Sperma viszgálat

Tisztelt Doktor Úr!
Korábban már kérdeztem Öntől azzal kapcsolatban, hogy az ejakulációim meglehetősen bőségesek. Saját mérésem szerint 15-20 ml is lehet a mennyiség kb. 5 napos önmegtartóztatás után. Az Ön javaslatára el is mentem elvégeztetni egy vizsgálatot, ahol megállapították, hogy minden paraméterem normális, bár a 20 millió/ml spermakoncentráció szerintem nem túl magas. (Azonban a jól mozgó sejtek száma szerencsére az.) A mennyiségre nagy meglepetésemre csak 6 ml-t írtak, holott az általam leadott pohárka oldalán én egyértelműen 16 ml-t láttam, és a kettő közt túl nagy az eltérés, hogy mérési pontatlanságról beszélhessünk. Ennek megfelelően a teljes spermaszámot is a 6 ml-re számolták és 120 milllió jött ki, nem 320 millió. Viszont a diagnózisban szerepel a "hyperposia" szó. Ez mire utal? Lehetséges, hogy a teljes menyiséget nem mérik le ilyenkor, csak egy valamilyen maximális értékig mérnek? (Akkor meg hogy írhatnak teljes spermaszámot erre a csökkentett térfogatra?)
Válaszát előre is köszönöm!
Dániel


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Kérdését a vizsgáló intézetnek ill. orvosnak tegye fel. Ők tudják elmagyarázni, hogy milyen módszerrel végezték a mérést.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ha egy gyermekre vágyó nő tisztában van ovulációja és termékeny napjai pontos idejével, nagyobb eséllyel esik természetes úton teherbe. A TervezettBaba.hu oldal ezt az információt nyújtja felhasználóinak."

Dr. Fülöp István
Meddőségkezelési részlegvezető főorvos
Róbert Károly Klinika

Lájkolj minket!