Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 61424 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Andi198729
2019-10-17 12:41:49
 
De igen, azt jelenti Lion az MTHFR gén, hetero mutációnál azt jelenti hogy egyik szülőtől öröklődik, és a folátot csak 60 %-ban tudja hasznosítani a szervezet, ez van nekem, a homo mutációnál mindkét szülőtől öröklődik, és a folátot nagyon csekély mértékben tudja hasznosítani a szervezet. Veszek majd folátot, és azt is szedni fogom. Érzékeny vagy a szagokra Lion, ez szerintem egy biztató jel ;-) És a görbéd is ezt mutatja :) Edit, Lion, mindkettőtöknek babás görbére utal a hőgörbéje ;-) Éreztek esetleg valamilyen más tünetet, pl. mellfeszülés, mellbimbóérzékenység? Nekem anno ez volt az árulkodó tünet, és mindig onnan tudtam, hogy amikor ezeket nem éreztem a közelgő mensi előtt, onnan mindig tudtam, hogy nem sikerült, és meg fog jönni, aztán mindig így is lett. De nem vagyunk egyformák, mindenkinek másképp reagál a szervezete a terhességre, nem mindenkinek van mellfeszülése, mindenkinél más más tünetek jelentkeznek.
Andi198729
2019-10-17 12:32:52
 
Edit, ez nagyon biztató ;-) Szurkolok, hogy erősödjön a csík, szerintem erősödni fog az, csinálj még délután is, és holnap is, szerintem ez most sikerült ;-) Nyugodj meg, hessegesd el a félelmeidet, hogy megint az lesz mint utóbb. Nem, ezeket felejtsd el, és a pozitív dolgokra koncentrálj, hisz mindketten rendben vagytok a férjeddel, és a doki szerintem a clostyval megoldotta a problémát, szerintem csak ez kellett a sikerhez :)
Lion86
2019-10-17 12:32:26
 
Köszönöm Andi. Az mthfr nem az, amikor a folsavat csak folát formájában tudja felvenni a szervezet? A többit nem nagyon tudom.

Edit szorítok nagyon :D Sikerülni fog.

Tegnap óta nem tudom mi van velem, nagyon fura, de állandóan büdösnek érzem magam. Ma fürdés után még büdösebbnek éreztem magam mint előtte. Pedig mások szerint nem vagyok az. Ilyet még nem láttam...
Edit90
2019-10-17 12:16:27
 
Sziasztok!
Ne gondoljátok, hogy Én, aki imád tesztelni nem teszteltem tegnap.Hát dehogynem, és nem is egyfajta teszttel! :) A predictor teljesen hómező lett, se száradási csík,semmi. :( Az olcsó one step vizeletsugaras kék végű 10es teszt viszont halványan ott volt. Miután megszáradt már kevésbé látszott. Ma reggel a predictor időn belül kijött, halvány ugyan, de ott van a második csík. Ilyen nem volt tavaly szeptember óta, amikor a kémiai terhességem volt. Akkor is a 13.dpo-n volt először halvány a teszt, és másnap erősebb, aztán fokozatosan halványodott, és végül 4 nap késés után jött meg. Nagyon félek, hogy most is ez túl halvány, nem lesz belőle semmi. Izgulok, közben izgatott vagyok, közben félek. Szóval délután veszek még predictort, ha kapok, mert elfogyott itthon, aztán tesztelgetek tovább, és várok. Szurkoljatok nekem lécci. Ilyen a görbém:
Andi198729
2019-10-17 10:37:32
 
Lion, nagyon szép a görbéd, szép magas a hőd, nekem babás görbének tűnik ;-)
Pusedli, biztató a te görbéd is, hőd fent, és még nem jött meg, sztem csinálj egy tesztet ;-) Már a 14. DPO-n vagy ma :)
Lányok, aki esetleg volt trombózis hajlam szűrésen, tudnátok segíteni? Az eredmények:
FV gén Leiden mutáció: normál allélokat hordozó homozigóta vad típus
Prothrombin (FII) gén mutáció: normál allélokat hordozó homozigóta vad típus
MTHFR gén mutáció: heterozigóta mutációt hordozó

Ez jónak számít? Az utolsónál azt olvasom, hogy ez a fajta mutáció nem vészes, a homozigóta mutáció az már igen, de mindkét mutációnak az a lényege, hogy ajánlott a rendszeres folsav bevitel, és B12 vitamin.
Milla, te is mész majd erre a szűrésre? Gondolkodtam, hogy felkeresek egy hematológust, de inkább nem fizetek horribilis összegeket. úgyis vinnünk kell minden eredményt Krizsához, ő majd megmondja mi a további teendőt. Krizsa amúgy mondta, hogy ezeket a vizsgálatokat még teherbesés előtt javasolja, mert sok múlik rajta. Emlékszem amikor a tragédiánk történt, a munkahelyemen az egyik bírónak a húga is babát várt, és neki is abban az időben halt meg a babája méhen belül, csak neki akkor per pillanat nem derült ki az ok, az csak később derült ki: a magzat halálát a Leiden mutáció okozta (homozigóta mutáció) , amiben az anya szenved. Ha ezt a vizsgálatot előzetesen elvégzik, mielőtt teherbeesik, akkor fény derült volna rá, tudták volna kezelni, mert ezt kezelni kell, és a babája is megmarad. Szegény anyuka, akkor volt 39 éves, és első babájuk lett volna, azóta már 40 éven felül van, és sajnos nekik se jött össze az újabb baba, csakúgy mint nekünk, és nincs semmi problémájuk, ezt a mutációt kezelik neki gyógyszeresen.
Lion86
2019-10-17 08:48:10
 
Nem tette be a görbém...
Lion86
2019-10-17 08:44:44
 
Jó reggelt!
Szép görbék, drukkolok mindenkinek ;)

Edit, mi újság nálad?

Az enyém egész jó, ahogy a múlt havi is, 5-6 nap van a luteálisomból, úgyhogy korai lenne még bármire következtetni. Mindig az utolsó nap, vagy a mensi első napján esik a hőm.
doriana
2019-10-17 08:39:28
 
Mikor tervezel tesztelni Pusedli?
pusedli1818
2019-10-17 08:14:56
 
Én ma így, még mindig fent...
Jozsa85
2019-10-17 06:10:20
 
Sziasztok!
Itt a mai.Elvileg hetfo korul fog megjonni, kivancsi leszek lesz e barnazas elotte.Egyelore semmi.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!