Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
capri
2014-01-17 19:49:16
 
Plumeria, hát eddig én is így gondoltam (amikor nyáron megkaptam az eredményt, volt, aki megkérdezte, szedek-e gyógyszert, mert anélkül még nem látott ilyen tökéletes értéket...). Csak az a legelső mondat ijesztett meg kicsit...
Akkor mindketten jövő héten mentek orvoshoz az eredményekkel? Már várom, mit mondanak majd Nektek!

Viki, sok mindent sajnos nem lehet mondani a görbédről... Valószínűleg a 13-16. nap között lehetett ovud (de a hiányzó adatok miatt ez nem biztos). Azt meg, hogy fent marad-e a hőd, végképp nem lehet előre megmondani sajnos... Drukkolok! Majd írjál, hogy alakul a ciklusod!

Lányok, a holnapi hőmmel kapcsolatban egy nagy kérésem van: ne 36,9 legyen. Ha több vagy kevesebb, azzal megbirkózom valahogy, de ha ennyi lenne, akkor maradna a totális bizonytalanság... Viszont mivel a pozitív gondolkodás szerint nem arra kell gondolni, mit NEM szeretnénk, csak arra, hogy mit szeretnénk, mostantól azt mondogatom, hogy 37,0 lesz a hőm. :-)))
LondonViki94
2014-01-17 19:38:34
 
Szép estét Mindenkinek!


Sajnos a hónap elején nem tudtam vezetni a hőmet.:( nem tudom,hogy így érvényes e ??
Szerintetek fent fog maradni?Nagyon szeretnénk már a babát a párommal,ez a 10.hónap hogy próbálkozunk.
plumeria14
2014-01-17 19:38:10
 
capri,
az 1,19-es TSH nagyon jó, ebben az esetben nincs értelme nézni a többit, mert optimális az értéke :)

Antika,
én azért olvastam utána, mert eredetileg csak április végére kaptam időpontot a dokihoz (végül 21-én megyek hozzá), de nem bánom, mert így legalább érteni fogom, hogy mit mond...Persze, az a jó, ha az ember azt fogadja el, amit az orvosa mond és már neked sem kell sokat várnod.
Antika
2014-01-17 19:22:30
 
ááááááááááááááá én ezt már nem tudom követni.
Sztem jobb, ha a dokira bízom. Ezt a pár napot már kibírom :(
22.-én megyek hozzá!
capri
2014-01-17 19:11:38
 
Sziasztok újra!

Mel, Dzsudzsa, hogy vagytok? Teszteltetek azóta?

Adrienn830, hajrá PreSeed! :-)

Antika, a tesztoszteronom nekem is alacsony, de azzal kapcsolatban nem hallottam semmit. Viszont nem is érzem ezeket a tüneteket, amiket írtál (vagyis ugye eléggé relatív, hogy sok-e vagy kevés a hajhullás, illetve hogy mennyire fáradékony az ember...). Én kíváncsi vagyok a Te eredményeidre is! :-)

Plumeria, mostantól Te leszel a hormonelemzőnk! :-) Még nem olvastam végig teljesen a cikket, de jól látom, hogy akkor nekem is lehet akár aggódnivalóm az 1,19-es TSH-mal? Mert nekem a többi értéket nem nézték...
plumeria14
2014-01-17 19:03:25
 
Antika,
ha babát szeretnél, márpedig gondolom, azért vagy itt, akkor sajnos ez az értéke magas. Ahogy Moha13-nak is írtam, 1-1,5 körül lenne ideális...Általában a TSH értéke azért emelkedik meg, mert nem megfelelő a pajzsmirigy hormonok (T3, T4) működése.
Találtam egy nagyon jó oldalt: http://rt3mellekvese.blog.hazipatika.com/2013/09/16/pajzsmirigy-laborertekek-ertelmezese/
Antika
2014-01-17 18:54:27
 
Ezt találtam a TSH-ról: http://www.labtestsonline.hu/tests/TSH.html?tab=3
Nekem 2,74 uIU/ml a reftartomány 0,37-4,64
ez akkor jó csajok?
plumeria14
2014-01-17 18:42:21
 
Moha13,
én ugyanezzel a problémával küzdök most és sajnos igaz, hogy a TSH esetében 1-1,5 körüli érték kell a teherbeeséshez...nekem ez most 2,77 :(
Látom, sokféle értéket néztek, de egy nagyon fontosat kihagytak, ez az Anti-TPO (mint én is utóbb megtudtam, ezért nekem privátban kellett megnézetnem a T3, T4 és Anti-TPO értékeket). Amennyiben ez az érték magas (nálam ez a helyzet), az a pajzsmirigy autoimmun gyulladását jelenti, ami még nem jelent pajzsmirigy alulműködést, de annak az előszobája. És, ami nagyon fontos, hogy ez a gyulladás felelős lehet a meddőségért és a spontán vetélésért is. Nem szeretnélek megijeszteni, elég, hogy hétfő óta én tiszta ideg vagyok és folyamatosan a netet bújtam, hogy kiokosodjak. Nagyon sok mindent megtudtam, leírni sajnos nem tudok mindent és nem is biztos, hogy rád is igaz, mivel nálad nem nézték az Anti-TPO értéket. Ezt azért is jó lenne megnézetned, mert ha esetleg nálad is ez a probléma, akkor tilos a jód, ami mondjuk a Femibionban is benne van.
Valami csoda folytán jövő hét kedden tudok menni Prof. Dr. Balázs Csabához (a legjobb szakember, előbb vagy utóbb mindenki nála köt ki), akihez eredetileg csak április végére kaptam időpontot...remélem választ kapok a kérdéseimre, mert eléggé megijedtem az eredményeim láttán, főleg az autoimmun gyulladás aggaszt...valószínű hogy hormonokat fogok kapni, mert először kialakul a pajszmirigy gyulladás, majd a pajzsmirigy alulműködés :(
A prolaktin szinted is magas (nekem is), ami 150 körül az ideális...a magasabb értékeket a stressz is okozhatja.
A referencia tartományokkal kapcsolatban annyit tudok neked mondani hogy azok a normális, de NEM OPTIMÁLIS értékeke...ez attól függ, hogy ki-milyen élethelyzetben van, hány éves, stb...a tartományon belüli TSH érték jó egy olyan embernek, aki nem szeretne babát, de felelős a meddőségért is.
Nekem a 3. napon nem néztek ösztrogént és progeszteront, így azt nem tudom, hogy a follikulárisban ezeknek mi a megfelelő aránya.
Az FSH/LH aránya jó, mert annak 1 körülinek kell lennie. Az FSH érték a stimulálhatóságot mutatja: 6-kiváló, 6-9 jó, 9-10 megfelelő.
gianna
2014-01-17 17:52:22
 
Nkati18@freemail.hu
jniki82
2014-01-17 17:46:26
 
Nyugodtan, én is írtam már ide, egy másik könyv miatt.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!