Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65310 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Anitacool
2021-11-18 21:33:48
 
Sziasztok! Én az elsőszülöttemet 2,5 évig szoptattam, utána 3 hónappal estem csak újba teherbe, addig nem, pedig volt pé és jól is időzítettünk mindig. Magát választotta le, nem akartam a leendő remélt gyermek miatt a meglevő, valóságos hús-vér gyermekemtől megvonni a folyékony aranyat :-)
Most 2 éve szoptatok, nem akar elválasztódni, nem is erőltetem. Akkor inkább majd megy tandem a következő körrel. Mert hogy most simán megfogant a következő kicsi kincsünk. Nagyon nehezen fogadtam akkor el, hogy nem jön, de egy dolgot megtanított. Mégpedig, hogy ő pontosan tudta, mikor jött el az ideje. :-) Most a kisebb korkülönbség is biztos valamilyen kihívást tartogat, kíváncsian várom :-)
Még annyi, hogy az első szülésem után 13 hónappal, a második után 18 hónappal jelentkezett először menzesz, de nem előzte meg pé. Nem tudom most mi vár majd rám, nem tervezünk több gyerkőcöt egyelőre ezután már :-)
Andi198729
2021-11-18 14:12:31
 
Nashua, hogy telik az idő, szinte nemrég született a kisfiad! Meddig tervezed szoptatni? Mikor lehet kb.egy gyermeket leválasztani? Vagy magától is elhagyja a szopizást? Gondolom ez is változó. Csatlakoztam én is a face-n a szoptatási tanácsok csoporthoz, de nekünk Noémivel megvan a jól bevált és kialakított rendszerünk. Minden anyuka saját maga tudja kitapasztalni, hogy jó neki és a babájának. Nekem is sokmindent tanácsoltak a családban, ki így csinálta ki úgy.
candyandy
2021-11-18 12:09:53
 
Npalmer, azért nincs peteérésem alapjáraton, mert a progeszteronszintem a béka segge alatt van sajnos. A 21. cn-es hormonvizsgálaton derült ki, hogy 1,4 körül volt az érték, ami szinte a nullával egyenlő. A Closti és az utrogestan felhozta normál értékre a progit, azóta van ovum.
Nashua34
2021-11-18 09:46:40
 
Andi, jövő héten lesz 2 éves :) ajánlom mindenkinek a szoptatási tanácsadós csoportot facebookon. Nagyon sokat segitett nekünk, csak az első héten kapott tápszert a kisfiam, aztán már nem kellett. Sokan pl. Azt hiszik, hogy elfogy a tejük, mert folyton sir a baba, es állandóan cicin akar lenni, biztos nincs elég tej, de ilyenkor is legtöbbször kiderül, hogy csak növekedési ugrás, és azért akar cicin lenni, hogy megtermelje a nagyobb mennyiséget magának. Ezek általában 3 hét, 3 hónap 6 honapos korban vannak, de máskor is simán lehet. Én a segítségükkel nagyon sokmindent átvészeltem, szuper kis csoport :)
Andi198729
2021-11-18 09:37:53
 
Nashua mennyi idős a kisfiad hogy még szoptatod? Gondolom ez is egyénfüggő, kinek meddig van anyateje, nővérem csak 4 hónapos koráig tudta szoptatni a kisfiàt, utána már nem volt teje, maradt a tápszer. Én most szoptatok, de mellette tápszeres kiegészítésre is szükség van, de azért szerencsére nagyrészt anyatejet kap. Amúgy szoptatás mellett is teherbe lehet esni, bàr gondolom ez is egyénfüggő. Egyik ismerősömnek 1 éves se volt a kislánya, és máris teherbeesett, persze nem tervezték, csak úgy besikeredett véletlenül. Teljesen meglepődött, egy pici vérzéssel ment el a nőgyógyászhoz, mert nem tudta mire vélni, aztán közölte a doki hogy terhes. Az elsőszülött kislányát le kellett választani, terhesen már nem szoptathatott.
Nashua34
2021-11-18 09:21:00
 
Akkor lehet csak nekem fura, máskor ha azt néztem pl lázas vagyok-e, 36,4 szokott lenni az alap hőm. Nekem olyan lázmérőm van, ami inkább szájba való, bár biztos lehet vele hónaljban is, csak ilyen rugalmas a feje, olyan fura lenne hónaljba tenni :D
Dettuska
2021-11-18 08:49:33
 
Nashua szajban merve siman lehet annyi a hod napkozben! Nekem ovu utani idoszakban van, hogy reggel is ennyi a hom.. :D de neztem mar en is napkozbeni es siman volt, hogy 37 felé ment, honaljban meg normalis volt a testhom :)
Nashua34
2021-11-18 08:28:46
 
Folyamatosan hőhullámokat érzek, úgyhogy kíváncsiságból megmértem a hőmet, és 37,2... Most ez megint mi? Létezik, hogy nappal ilyen magas a hő betegség nélkül? Reggel meg 36,7?
Nashua34
2021-11-18 08:09:19
 
Igen, még napi 2 alkalommal, az alvása előtt. Tudom, hogy nehezebb, de annyi mindenkinek sikerül szoptatás mellett is, persze én leszek a kivétel :( pedig ezt a kettőt még nem tervezem elvenni tőle, muszáj lesz igy sikerülnie. Legalábbis nagyon remélem,hogy nem ez a sikertelenség oka.
Npalmer
2021-11-18 08:05:50
 
Sajnálom Nashua, de mindaddig semmi nem biztos, amíg meg nem jön. Szoptatsz még egyébként? Azt olvastam, hogy a prolaktin - ami a tejelválasztásért felelős - magas szintje miatt nehezebb a szoptatós anyukáknak a teherbeesés.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!