Mindentől félek, sokat aggódom, lehet, hogy ezért nem esem teherbe?

Tisztelt Doktor Nő!!
7 éve vagyunk együtt a párommal, de három hónapja döntöttünk úgy, hogy jöhetne a kisbaba, de sajnos nem jön? Az én munkám igen stresszes és sokat idegeskedem és feszült vagyok. Félek attól, hogy meddő vagyok, bár az orvosom biztosított róla hogy nem, félek hogy nem tudom kihordani, félek hogy beteg lesz, szóval félek mindentől. De legfőképpen attól,hogy ha nem esem teherbe akkor a párom el fog hagyni! Lehet ezek a tényezők befolyásolnak abban hogy kisbabánk legyen?
Válaszát előre is köszönöm Kitti


Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta

Bóta Tímea - pszichológus, relaxációs terapeuta válasza:

Kedves Kitti,
ha röviden akarok válaszolni, akkor igen. Ezek külön-külön is, együtt méginkább. Ezzel azonban valószínűleg nem jutott közelebb a problémája megoldásához, és talán már erre jutott Ön is.
Mivel a gyermekvállalás egy fontos állomás az önismeretünk szempontjából, érdemes ránéznie arra is, amivel ez összefügg az Ön életében. A soraiból úgy tűnik, hogy ez elsősorban a párkapcsolata.
Részben ezt elkezdte, azzal hogy megfogalmazta, papírra vetette, elküldte. A továbblépéshez tisztáznia kellene, honnan jönnek ezek a félelmei. Mennyiben táplálkoznak a jelenlegi kapcsolatából és mennyiben valami korábbi tapasztalásból? Tud-e a párja az Ön félelmeiről? Ha igen, akkor ő mit kezd ezzel?
Sokszor az is sokat segít, ha azzal átbeszéljük – és elengedjük a félelmeinket, akire tartozik. És ez a társunk. Ha vele valamiért ez nem, vagy nehezen megy, akkor érdemes keresni valakit, aki a kívülállásánál fogva objektív.
És még valami. Tudom, a belső idő másképpen telik, mint a valódi. Három hónap testi szintre lefordítva azt is jelenti, hogy a teste 7 évnyi NEM-ből kell, hogy megszokja az IGEN-t. Engedjen időt magának, a testének, a párkapcsolatának erre.
Minden jót kívánok Önöknek ehhez, szeretettel: Bóta Tímea

 

Te is kérdeznél? Tímea neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sokan nem hisznek az interneten talált oldalakban, azt mondják, hogy egy számítógép nem tudja kiszámolni az ovulációt, hogy ez csak egy általános program. Én mindenkinek, aki babát szeretne, csak ajánlani tudom a TervezettBaba.hu honlapot, mert nekünk ennek az oldalnak a segítségével sikerült babát fogantatnunk. Köszönöm nektek!"

Ibike

Lájkolj minket!