Petefészek cisztákon segíthet az Aviva torna

Kedves Julianna,
Tinikorom óta fájdalmas menstruációkkal küzdök, sokszor voltam nőgyógyásznál ez miatt, de mindig csak fogamzásgátló szedését javasolták nekem, amit én nem voltam hajlandó szedni. Jelenleg Angliában élek és itt is próbálkoztam magyarázatot találni a fájdalmaimra. Többszöri vizsgálat után kiderült, hogy policisztás petefészkem van (ami persze nem feltétlenül okolható a fájdalmas menstruációért, de megvan) és a legutóbbi vizsgálat szerint a ciszták nőnek. Amint megtudtam hogy cisztáim vannak, rögtön eszembe jutott az Aviva torna, amit kb. három éve fedeztem fel. Akkor végig is csináltam a négy órás kurzust Líviával Budapesten és azóta is havonta minden nap csinálom a menstruációm előtt egy héttel a lábhintás gyakorlatot, amit akkor Lívia javasolt a fájdalmak enyhítésére. Azon a kurzuson nagyon sok történetet hallottam és többek között arra is emlékszem, hogy vannak nők, akik eltornászták a cisztájukat. Akkor ez számomra nem volt aktuális, de sajnos most már az. A kérdésem az lenne, hogy melyek azok a gyakorlatok, melyeket kimondottan ezzel a céllal lehet végezni. Megvan mindkét kötetem, de három éve nem foglalkoztam az alapgyakorlatokkal. Most, hogy újra kezembe került a könyv és olvasgatom a gyakorlatok leírását, eszembe jutnak Lívia tanácsai és magyarázatai, de nem tudom, hogy mennyire javasolt leírás alapján elkezdeni gyakorolni. Szívesen végigcsinálnám a kurzust,de sajnos nem tudok hazautazni mostanában. Keresgéltem, hogy itt van-e tanfolyam, de ezidáig még nem bukkantam rá. Tehát a konkrét kérdésem az lenne, hogy gyakorolhatok-e a könyv szerint, ha igen, melyek a gyakorlatok, amiket tanácsolt végeznem, milyen gyakorisággal és mennyi ideig tornásszak? Segítségét nagyon megköszönöm.
Tisztelettel.


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Pillangodream!
Igen, nagyon hasznos lenne, ha újra gyakorolni tudna, akár a könyvből is. A 18+1 gyakorlatot végezze, akár másnaponként, vagy hetente minimum kétszer. Ezt hónapokon át.
Mellette érdemes lenne a glutén és/vagy tejmentes táplálkozás. Hagyja ki ezen összetevőket egy hétig a táplálkozásából, majd egyen bőségesen ezekből és megtapasztalhatja, melyik a rossz önnek. A test jelezni fog! Ez a betegség mindig összefügg ételintoleranciával! Csak rá kell jönni, hogy melyikre intoleráns. :)
A hormonális elcsúszás szerintem előbb volt, mint a betegség, utalva a serdülőkori tünetekre - a Pco-t én már következménynek gondolom.
Örömteli tornát kívánok önnek!
Várom levelét, ha további kérdése lenne!
Üdvözlettel: Tóth Juli, www.avivastudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Négy hónap után ma reggel halvány pozitív tesztem lett. Köszönöm szépen az oldalnak a segítséget, és azt is, hogy ez alatt az idő alatt jobban megismerhettem a szervezetem működését. Érdekes volt figyelni a ciklusom alatt mennyi minden változik. Köszönöm szépen! Drukkolok mindenkinek, egészséges terhességet, boldog babázást kívánok!"

lilla72

Lájkolj minket!