Változó korban kimutatható az ovuláció a hőgörbén?

Kedves Drno! A kora menapusa cikkével kapcsolatban szeretnek kerdezni. 41 éves vagyok, van már gyermekem, 2 évig szedtem fogamzásgátlót, 2 mensesem volt abbhagyasa után majd 3 hónapig nem és norcoluttal jellet meghozni. Most volt a 21 napi vervetelen, alacsony progeszteron és oszradiol. Mennem kell 2-5 napi vérvételre h kizárja a nőgyógyász a korai változókort. Azt szeretnem kerdezni h.valaban nem kimutatható változókor esetén az ovuláció a hőgörbén? Mert a hőgörbémen nagyon szépen látszik ovulacio, és mindkét fázis, az ovu után szépen meg is emekedik és úgy is marad.udv.Edit


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Dettikécske!
A korai változókorban ovuláció egyre ritkábban jelentkezik, de az nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs ovuláció. Szépen lassan szűnik meg az ovuláció, egyre ritkábban jelentkezik. Ha a hőgörbén látszik, az azt jelenti, hogy volt is. A bevitt két hónapban úgy tűnik, hogy volt ovuláció. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lassan nem ritkul, vagy hogy ebben a hónapban is van. A vérvételes hormonszint kimutatások nagyon hasznosak, ha nincs is korai változókor esetleg, akkor is lehet, hogy például a progeszteron szintet helyre kell hozni, mert az a megtermékenyült petesejt megtapadásához feltétlenül szükséges. Kérem szóljon az orvosának arról, hogy a ciklusai sokszor jóval rövidebbek, mint 28 nap(23 nap), így ő tudni fogja már, hogy a progeszteront korábban kellene tesztelni és nem a 21. napon.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"A párom és én már egy ideje dolgozunk azon, hogy babánk legyen - eddig sajnos nem jártunk sikerrel. Most végre megtaláltam ezt az oldalt, amelyik profi módon tud nekünk segíteni."

S. Anna
Budapest

Lájkolj minket!