TervezettBaba.hu - Fórum - Mindenféle - Itt a görbém :) - 5 .oldal

Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 51834 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Lion86
2018-08-19 12:56:05
 
Köszönöm Antacool, Erikasz, Amandeen :)
Anitacool, ha már ennyire együtt haladunk, remélem együtt is tesztelünk pozitívat. Ha a hőd indokolja majd, mikor tervezel tesztelni?

Erikasz, remélem sokáig fent marad ilyen szépen hőd, mondjuk úgy 9 hónapig :)

Sziszi, sajnálom a negatív tesztet. Az viszont valóban lehet, hogy akár 3-4 nappal később repedt meg az a tüsző UH után. Sajnos pont akkortájt hiányoznak az adatok. Előfordulhat, hogy csak a 14.dpo-n vagy.
A C vitamin nem csinál ilyet, az a follikulárist nyújtja meg, mert az antioxidánsok (C,E vitamin) lassítják, gátolják a peteérést.

Egy tanulmány erről:
"A Biological Regulation Department munkatársa, Nava Dekel professzor szerint az élelmiszerekben, italokban, arckrémekben is megtalálható antioxidánsok mellékhatásokkal is rendelkeznek. Ezek egyike lehet a nők esetében a meddőség.

A legismertebb antioxidánsok a C- és az E-vitamin. Semlegesítik a reaktív oxigénmolekulákat, melyek természetes körülmények között is képződnek a szervezetben. Stressz hatására a reaktív oxigénmolekulákból túl sok képződik, nagy mennyiségben pedig válogatás nélkül roncsolják a sejteket. A reaktív oxigénmolekulák semlegesítése révén az antioxidánsokról úgy gondoljuk, hogy javítják az egészségi állapotot és lassítják az öregedést.

Denkel és kutatócsoportja, valamint Ari Tadmor és dr. Ketty Shkolnik PhD-hallgatók meglepő eredményre jutottak: azután, hogy antioxidánsokat helyeztek el egerek petefészkében, a tüszőrepedések száma nagymértékben csökkent. Nagyon kevés petesejt érett csak meg és vált megtermékenyítésre alkalmassá. A kutatókban az eredmény kapcsán felmerült, hogy az oxidatív szabad gyökök hatással vannak a tüszőrepedésre is.

Több vizsgálat is igazolta a feltevést

Az egereken végzett további vizsgálatok is ezt igazolták. Egyik kísérletben luteinizáló hormonnal (LH) kezeltek néhány tüszőt, ami a tüszőrepedéshez nélkülözhetetlen inger. Más tüszőket hidrogén-peroxiddal kezeltek, amelyik egy ismert oxidatív szabadgyök. A hidrogén-peroxid ugyanúgy tüszőrepedést eredményezett, mint maga a tüszőrepedésért felelős hormon, az LH. Feltehetően az LH hatására oxidatív szabad gyökök képződnek, melyek a tüszőrepedés jelátvivő rendszerének tagjai. Úgy tűnik, a tüszőrepedésben hasonló mechanizmusok vesznek részt, mint a gyulladásos folyamatokban. A gyulladásos mechanizmusokat befolyásoló egyes anyagok ezért befolyásolják a peteérést is. A professzor szerint körültekintőbben kellene bánni ezekkel az anyagokkal."

Ezért szoktam mondani, hogy CSAK a luteálisban szedek C és E vitamint. Előbbi segíti a progitermelést, utóbbi vastagítja a méhnyálkahártyát.

Btiti, sajnálom. Hátha a következő hónap sikeres lesz. Mióta is próbálkoztok?

Vica, nagyon drukkolok, hogy az a tegnapi beágyazódásos vérzés legyen.

Nikolita, nem igazán reális, ha sokat forgolódtál és később is mértél utána.(Valószínű az eredmény 36,6-36,7 lett volna.) De ha nem jön meg és holnap is ilyen magas lesz, érdemes lenne tesztelni.

Melyna, lehet, hogy ma lesz pozitív az ovuteszt. Az bizonytalan, hogy most melyik mérés is a jó, de szerintem ma van vagy holnap lesz ovud. Nekem a 20-as, 30-as örökké szinte pozitív volt (most már tudjuk miért), de most hogy iszom az inozitolt, nem volt pozitív a 40-es és mégis volt ovu. Na szóval azt akarom mondani, hogy még egyénenként is változhat, hogy milyen mennyiségben termelődik az LH. Neked lehet, hogy a 15-ös válna be, facebookon is lehet olcsón rendelni ilyet és azt mindenki dícsérte eddig.
Képet tudnál felrakni az elmúlt napok tesztjeiről?

Margaréta, elhiszem, hogy ez most rosszul érintett, de most elkezdheted az Inofolicot és teljesen meg vagyok győződve róla, hogy Neked is használni fog. Most, hogy megvan az ok és a kezelési mód is az eddigi sikertelenségre, már nem kell sokat várnod. Hidd el, már a célegyenesben vagy. Először azt gondoltam sz@rt sem ér ez a por, mert már a 26. napon vagyok és semmi, erre jött egy gigaovu 4 hónap után.

Anita34, gratulálok! Nagyon sok boldog pillanatot és jó egészséget kívánok Nektek! Puszild meg a nevemben a kis Úrfit! :)erikasz
2018-08-19 12:55:47
 
Anita34 :Gratulálok ...és jó egészséget kívánok nektek drága !!
Szép nagy baba majd küldj már képet magatokról !
Az Úr Áldjon meg benneteket vigyázzon rátok !
Méhpempő evést javaslom a sok tej termelődése miatt ...mert az anya tej a legjobb táplálék védi minden fertőzéstől !
Btiti
2018-08-19 12:53:49
 
Gratulálok :)
Jó egészséget Hunornak és Neked is!!!
Anita34
2018-08-19 12:47:35
 
Sziasztok lányok!
Megszületett Hunor Baba, 3200 gramm és 51 cm. Mindketten jól vagyunk, jövőhét elején mehetünk haza a kórházból. Gyorsabb de fájdalmasabb szülés volt, mint az első.
Margaréta88
2018-08-19 11:56:08
 
Sziasztok!
Én sem reménykedem, csak várok hogy történjen valami. Csalódott vagyok, nem is kicsit... Többiek, nektek drukkolok!
Amandeen
2018-08-19 11:28:54
 
Anitacool, Lion, köszi!
Lion, ez most tény!eg nagyon szép ugrás. Lehetséges, hogy kezdenek rendeződni a hormonjaid, és beindult a progi! Vagy baba... :-)

Sziszi, mivel 4 értéked is hiányzik a görbén a luteálisban, lehetséges az a zavar be, mert ha később volt az ovud (ami most így nem látszik), akkor lehet még nem is vagy a 17. napon. Mondtad, hogy orvos látott UH-n és akkor mondta, hogy aznap vagy másnap várható ovu. Viszont ettől még eltolódhatott 1-2 napot, hiszen ilyen is előfordul, a tüsző nagysága, amit látnak UH-n még nem garancia arra, hogy pont akkor fog megrepedni, az orvos is csak feltételezi. Vagy visszamentél még utána, és látta, hogy valóban meg is repedt? Ezt azért írom neked, mert bizony én is voltam úgy, hogy orvos látott UH-n, és az alapján azt mondta, hogy 1-2 nap és megreped, de valójában csak 4 napra rá repedt meg. Szóval nálad is lehetséges, hogy valójában nem tolódott ki a luteális. Ez is egy magyarázat. Mit gondolsz?
Edit90
2018-08-19 09:36:41
 
Rosszul írtam, melyna neked van igazad, minél kisebb a szám pl.:15-ös annál érzékenyebb,mert már az alacsony hormonszintet is kimutatja. A 40-es teszt a legkevésbé érzékeny. Ha neked sosem lesz pozitív a 25-ös és a 30-as,akkor neked egy 15-öst kell megpróbálni legközelebb, ez a lényeg :) Bocsi a pontatlanságért.
melyna
2018-08-19 09:25:46
 
Edit90: Köszönöm :) megpróbálok még csinálni akkor,remélem lesz pozítív....ha nem akkor következő alkalomra veszek többfélét és akkor megtudom nekem melyik a jó :D
Edit90
2018-08-19 09:17:58
 
melyna: Az LH tesztnél pont fordítva van,minél nagyobb a száma,annál érzékenyebb.A vizeletbe már nem sok hormon jut, az LH csúcs pedig amúgy is egy nap alatt lezajlik.Az átlagos a 25-ös,esetleg a 30-as.Ez többnyire egy,vagy max két napig pozitív. Akinek magasabb az LH szintje a vizeletben, mert pl.40éven felüli,vagy PCOS,IR-je van, nekik kell a 40-es, érzékenyebb teszt, mert nekik a 25-ös akár egy hétig is pozitív lenne. Én ezt így értelmezem. Nekem az előző ciklusban úgy volt,hogy amikor kicsit már emelkedett a hő aznap este volt csak pozitív az LH teszt,és másnapra ugrott még nagyobbat a hő. Csinálj majd délután/este is tesztet,hátha neked is így lesz :)
melyna
2018-08-19 09:08:20
 
30-ast is használtam egyidőben a 25-el. nem úgy van,hogy minél kissebb a mlU/ml annál érzékenyebb?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!