Vannak tünetei az endometriózisnak?

Kedves Julianna!
Nagyon érdekel az Aviva torna mivel férjemmel babát szeretnénk. Ha jól tudom endometriózis esetén a torna nem javasolt, viszont nálam ilyen irányú vizsgálat még nem történt. Hogyan lehet kizárni az endometriózis jelenlétét a vizsgálat nélkül és biztonsággal elkezdeni a tornát?
Azt olvastam, hogy a betegség tünetmentes is lehet én azonban a következő tüneteket tapasztalom: több napos pecsételő vérzés menstruáció előtt, hajhullás, zsiros haj, bőr, pattanás, 7-10 naponta kialakuló 3 napig tartó migrén, memóriazavar, állandó fáradtság. Ön szerint ezek a tünetek utalhatnak endometriózis jelenlétére, vagy mindenképpen vizsgálat szükséges ennek megállapitására?
Válaszát előre is nagyon köszönöm
Kinga


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Kinga, ezek inkább a mellékvese kimerülésre szoktak jellemzőek lenni, - személyes tapasztalat - de ez is akadálya a teherbe esésnek. Egy konzultáció keretében megbeszélhetjük a teendőket. Az endó ultrahangon látható képlet lehet, de csak laparoszkópiával mutatható ki 100%-osan. Ennek a betegségnek borzalmasan fájdalmas tünetei vannak. Ha csak hormonális elcsúszás van, attól még lehetne tornázni, sőt ajánlott is lenne. A pontosítás végett én a konzultációt javaslom vagy a 4 órás betanulást.
Várom szeretettel! Üdvözlettel, Tóth Juli, www.avivastudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!