Miért nem termékenyülnek meg a petesejtjeim?

Tisztelt Doktor Úr!
A következőkkel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét:
32 éves nő vagyok. 5 éve szeretnénk gyermeket, de ezidáig egyszer sem voltam még terhes. Női eredetű a meddőség -anatómiai, hormonális, véralvadási problémák-, párommal minden rendben.
Több sikertelen inszeminációt követően eljutottunk a lombikig, ami szintén sikertelenül végződött.
Ami miatt kétségbe vagyok esve az az, hogy újabb problémák merültek fel a lombik során:
A stimulációkra mindig jól reagálok, sok petesejtem van, de kis százalékban termékenyülnek csak meg 11-ből 2 embriónk lett, az is ICSI-vel. 5 naposan kaptam vissza őket AH-gel. Valami el is indult, mert voltak pozitív tesztjeim, de mire vérvételre került a sor; negatív lett a teszt és a hcg is kevés volt a vérben.
A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja, hogy 'spontán' nem termékenyülnek meg a petesejtek a lombikban sem, csak ICSI-vel? Rossz petesejt minőség? A petesejt taszíthatja a spermiumot? Nem vagyunk összeférhetőek?
Esetleg van olyan vizsgálat, ami ilyenkor javasolható és ki lehetne vele deríteni ennek okát?
Hálásan köszönöm, hogy levelemre időt szánt. Sajnos ezeket a kérdéseket csak hónapok múlva tudom feltenni a kezelőorvosomnak, de akkor már indítanánk a következő lombikot.
Addig szeretnék mindennek a lehető legjobban utánajárni és mindent megtenni azért, hogy legközelebb sikeresek lehessünk.


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kérdésére pontos választ nem fogok tudni mondani. A tapasztalatokat - amelyeket ciklusában érzékeltek - az Ön IVF kezelőorvosa tudná megmondani (milyenek volt a petesejtek, mennyi volt érett, nem érett a biológus elmondása szerint).
Az, hogy nem termékenyültek meg spontán a petesejtek, megint csak egy tapasztalat, ezen az ICSI-vel segítünk.
Érdemes a következő lombik előtt 2x1 Inofolicot használni, ezzel javíthatjuk az eredményt, illetve ami eltérés van Önnél, azokat kontrollálnám.
Üdvözlettel Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!