Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Inszemináció

Ebben a beszélgetésben 364 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mesterséges megtermékenyítés témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
solya79
2013-12-07 12:28:17
 
Bocsi,nem jól fogalmaztam.Nincs élő spermium az "anyagában".Remélem így már érthető vagyok.Ezen csak műtéttel lehetne segíteni,de a párom nem megy bele,mert 50-50% az esély,hogy a mellékherékből ki tudnak szedni élő spermiumot.Így marad az inszemináció,donorból.
KatkaManó
2013-12-07 09:12:42
 
Solya79 csak egy kérdés. ha nincs sperma akkor hogy lesz inszemináció ?
Nálunk is a férjemmel van gond már sokat javult az eredménye de 4millió spermaszámra se vállalja a doki az inszemet csak a lombikot.
solya79
2013-12-07 06:46:47
 
Sziasztok!Mi Debibe fogunk menni inszeminációra. 2014.január 8-ára kaptunk időpontot.A férjemnél van probléma.(nincs egyetlen egy élő spermája sem).Nálam ok.minden.Kértek egy jó néhány vizsgálatot,hogy legyen meg jan.8-ra(vérkép,nógyógyászati rákszűrés,chlamidya,HIV szűrés,ekg).Már csak a HIV szűrés van hátra.Ez mind kettőnknek szükséges.A rákszűrés eredménye 17.én lesz meg.A többi ok.
Moha13
2013-04-02 09:43:33
 
Sziasztok!

Ma vagyok a ciklusom 3. napján...most valahogy gyorsabban megy az idő, mint az előzőnél... :)
Képzeljétek, olvasgattam ezekről a dolgokról és egy gyakorikérdések.hu-s kérdésnél találtam ezt az infót:

"egy utolsó kapaszkodó: www.yamamoto.hu
Ők "csinálnak" babát is, tartós akupunktúrával. Sokaknak segítettek, köztük barátnőmnek is, akik másfél évig próbálkoztak, meg volt beültetése is, azt hiszem kettő, és egyik sem maradt meg. Aztán elmentek ide és a második alkalom után megfogant a babájuk."

Fogalmam sincs, mi ez, de gondoltam, megosztom itt, hátha valakit érdekel. :)
Vicacica
2013-03-29 09:39:30
 
Szia Jbea!

Hogy vagy mostanában? Hol tartotok? Irtad, hogy márciusban inszem, gondoltam érdeklődök végre sikerült-e a baba?
Szoritok nagyon
jbea84
2013-03-01 13:37:06
 
Az nagyon jó, hogy ennyi mindent be tudtál szerezni és csináltatni, mert azzal nem megy a konzultáció után az idő.
Én csak azt tudom leírni, hogy nálunk hogy volt az inszem. Ciklus 3-7 napja között clostyt szedtem, aztán a 3. naptól a 11-ig 2 naponta szuri. 12. napon Uh, majd tüszőrepesztő szuri. Rá 36 órával történt meg a beavatkozás. Reggel odamentünk, mintaleadás, 1 óra múlva (addig felturbózzák őket) 1 katéter segítségével feljuttatták a méhbe a cuccost, majd 30-35 perc pihi után jöhettünk haza. Ennyi.
Gondolod, hogy a hajzsírosodás a műtét következménye? Nem tudom, ilyent még nem hallottam. Petefészkek érzékenységekor meg biztos a pé.-t érzed, nem?
Vicacica
2013-02-28 20:55:10
 
Kedves Bea:)

Igen, végre lassan tavaszodik :) Szerencsére a páromnál minden rendben leagább miatta nem kell parázni. A műtét miatt a dokim csináltatott olyan vizsgállatokat is amik a meddőségibe kötelezőek pl. chlamidia, hüvelyváladék vizsgállat, EKG, mellkasröntgen, nagylabor, a HIV és hepa redményére még várunk. Fogok kérni még háziorvostól hárompontos cukorterhelést , szertnék még 3-ik 21-ik napi vérvételt is ha ugy adódik. meg persze házzasgi vagy élettársi papir ami 3 hónapnál nem régebbi.
Kezdésnek kb. ennyi bár amikor időpontot kértünk a központba a cukorterhelést és a ciklusos vérvételt nem mondák. 
Még van 2 kerek hónap, próbáltam utánajárni mindennek, lassan elveszek az infók sűrűjében.

A műtét előtt isznyat rendszertelen volt a ciklusom, most simán 27 napra megjött. Nem hittem volna mert műtét előtt gyógyszerrel kellett meghozni , a műtét után megint véreztem pár napig és most megint. Mondjuk örülnék ha beállna 28 naposra.
Konkrétan érzem a petefészkem amit eddig soha, nagyon furcsa. Nem tudom mi minden változáson megyek még át, de még egy dolgot észrevettem a műtét óta.
Iszonyatos erővel kezdett el zsírosodni a hajam-( azelőtt elég volt egy héten kétszer most meg 2 nap után csapzott vagyok.
Na jó hosszúra sikerültem. Kiírtam mindent magamból végre.
Ha lesz időd leirhatnád, hogy zajlik az inszemináció
jbea84
2013-02-28 11:54:31
 
Jajj, Vicacica, addig még nagyon türelmesnek kell lenned, de talán a tavasz eljövetelével gyorsabban telnek a napok!
A két beavatkozásra nem ugyanazok a vizsgálatok kellenek, a lombikhoz sokkal több mindenre szükség van. Azzal egy kis időt nyerhetsz, ha ezeket addig is megcsináltatod!
Én pcos vagyok + ir, de a férjemnél sem minden oké (talán ez a nagyobb baj). Mi most üres ciklusban vagyunk, márciusban lesz a 3. inszem.
Vicacica
2013-02-28 11:17:32
 
Szia!

Köszi már jól vagyok. Megyek dolgozni is már. Április 30-ra kaptunk időpontot konzultációra. Itt a begyűjtött eredmények alapján az orvos elmondja mi a teendő a továbbiakban.
Az inszemre és lombikra kért vizsgállatok megeggyeznek.

Ti hol tartotok? Melyikőtöknél van a probléma?


jbea84
2013-02-27 17:21:13
 
Hogy vagy? Most már kicsit jobb? Mikor mentek?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!