Milyen Aviva gyakorlatot végezzek, hogy legyen peteérésem?

Kedves Ágnes!
Júliusban voltam Aviva alaptanfolyamon, amin elsajátítottam a 18 alapgyakorlatot.
Nekem magas Fsh, Lh, és prolaktim szintem van, és nincsen menstruációm 3 éve, noha 27 éves vagyok és vékony. Egyre lejjebb mentek az utóbbi időkben, de aztán megálltak egy szinten. Most derült ki, hogy gluténérzékeny vagyok, s talán ez kavarta be az egészet, de mindezek mellett inzulinrezisztenciára is fény derült. Az orvosom azt mondta, hogy most már ne szedjek az inzulinrezisztenciára gyógyszert, jobb lett a helyzet, viszont menstruációm és peteérésem azóta sincs.
Végeztem a 18 alapgyakorlatot, de olvastam a könyvben, hogy a gyors menstruációs gyakorlat a 2,3,5-ös napi 30-45 percig.
Szeretném a véleményét kérni két kérdésben, valamint szeretném helyesen végezni és nem össze-vissza a gyarkolatokat:
1. A célom a peteérés, hormonszint-helyreállítás. Ön milyen gyakorlatokat javasol és milyen időközönként? Csináljam az ovulációs gyakorlatokat is?
2. Az Aviva oktató néhány helyen máshogy mondta a gyakorlatok elvégzésének számát.
pl. 3. gyakorlat Amozdulat 8X, Bmozdulat 3X, C mozdulat(amiben nyilván nem huppanok) 8X, Dmozdulat 1X. Akkor nem jó a könyv? Vagy csak így jön ki a zenére?
Válaszát előre is köszönöm: Gabriella


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Gabriella, igen a gluténintolerancia a hormonokat nagyon össze tudja kavarni. Viszont az ovulációhoz a megfelelő hormonszint szükséges, amit az Aviva módszerrel szépen be lehet állítani, ha jól és rendszeresen gyakorol valaki. Én inkább a rendszeres gyakorlást javaslom dolgozó zóna munkájával, ami meghozza az eredményt. Ahogy az oktató is elmondta, a teljes gyakorlatsort kell végezni hetente 2x vagy 3x maximum. Azt sajnos nem értem, hogy a számát másképpen mondta az oktató. A könyvben is követhetőek a gyakorlatok A zene inkább a ritmust adja meg, a számaikhoz annyira nem kell igazodni. A gyakorlat hossza a mérvadó. De a legegyszerűbb talán az lenne, ha már elvégezte úgyis a 4 órás Alaptanfolyamot, ha eljár néha gyakorló foglalkozásokra és ott a folyamatos zenére egyfolytában elsajátíthatja a gyakorlatokat. És az oktató is bizonyosan és szívesen segít a felmerülő kérdésekben.
Üdvözlettel, Tóth Juli, www.avivastudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás, egy szomorú vetélés után végre újra kimondhatom, h kisbabánk lesz! Csupán 3 hónapig vezettem a görbémet az oldalon, már kicsit én is feladtam, mire pozitívat teszteltem. A legszebb szülinapi ajándékot kaptam meg az élettől. Párom is felhőtlenül boldog. Jövő hét kedden látogatjuk meg a nőgyógyászomat. Addigra már több, mint 6 hetes leszek :) Nagyon szépen köszönöm a tervezettbaba.hu csapatának, h létrehozták ezt az oldalt. Számtalan kismamának és kispapának segítettetek!!! Köszönjük szépen!!!"

Rencsimókus

Lájkolj minket!