Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Aviva-torna

Ebben a beszélgetésben 67 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Katicabogár5
2014-12-27 18:10:10
 
Nikida neked is kellemes ünnepeket és hidd el nem sokára ott lesz a pocakodban a kis angyalka :D
Nikdia
2014-12-26 13:45:29
 
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt! :)
Túl vagyok a hormonális kivizsgáláson. Kiderült, hogy picit magas a prolaktionom és ez lehet a ludas, hogy nem jött eddig a picurka. Kaptam rá Bromocriptint, 2 napontna 1-et kell bevennem. S január 3. hetében vissza kell mennem kontrollra. Úgy tűnik, hogy az aviva torna kordában tudja tartani a prolaktin szintet, hogy ne legyen magasabb..de lecsökkenteni nem tudja. Elég durva ez a tabletta..először nagyon rossz volt utána pár óráig, a második után már enyhültek a mellékhatások..remlem a harmadiknál már nem lesznek. Ha tényleg hat, akkor egy karácsonyi angyalka hozza nekünk a kisbabánkat. :)
S azóta is betartom,amit Katicabogár ajánlott, csak peteérésig avivázok, utána nem.
Katicabogár5
2014-12-09 11:16:18
 
Nikdia lehet hogy a munkahely váltás kell hogy össze jöjjön. Nagyon szép a görbéd így van rá esély hogy van valaki a pocakban :-) kívánom neked hogy sikerüljön :-)
Nikdia
2014-12-08 11:30:28
 
Szia Tincsi!

Régen beszéltünk. Mi a helyzet Veled?
Ebben a hónapban betartottam, amit Katicabogár tanácsolt. Az ovu után nem aviváztam, de előtte intenzíven.
Ma megyek dokihoz, hogy megint ellenőrizze a hormonokat és kiírjon laborra. Izgulok..nagyon..még van 5 napom a piros napokig, remélem már rendben van a progeszteron szintem! Tegnap volt 1 éve, hogy szeretnénk kisbabát.Reménykedem benne, hátha lát ma valamit. Izgalmas volt ez a hónap, kb 2 hete felmondtam. Hatalmas teher esett le a vállamról.A nődokim már régóta mondja, hogy túl stresszes és váltsak. Eljött az ideje. Remélem most már a kisbaba is jön! :)
Tincsi
2014-11-06 18:48:04
 
Nikdia,
igen, igen, reménykedjünk. Ha mást nem, legalább testmozgásnak jó :-)
Nikdia
2014-11-05 10:09:27
 
Szia Tincsi!

Szerintem a 16. napon volt ovulációm, nálam is kitolja pár nappal a rendszer. A luteális fázis 10-11-12 nap, mikor hogy. S a torna 28 naphoz közelíti a ciklust, így vettem észre.
Sajnos a tünetekben már én sem hiszek. :( Az aviva hatásait próbálom kifürkészni.
Remélem hamarosan "pozitív" lesz a torna eredménye mindkettőnknél! :)
Tincsi
2014-11-04 18:51:48
 
Szia Nikdia!

Nálam most jelenleg ez van. Igazság szerint az eddigi mérések alapján a 17. vagy 19. napon volt eddig ovum, csak a rendszer automatikusan a népességi átlaghoz teszi be...(A fertilityfriend-en is vezetem a görbét, ott nem csinálja ezt, hanem a saját statisztikámhoz igazítja az ovu napját, na mindegy). Izomlázam csak az elején volt, mostanra nem igazán érzem. Viszont tegnap este torna után elkezdett fájni jobb oldalt a derekam (mint amikor megjön). Nem tudom, hogy esetleg peteérést jelez vagy csak meghúztam a derekam a lábemeléses részeknél. :-) A tüneteimmel már nem is foglalkozom, mert annyiszor hittem már azt, hogy "na most nőtt a cicim", "most jobban puffadok", hogy már azt gondolom, bebeszélem magamnak. :-) Ennek ellenére sokkal tudatosabban odafigyelek a testem jelzéseire.

Nálad egyébként változott az ovuláció időpontja mióta csinálod a tornát? Vagy estleg a dpo / luteális fázis kitolódott? A görbéd alapján neked sem a 14. nap körül van ovud, hanem később. Bár látom, 28 napnál hosszabbak a ciklusaid. Én azt olvastam sok helyen, hogy a luteális fázisnak minimum 10-12 naposnak kell lennie, hogy be tudjon ágyazódni a megtermékenyült petesejt (ennek köze van a progeszteron szinthez is, állítólag). Nálam sajnos eddig a dpo időszak csak 9 napos volt. Úgyhogy most erre gyúrok, hogy ezt "kitoljam". Hajrá neked is! :-)
Nikdia
2014-11-04 13:25:49
 
Szia Tincsi!

Neked, hogy alakul a görbéd? Képzeld, valószínűleg éreztem a peteérést. Fájdogált a hasam és picit puffadt is volt 2 napig, aztán elmúlt. Nem tudtam eldönteni, hogy túl erősen végeztem a tornát, vagy a peteérés miatt volt. Amúgy néha megérzem az alhasamon az "aviva izomlázat". Úgy tűnik egész jól alakult a torna hatására ez a ciklus eddig. Nagyon jók a gyakorlatok. :) A másik dolog pedig,ami viszont furcsa, hogy szombat óta fájnak a melleim. Nálad volt hasonló peteérés után közvetlenül?Eddig csak a menses előtti 3 napban volt ilyen.
Tincsi
2014-10-27 19:02:52
 
Szia Nikdia!
Igen, egy barátnőm is a pms tünetek miatt kezdte el, és nagyon sokat segített neki. Örülök, hogy neked is hatásos :-)
Jövevényre mi is várunk már egy ideje, vannak jobb, és vannak rosszabb napok, de mi is igyekszünk kihasználni ezt a nyugis időt a férjemmel :-) Aztán lesz, ami lesz.
Nikdia
2014-10-27 13:25:58
 
Szia Tincsi!

Nálam ez a 2, 5. teljes avivázós hónap, amikor betartom a heti kettő tornát. Az előző hónapban nagyon jó hatásai voltak már az avivának. Nálam sajnos jelentkeztek a pms tünetek és a tornától szinte teljesen megszűntek. :)A ciklus 31 napos volt, ami nálam jónak számít. :) Bízom az Aviva-tornában! Az oktatóm azt mondta, hogy legyek türelmes, kb 6 hónap alatt fejti ki teljesen a jótékony hatását.
Mi 10 hónapja adunk lehetőséget a kis léleknek, hogy jöjjön, ha szeretne. Átestünk pár csalódáson..de most már úgy vagyok a babavárás kérdésével, hogy nem sürgetem. Az utóbbi időben nagyon egymásra találtunk a férjemmel és igyekszünk ezt a csodát, a szerelmünket megélni teljes szívvel.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!