Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 62967 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
BKATA77
2015-11-25 23:47:38
 
SzMZs én úgy gondolom,hogy nem az 5 dpo nap, mivel:
Ciklus 9,10 és 15 napon has nyilalás,szúrás
ciklus 12 napon víz szerű folyás és utána lett tojásos a nyákom
ciklus 18,19,20,21 napon már krémszerű fehér folyásom volt ebből arra következtetek,hogy nekem az ovum akkor volt amikor 36,4-re lement a hőm.
Fehér krémszerű folyásom mindig ovu után van jó pár nappal.
Ági41
2015-11-25 22:26:43
 
Arivett
Én nem kórházban voltam, a Mensmentisnél.
A röntgensugaras változat fájdalmasabb, mint az ultrahangos.
Az átjárhatóságinál csak feszülő érzésem volt, őszintén szólva az intimgyanta jobban fáj.
Én a HYCOSY fajta vizsgálaton voltam, ez a legkìméletesebb.


1. Röntgenes vizsgálat: HSG

A HSG rövidítés, jelentése hysterosalpingographia, azaz méh- és petevezetékfestés. A "festést" kontrasztanyaggal végzik, amelynek útját röntgenvizsgálattal követik.

A vizsgálat során a méhbe egy katétert (rugalmas cső) juttatnak, amelyen keresztül kontrasztanyagot fecskendeznek a méh üregébe. A kontrasztanyag valójában nem "festi meg" a méhet és a petevezetékeket, csupán keresztüláramlik rajtuk, és mivel a röntgensugarakat elnyeli, ezért a röntgenen kirajzolja a méhüreg alakját. Ha a petevezetékek nincsenek elzáródva, akkor a kontrasztanyag a másik végüknél, a hasüregben is megjelenik és ez is látszik a röntgenen.

Különbségek lehetnek abban a tekintetben, hogy a kontrasztanyagot mekkora nyomással fecskendezik át a petevezetékeken - nagyobb nyomás esetén ugyanis az enyhe elzáródásokat a folyadék nyomása legyőzheti. Fontos hangsúlyozni, hogy a petevezeték nem egy egyszerű cső, hanem egy érzékeny funkcionális egység, ezért ha az eredetileg károsodottnak vélt petevezeték az alkalmazott nagyobb nyomás hatására átjárhatóvá is vált, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy funkcióképes.

A módszer előnye, hogy olcsó, és a beteg számára TB-kártyával ingyenes. Általában nem igényel kórházi befekvést, hanem járóbetegként vagy egynapos sebészet keretében elvégezhető. Hátránya, hogy az esetleges eltéréseket nem lehet egyúttal kezelni is, és hogy röntgensugárzást használ. Sokan fájdalmasságára is panaszkodnak, ebben a tekintetben azonban elég nagyok az egyéni különbségek, átjárható petevezetékek esetén teljes egészében fájdalommentes is lehet a vizsgálat.

Dóri beszámolója a HSG-ről:

"A nőgyógyászom küldött el, TB-re csinálták a területileg illetékes kórházban, úgy másfél évvel ezelőtt. Előtte sokakat megkérdeztem, és nagyon vegyes véleményeket hallottam, volt, akiknek egyáltalán nem fájt, és volt, akiknek igen, szóval azért eléggé tartottam a dologtól.

A vizsgálat úgy kezdődött, hogy betoltak egy műtőbe, ez is elég ijesztő volt, és ott érzéstelenítő injekciót kaptam. Ezt valahol belül, a méhszájam környékén szúrták be, hát nem volt egy jó érzés. Utána betették a katétert a méhembe, az nem fájt, csak kellemetlen volt. Ezután fogtak és áttoltak a röntgenbe, ami a mi kórházunkban egészen máshol van, egy másik épületben, szóval liftbe be, alagsor, mindenféle folyosókon jobbra-balra, másik lifttel fel, még öt-hat kanyar és ott is voltunk. Lehet, hogy ez csak nálunk van így, ahol a barátnőm csináltatta, ott egy helyen volt minden.

A röntgenben lefektettek, és bevezették a katétereken keresztül a kontrasztanyagot, az először nem fájt, aztán egyszer csak úgy éreztem, mintha szét akarna robbanni a hasam, aztán egyszer csak elmúlt hirtelen a fájdalom. Utána már csak picit görcsöltem, mint egy enyhébb menzesznél.

Szóval nem volt éppenséggel jó élmény, de legalább nem tartott sokáig, utána még pihentettek azt hiszem két-három órát, aztán kísérővel hazaengedtek.

A leletért később kellett visszamenni, és sajnos azt mutatta, hogy mindkét petevezetőm el van záródva, ami akkor teljesen kiborított, de így utólag már örülök, hogy időben kiderült - azonnal küldtek lombikra, és az első lombikból megszületett a két lányom, szóval azóta kissé megváltozott az élet."
SzMZs
2015-11-25 22:22:45
 
Háát, sok mindent kipróbáltam az évek során míg babára vártam és sok mindennek utánajártam :D Legalább másoknak is lehet belőle kis haszna :D
Arivett07
2015-11-25 22:09:59
 
SzMZs olyan vagy mint egy enciklopédia!:-))) Mindent tudsz!!
Arivett07
2015-11-25 22:08:03
 
FrauKriszi köszi, meg fogom nézni.
Arivett07
2015-11-25 22:07:37
 
Szia Ági!
Mennyire volt fájdalmas az uh-s átjárhatósági? Én előtte állok, de a legtöbb kórházban a röntgesen verzió van.(ami nagyon fáj àllítólag) Ez akkor nagyon jó hír, hogy rendben vagy.
Ági41
2015-11-25 20:59:12
 
Sziasztok!
Rég jártam itt. Augusztus közepe óta nem mérek höt, belefáradtam a hőmérőzésbe.
Ma délután megvolt az ultrahangos átjárhatósági vizsgálat, mindkét petevezetőm átjárható. Minden ok a méhen belül. 42 éves vagyok. Nagyon örültem neki.
Férjemnek jók a spermái, a DNS fregmentációja enyhe, ez sem rossz.
Nevergiveup
2015-11-25 19:50:20
 
Napi 1mm-el számoltam, de végülis lehetett 2 is..:)

H jól tudom, van itthon málnalevél..:) Még a barátcserjén gondolkodtam, hátha jó valamire.:)

Palástfüvet iszom 2 hónapja ovutól, az nagyon jó, nincs cicifájás, se más PMS tünet :)
SzMZs
2015-11-25 19:35:45
 
Elvileg a málnalevél tea a petesejt minőségét is javítja, az íze is finom, peteérésig kell inni :)


Igen clostyt adhat rá. Az erős ovufájdalmat is valószínű az okozza, hogy picik a petefészkek és nagyon feszíti az a 1,5-2 cm-s tüsző. Egyébként 5 nap alatt tud 10mm-t nőni a tüsző, mert 1 nap alatt 1-2 mm-t nő ;)
Nevergiveup
2015-11-25 19:00:22
 
SzMZs! Milyen figyelmes vagy :)) Igen 16-on nem látott semmit, 11. napon pedig csak egy kis 10mm-est. Ezek alapján sem lehetett nagyobb 1,5 centinél ami "megért" (de inkább felszívódott), az pedig igen kicsi..:(

Amúgy azt mondta, picik a petefészkeim, magasan vannak, alig találta meg őket..:/ Csak az a durva, hogy nekem így is elég erős ovus fájásaim vannak, mi lenne ha nagyobbat érlelnék?? (Nem tudom erre mit adna, Clostyt??)

Jaj, nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, kíváncsi vagyok mit fog majd mondani legközelebb...egyébként én is arra gondoltam, hogy a 10. napon megyek..

Hülye kérdés, de természetes módszerrel mivel lehet nagyobb tüszőt produkálni??:D :'(
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!