Sperma analízis eredményei

Kedves Doktor Úr!
2 éve próbálkozunk a babaprojekten a férjemmel! Nekem is és neki is van egy gyermeke, de sajnos a közös nem jön össze! Nálam a nőgyógyász inzulinrezisztenciát diagnosztizált 1 éve! Erre mercformin xrt szedek! Peteérésem van! Férjem volt sperma vizsgálaton! Az orvosa annyit mondott, hogy rendben van nagyjából csak vitamin szedése áll a javaslatok között.
A véleményben viszont az áll hogy Teratozoospermia, illetve hogy asszisztált reprodukció ICSI típusra alkalmas. Az én orvosom ezt olvasva azt mondta, hogy kizárt a spontán teherbe esés! Ezt követően az urológussal beszéltünk, aki azt mondta, hogy lombikba teljesen alkalmas a sperma, de az eredményekből a spontán megtermékenyítésre is! Ezért most nem tudom, hogy állunk ezért kérném a véleményét!
A sperma analízis eredményei: mennyiség: 4 ml,. Szín,szag,küllem:normál, ph:8, Elfolyósodás: 15 perc, Viszkozitás: norm. , Sperma koncentráció: 81 millió/ml, Sperma szám: 324 millió/ejak, progresszívMotilitás: 40, Teljes motilitás: 70, nem progresszív: 30 Immotilis: 30, Normál morfológia: 2 Vitalitás: 70, Agglutináció: 0, Fehérjevérsejt: 0,7m/ml. Mar-teszt: IgA:20/20/60% IgG: 15/25/ 60% ! Ezek az adatok vannak a leleten!
Doktor Úr szerint ezek az eredmények valóban kizárják a spontán teherbeesést? Mi ennek a megoldása? Előre is köszönöm a választ!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Funkcionális spermavizsgálatok elvégzése javasolt: HBA , spermium SCSA DNS fragmentáció ill. acrosoma reakció vizsgálat, ezekből kiderül, hogy mennyire képes a megtermékenyítésre.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Négy ciklus vezetése után tegnap reggel halvány pozitív a tesztem. Igazából még fel sem fogtam, hogy sikerült. Nagyon boldog vagyok! Köszönöm szépen az oldalnak, hogy megkönnyíti a jövendőbeli anyukák életét! Lányok kívánok nektek kitartást, bízzatok benne, hogy összejön!"

Volpe

Lájkolj minket!