Milyen Aviva gyakorlatot végezzek, hogy legyen peteérésem?

Kedves Ágnes!
Júliusban voltam Aviva alaptanfolyamon, amin elsajátítottam a 18 alapgyakorlatot.
Nekem magas Fsh, Lh, és prolaktim szintem van, és nincsen menstruációm 3 éve, noha 27 éves vagyok és vékony. Egyre lejjebb mentek az utóbbi időkben, de aztán megálltak egy szinten. Most derült ki, hogy gluténérzékeny vagyok, s talán ez kavarta be az egészet, de mindezek mellett inzulinrezisztenciára is fény derült. Az orvosom azt mondta, hogy most már ne szedjek az inzulinrezisztenciára gyógyszert, jobb lett a helyzet, viszont menstruációm és peteérésem azóta sincs.
Végeztem a 18 alapgyakorlatot, de olvastam a könyvben, hogy a gyors menstruációs gyakorlat a 2,3,5-ös napi 30-45 percig.
Szeretném a véleményét kérni két kérdésben, valamint szeretném helyesen végezni és nem össze-vissza a gyarkolatokat:
1. A célom a peteérés, hormonszint-helyreállítás. Ön milyen gyakorlatokat javasol és milyen időközönként? Csináljam az ovulációs gyakorlatokat is?
2. Az Aviva oktató néhány helyen máshogy mondta a gyakorlatok elvégzésének számát.
pl. 3. gyakorlat Amozdulat 8X, Bmozdulat 3X, C mozdulat(amiben nyilván nem huppanok) 8X, Dmozdulat 1X. Akkor nem jó a könyv? Vagy csak így jön ki a zenére?
Válaszát előre is köszönöm: Gabriella


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Gabriella, igen a gluténintolerancia a hormonokat nagyon össze tudja kavarni. Viszont az ovulációhoz a megfelelő hormonszint szükséges, amit az Aviva módszerrel szépen be lehet állítani, ha jól és rendszeresen gyakorol valaki. Én inkább a rendszeres gyakorlást javaslom dolgozó zóna munkájával, ami meghozza az eredményt. Ahogy az oktató is elmondta, a teljes gyakorlatsort kell végezni hetente 2x vagy 3x maximum. Azt sajnos nem értem, hogy a számát másképpen mondta az oktató. A könyvben is követhetőek a gyakorlatok A zene inkább a ritmust adja meg, a számaikhoz annyira nem kell igazodni. A gyakorlat hossza a mérvadó. De a legegyszerűbb talán az lenne, ha már elvégezte úgyis a 4 órás Alaptanfolyamot, ha eljár néha gyakorló foglalkozásokra és ott a folyamatos zenére egyfolytában elsajátíthatja a gyakorlatokat. És az oktató is bizonyosan és szívesen segít a felmerülő kérdésekben.
Üdvözlettel, Tóth Juli, www.avivastudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!