mekkora már a fiacskád? :-)
Ja, és az tényleg jó tanács, hogy minél előbb kezdjétek el kenni a pocakot, már az első trimeszterben is, amikor nem is nő még, hogy mire elkezd nőni, addigra az olajtól már rugalmasabb legyen a bőr. (Én kb. 8. hét óta naponta kenem, egyelőre szerencsére nincs csíkom. És 11 kiló plusznál tartok.)
Vigyázzatok magatokra! :-)
Archangel85
2014-09-18 07:38:39
 
Így van katicabogár :)))))
Katicabogár5
2014-09-17 23:57:10
 
Kbettina gratulálok a babához.
Még emlékszem rád az itt a görbém oldalról
Hogy elment az idő.:-)
Mi a férjemmel már nézelődünk de a vásárlást későbbre hagyjuk.
Olyan izgatott vagyok :-) remélem majd többször írsz hogy mi van a picivel :-) és persze veled
kbettina
2014-09-17 22:50:02
 
sziasztok!jó a fórum, kár hogy nem elöbb lett megalakitva. Nekem augusztus 11.én született meg a 3. fiam. :)
Ha nem gond idepofátlankodnék néha.
Dzsudzsa:bugyborékolásnak érzed először a babát. Ezt az első időpontot jegyezd fel,majd kérik. Ilyenkor nomális ha nem érzed renszeresen. Lehet hogy egy hét is eltelik mire ujra érzed. :)
Lányt éreztem én is,annak is készült :) de jól benéztem,mert fiu lett..hát ennyit a megérzéseimről,meg a kinai fog.naptár is becsapott.
Második trimeszterben már vásárolgattam aprobb dolgokat. Kiságy összerakás,babakocsi vásárlás a harmadik trimeszterre esett. Chipolino pookybabakocsink van,és travelsistemre felkészitett,igy bébihordozósan vettük,ésavval együtt is használom. Imádom!!!!
A pocakotokat időben kezdjétek el kenni pl. Buzacsira olajjal vagy striák elleni krémmel.nem kentem mert a nagyobbaknál nem volt gondom vele, de most egyik naprol másikra elezdtem kirepedni,és nem sikerült megállitanom ugy viszketett hogy vizesborogatást kellett rá tennem. Kibirhatatlan volt.
Összesen 18kgot hiztam,de nem zavart mert mindig sovány voltam.43 kgmal kezdtem a teehességet.10 kiló maradt rajtam.3kgosvolt a fiam+a méhlepény is kb ennyi(a baba súlyával közel azonos a súlya) , valamennyi víz is felgyülemlik, + a szervezet amit összeszed , raktároz.
Tehát elég sok felé oszlik a súly amit a mérleg mutat kismamaként.:)
Bocsi ,de annyi tapasztalat,élmény van már bennem, hogynem tudom néha magamba folytani,:)
Vigyázzatok magatokra!!
Dzsudzsa
2014-09-17 19:04:19
 
Köszönöm Lányok!
Ma beszéltem a védőnővel és az orvossal is sikerült. Az orvos megnyugtatott, amennyiben nincs görcs és nem vérzek, nyugi! Szedjem a magnéziumot. Ha újból jelentkezne, akkor menjek. A védőnőm nagyon parázós, de ő is ugyanezt mondta. Azt mondta, ha újból jelentkezne, akkor hívjam a dokit. Én azonban így voltam nyugodt, hogy beszéltem az orvossal. Hála Istennek azóta nem volt semmi. Borzasztó, hogy meg lehet ijedni ilyenkor :(
Katicabogár5
2014-09-17 18:07:34
 
Dzsuzsa ne aggódj nincs semmi, persze menj el orvoshoz de biztos minden rendben van
Archangel majdnem egy idősek vagyunk mert én 26 vagyok :-)
Capri mikor kezdtél el vásárolni? Mit vettél meg először és mit utolsónak? És milyen babakocsit vetettek?
Ja és van e nektek szívhang figyelőtök?
Nekem van és már halottam is vele a babócát.
nikinokedli
2014-09-17 16:49:44
 
Dzsudzsa: ne aggódj, de azért holnap mutasd meg magad dokinak, attól te is megnyugszol.
Más: én 14+4 vagyok, placenta a hátsó falon tapad, és 2 napja én is éreztem pici buborék szerű dolgokat, de azóta semmi. Szerintem tuti ő volt az.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!