Aviva, mint hormontorna

A női egészség, hormonműködés és termékenység jó irányban befolyásolható a tornagyakorlatokkal. Az Aviva-módszer speciális gimnasztikai gyakorlatai célirányosan hatnak a nőgyógyászati betegségekre, termékenységre, a fogantatásra vagy éppen annak elkerülésére.

A gyakorlatokban a feszítő és lazító mozdulatok váltják egymást. Vannak gyakorlatok amelyekkel a menstruáció meghozható pár napon belül, vannak amelyek a változó kor tüneteit enyhítik és vannak a termékenységre vagy éppen betegségekre (mióma, ciszta, petevezeték elzáródás) ható gyakorlatok vegyesen.

Közeli kapcsolatba tudunk kerülni női szerveinkkel, érezzük milyen női fázisban vagyunk éppen, megérezhetjük az ovulációt, mely oldalon érik meg a pete, hol közlekedik le, stb. Sokaknak ez a finom, természetes érzékelés megadatik, de a torna által mindenkinek sikerül ezt a képességet kialakítania.

A hormonháztartás zavarait is rendbe tehetik ezek a gyakorlatok, azáltal, hogy rendszeres végzése normalizálja a hormonszintet. Segít a hormonális eredetű elhízás leküzdésében is, az ehhez kapcsolódó kellemetlen panaszokon, mint például a fejfájás, görcsök, idegesség, lehangoltság. Vannak akik pajzsmirigy vagy tesztoszterontermelésük normalizálására tornáznak, például ha erős szőrösödés áll fenn vagy nagyon pattanásos a bőrük, náluk is változást hoz a rendszeres gyakorlás. Volt már, aki pusztán hipofízis műtét elkerülése végett tornázott eredménnyel. És van, akinek sikerült a hosszú ideje fennálló inzulinrezisztenciáját helyre raknia, természetesen más életmódbeli változtatások mellett.

Több gyakorlat hat a hipofízis működésére. Ettől jobb lesz a kedélyállapotunk a teherbírásunk és a stresszkezelésünk is, azáltal, hogy a hormonok működése kiegyenlítődik. Egy hölgy így fogalmazta meg ezt egyszer: Tudod, sokféle tornagyakorlatot végeztem otthon DVD-ről vagy klubokban, amelyektől jól éreztem magam, de csak az Aviva után érzem azt, hogy több az életkedvem.

Aviva mint hormontorna

De más területeken is eredménnyel használható. Gondolok itt arra, hogy szülés után a regenerálódás idejét is megrövidíti, és növeli a fogamzóképességet. Többszöri vetélés után pedig alkalmas a méh izomzatának megerősítésére.

Ha valaki a hormonproblémáira gyógyszereket szed, és szeretne tornázni, akkor előtte konzultáljon az orvosával és képzett Aviva-oktatóval is. A tornával kombinált gyógyszerezés azt az eredményt hozhatja, hogy idővel a tabletta mennyiségét folyamatosan csökkenteni szükséges. De elővigyázatosan kell bánni a kívülről bevitt hormonokkal, mert azok a saját hormontermelésünket blokkolják.

A módszerhez kapcsolódó információk egy négy órás foglalkozás keretében elsajátíthatóak. Beszélgetünk az életmód és a nőgyógyászati betegségek kapcsolatáról. De ha valaki nem szeret csoportban dolgozni, akkor van lehetősége arra, hogy egyénileg vagy párban (férj és feleség jelenlétében) dolgozzunk a módszerrel. Páros betanulások esetében a női és a férfi gyakorlatot is átvesszük, hogy mindkét fél meg tudja sokszorozni a lehetőségét a megtermékenyülésnek.


Tóth Julianna - Aviva-módszer oktató

A cikket írta:

Tóth Julianna - Aviva-módszer oktató, oldalunk szakértője. Julianna Aviva torna módszerrel tud Neked segíteni, hogy tested felkészültebb legyen a fogamzásra, kérdezd őt bátran!

 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
hirdetések

Rólunk mondták:

"Elmúltam 40 éves, sajnos volt egy spontán vetélésem... De most kisbabát várok. A Tervezettbaba.hu segítségével 5 hónap után teherbe estem. Itt szeretném még egyszer megköszönni Nektek, akik ezen az oldalon dolgoztok."

Ági
Budapest

Ovuláció kalkulátor

Ovuláció
Lájkolj minket!