Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65310 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Nashua34
2021-11-19 11:42:53
 
Npalmer, én nagyon nem értek hozzá, de nem lehet, hogy inkább a Letrox? Azóta volt kontroll a pajzsmiriggyel kapcsolatban?
Npalmer
2021-11-19 11:40:45
 
Anita, én is be vagyok kettővel oltva. A harmadikat az amúgyis rendszertelen ciklusom miatt nem adatom be. Összeírtam magamnak a 2020. novemberi fogamzásgátló abbahagyása óta eltelt időszak történéseit:

-2021. március 21-én kezdődött az első normális ciklusom 7 napos menstruációval, és végül 31 napos lett. Április 14-én volt több erős pozitív korai terhességi tesztem.
-Sajnos április 21-én megjött. 30-án megkaptam az első Pfizer-em. 4 napos menstruáció, 35 napos ciklus.
-Május 26-án megjött. Június 4-én megkaptam a második Pfizer-em. 5 napos menstruáció, 30 napos ciklus.
-Június 25-én megjött. Június 29-én szedtem be az első 50-es Letrox tablettámat, amit endokrinológus rendelte el a 4-5 TSH értékemre. Amikor augusztusban láttam a hőm alapján, hogy nem volt ovulációm, az Endokrinológus javaslatára elkezdtem az Inofolicot napi kétszeres adagolással. 5 napos menstruáció, 68 napos ciklus.
-Szeptember 1-én megjött. 4 napos menstruáció, 48 napos ciklus.
-Október 20-án megjött. A menstruációm kb. 4 napján abbahagytam az Inofolicot, mert féltem, hogy az borítja fel ennyire a ciklusom.
Nashua34
2021-11-19 11:06:35
 
Melyna, tettél pipát a menstruációs napokhoz? Illetve volt bármilyen önvizsgálat, lh teszt a hőmérés mellett?
melyna
2021-11-19 10:25:15
 
Sziasztok! Egy kedves ismerősömnek vezetem a gorbejet. Elég furanak tartom a hő alapján. Menzesz utolsó napjára rakja az ovut és a hő azóta fent.... Menzesz előtti héten voltak együtt. Szerintetek mi lehet a gond?! Ha gond van.
Dettuska
2021-11-19 09:56:54
 
NPalmer yass most nagyon ugy tunik szerintem is, hogy volt ovu! :)
En oltattam magam, nem szivesen ha oszinte akarok lenni, de nem akartam ugy a sote-ra menni h esetleg ott elkezdik eroltetni, vagy hoznak valami szogoritast esetleg… nekem az ikres baratnom is oltatott ugye az elsot a terhesseg alatt, illetve most kapta meg a masodikat. Makk egeszseges babakkal, de masik baratnom aki szinten nem reg szult nem oltatott peldaul :)
Nashua34
2021-11-19 09:40:48
 
Köszi Anita a megerősítést a szoptatásban :) nehéz ez az egész, el kell engedni azt, hogy megfeleljen az ember mindenkinek, csak a baba és az anya igénye számít.
Azt tervezem, hogy vasárnap tesztelek, ha nem esik le a béka segge alá a hőm. Már meg is van az időpontom december elejére, plusz addig megpróbálok még egy pajzsmirigy vérvételt is intézni, még szülés után volt vele gondom, túl működött, és bár nyáron ellenőrizve volt, sose árt a friss lelet. Főleg ezek a hőhullámok aggasztanak, azt olvastam hogy pajzsmirigy problémára is utalhat.
Oltás: én a nyáron kaptam 2 pfizert, úgy voltam vele, hogy inkabb akkor, amikor még nem vagyok terhes. Azt gondolom sokat segített, az anyatejjel átadtam az ellenanyagokat a kisfiamnak, így amikor a családban volt covidos, mi nem betegedtünk meg, pedig együtt élünk. Plusz aki beteg volt, ő is nagyon enyhe tünetekkel vészelte át. Nem rábeszélni akarlak, ez is, mint pl a szoptatás mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen, ezek csak a tapasztalataim :)
Anitacool
2021-11-19 08:54:18
 
Nashua szerintem szuper tanácsokat adtál a növekedési ugrás (nincs tej félreértésére), a szoptatási tanácsadás csoport nagyon hasznos lehet mindenkinek, aki szeretne hosszú távon szoptatni. Ilyen téren sajnos anyáink tanácsai nem jók, őket hamar el akarták választani annak idején, emiatt volt a 3 óránként szoptass, stb butaságok. Menni kellett vissza dolgozni, tudatos tanácsadás ment annak idején.
2 nap múlva tesztelj újra, ha a hőd indokolja, de jelentkezz be! Néha maga a “van időpontom” érzés is úgy lelazít, hogy addigra összejön magától. Drukkolok!!!

Npalmer nem kaptál oltást? Bocsánat nem turkálni akarok az életedben, csak az egyik ismerősömnek az zavarta össze hónapokra a ciklusát.

Amúgy akik próbálkoztok, mindenki oltva van? Ha nem indiszkrét a kérdésem. Engem most meg akarnak győzni, hogy oltakozzak 2. trimeszterben, de őszintén nem akarok a magzatom egészségével játszani. Sajnos a sok “semmi nem volt” sztori mellett voltak nem happy endek is ismerősi körben, tehat nem urban legend. Tanácstalan vagyok, mert presszionálás van.
Nashua34
2021-11-19 07:18:19
 
13. dpo, a teszt full negatív. Anno a 15. napon lett halvány pozi, de attól félek csak áltatom magam. Tegnap nem, de ma tényleg telefonalok időpont miatt, gyanítom mivel itt a karácsony, idén már úgyse kapok.
Npalmer
2021-11-19 06:38:41
 
Na, a rendszer is átrakta akkora, amikor gondoltam, hogy volt. Így 43 nap körüli lesz ez a ciklus. Mióta felborult a ciklusom a 31-34 napról azóta így volt: 68-49-43 (lesz várhatóan), szóval rövidül, de ez a 43 is még elég hosszú : / Nagyon várom, hogy mehessek ehhez a nagyon jó nőgyógyászhoz a laboreredményeimmel, kiváncsi vagyok, mit mond.
Nashua34
2021-11-18 21:44:57
 
Andi, igazából nincs tervem. Amíg mindkettőnknek jó, addig szoptatom. A csökkentés már miattam volt, mióta éjszaka nem cicizik, azóta alszik is, de hiszem, hogy ehhez az is kellett, hogy az idegrendszere készen álljon rá, 20 hónapos volt amikor elvettem. Úgy éreztem ha nem alhatok végre egyben legalább 5 órát, akkor nem bírom tovább, és halisten másfél hét alatt átállt. Persze ez se garancia, vannak babák akik letojják kapnak e cicit vagy sem, akkor is ezerszer ébrednek :D nekünk szerencsénk volt. Úgy van ahogy írod, mindenkinek az a jó, ha megtalálja a saját ritmusát :) a javaslat azért volt, mert én pl sok dologgal nem voltam tisztában, vagy éppen régi elavult tényeket kaptam/olvastam mindenhol, szeretek képben lenni, és tudni a miérteket.

Anita, a te példád lebeg előttem, bár mivel nekünk még csak a második lenne, lehet még várnunk kell :) próbálok higgadt maradni, nem stresszelni, de persze nem megy. Már csak a karácsonyban bízok, az talán majd lefoglal :D
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!