Rosszul esik látni a várandós anyákat

Kedves Tímea!
3 éve vagyok együtt a párommal és tavaly nyár óta szeretnénk babát. Nálam is és a páromnál is van egy kis gond. Nekem nem minden hónapban van peteérésem, a páromnak pedig 2011 telén mellékhere gyulladása volt és a kis katonák csak 30-50 %-a életképes. Mind a ketten orvosi segítséget vettünk igénybe. A problémám az, hogy mivel védőnőként dolgozom, sajna szinte minden héten új várandóst veszek nyilvántartásba és dolgozom velük. Nagyon rosszul esik, hogy nekik pár hónap próbálkozás után össze jön a baba, vagy épp egy esetleges baleset végeredménye, nekünk meg nem jön össze. Örömmel venném, ha tudna valamilyen segítséget adni.


Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta

Bóta Tímea - pszichológus, relaxációs terapeuta válasza:

Kedves Edina!
Köszönöm, hogy megtisztelt a bizalmával. Biztos vagyok benne, hogy nehéz lehet nap mint nap szembetalálkozni a külvilágban is azzal, ami körül a gondolatai, vágyai járnak. Ezt a meghasonlott állapotot, ezt az ambivalenciát azt gondolom, leginkább úgy tudná feloldani, hogyha elmélyedne a saját történetükben. Mivel a munkával töltött nappalai mások terhességének gondozásával telnek, tehát segítő szerepben, érdemes lenne időt szánnia arra, hogy a saját babájukhoz vezető úttal foglalkozzon – valakivel, aki most Önnek segít.
Meggyőződésem, hogy a babához vezető út mindig komoly önismereti forrás egy nő, egy pár számára – és sokszor akkor lesz belőle tudatos munka, amikor valamiért késik a gyerekáldás. Fordítsa a saját hasznára ezt a késlekedést, és keressen egy olyan szakembert, akivel szívesen dolgozna a témáján. Olyan jellegű terápiás munkára gondolok, amiben lehetőséget kap ránézni azokra az erőforrásokra amik támogatják a gyerekvállalásban és azokra a témákra is, amikben el van akadva.
Ideje van ennek azért is, mert a segítői szerep, amilyen a védőnői is, nagyfokú érzelmi igénybevételt jelent, és valószínűleg az Ön „érzelmi tankja” is feltöltésre vár. Biztos vagyok benne, hogy mindaz az energia, amit magára fordít, sokszorosan megtérül majd – segíti a munkájában és támogatja az anyasághoz vezető úton.
Minden jót kívánok Önnek ehhez, szeretettel: Bóta Tímea

 

Te is kérdeznél? Tímea neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!