Milyen étrendet válasszak?

Kedves Julianna!
29 éves vagyok, férjemmel már két és fél éve próbálkozunk a babával. 2009-ben policisztás petefészek miatt Diane-35-öt szedtem egy évig, majd a jelenlegi nőgyógyászom tanácsára abbahagytam, mert, bár a cisztákat eltüntette, mellékhatásai voltak. A ciszták azóta szerencsére nem tértek vissza, viszont még akkor 0. stádiumú méhnyakrákot fedeztek fel. Konizációval sikerült eltüntetni a beteg részt, és már akkor figyelmeztettek, hogy minél hamarabb teherbe kellene esnem. Menstruációm rendszeres (30-32 nap), ultrahanggal és ovulációs teszttel is eddig mindig kimutatható volt a peteérés, középidős fájdalmam is szokott lenni, de tojásfehérjeszerű váladékot már évek óta nem tapasztaltam (lehet a konizáció az oka?). A férjem megvizsgáltatta magát, nála nincs gond. Mivel a nőgyógyászom két éven keresztül csak azt tanácsolta, hogy várjak, mert nincs gond, felkerestem egy belgyógyászt, aki endokrinológiával és meddőséggel foglalkozik. Ő megállapította, hogy enyhe pajzsmirigy alulműködésem és inzulinrezisztenciám van. Erre kaptam gyógyszereket, illetve diétát, aerob mozgást és izomépítést javasolt (túl sovány vagyok). A problémám az, hogy nem tudom, hogyan egyeztessem ezt össze az Avivával. Már több hónappal ezelőtt megtanultam és gyakoroltam is begyakorló órákon, valamint itthon is (érzem is a hasznát, mert amikor rendszeresen végzem, a ciklusom 28 napos), ezért nem szeretném abbahagyni. A másik problémám pedig a diétával van. Régebben próbálkoztam lúgosítással, ami nagyon jót tett (zsíros, mitesszeres bőröm szép lett, beindult a hízás, ciklusom a diéta alatt ugyancsak 28 napos volt stb. stb.), ám most a belgyógyász azt javasolta, hogy sok húst és zsírt egyek. Egyszerűen nem tudom, mit csináljak. Kérem, adjon tanácsot. Válaszát nagyon köszönöm!


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Hölgyem, ön nagyon fiatal még az ilyen komoly problémákhoz. Étrendjén mindenképp változtasson, és éhgyomorra ne egyen kenyeret, glutént! Inkább rostos dolgokat, energiát adó zöldséget nyersen, vagy párolva. Ha felveszi velem a kapcsolatot E-mailben, további lehetőségeket tudok ajánlani önnek!

Üdvözlettel,
Tóth Julianna
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!