Menstruáció alatt végezhető az Aviva torna?

Kedves Julianna!
Voltam Aviva betanuló órán, azóta otthon magam tanulom a gyakorlatot. Eddig tudok már 13 gyakorlatot, már csak ötöt kell elsajátítanom, hogy menjenek maguktól is, persze még egy ideig fogom nézni a könyvet.
Pár kérdést szeretnék feltenni. Én 31 éves vagyok, vékony testalkatú, nincs gyerekem, hamarosan tervezünk majd, de nem emiatt kezdtem el a tornát. Hanem ciklusbeállítás miatt. Igazán sohasem volt rendezett a ciklusom, anno a nőgyógyász egyből fogamzásgátlót adott (17 évesen, amit sokszor abbahagytam menet közben, majd újra kezdtem), végleg abbahagyva már vagy egy jó 6 éve a ciklusom nem lett jobb. De 3 éve elkezdtem szedni a barátcserjét, és ettől megjön 29-36 napig bezárólag minden hónapban, ami nálam nagy szó, ahhoz képest, hogy régen 80-90 napra jött meg, alig jött valami és volt hogy 3-4 hétig is tartott az a kisbetét negyedére való valami. Szóval a barátcserjétől normális vérzésem van, ami 6 napig tart. Előtte szokott lenni 1-3 napig tartó barna folt is (nem mindig). Sajnos PMS tüneteim ennek ellenére vannak, hogy szedem a barátcserjét, amit nem is értek, mert a barátcserjét erre is szokták szedni, nem csak ciklusbeállításra. Mellfeszülésem szokott lenni, és a régen lesérült bal bokámban izületi fájdalom (csak a sérülés óta, de mindig a menszesznél és előtte jön elő az érzés), illetve ha megjön akkor fáj az alhasam, görcsölök az első nap, de nem veszek be rá fájdalommcsillapítót már 2 éve. Ezekből az okokból adódóan kezdtem el az Aviva tornát, hátha segít rajta. Illetve arra gondoltam még mikor elkezdtem, hogy esetleg abbahagyni a barátcserjét, és csak a tornával szinten tartani magam, de nem igazán tudom, hogy abbahagyjam-e, mert egyszer mikor abbahagytam olyan furán jött meg a menszeszem.
1. Azt szeretném kérdezni, hogy az Aviva torna műkődik-e a barátcserjével együtt? Illetve, hogy ilyen problémára ami nekem van vajon mennyi idő múlva hat a torna?
2. Másik kérdésem, hogyha valakinek alúl vagy felül műkődik a pajzsmirigye, akkor arra jó-e az Aviva torna? Csináltak nekem pajzsmirigy mérést, és a TSH jó lett rajta.
3. Ha megjön a menszesz akkor szabad tornázni a megjövetel napján, vagy hagyjon ki az ember egy pár napot? A menszesz hányadik napjától lehet tornázni?
4. A PCO-ra is jó a torna vagy csak a sima cisztára és miómára?
Elnézést hosszú levelemért. Várom kedves válaszát.
Köszönettel!


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Lucikám!
A pecsételések hormonális elcsúszásra utalhatnak, a PMS is és a fájdalmak is, amit a torna hatékonyan tud kezelni. A gyógynövények folyamatos szedését és nem javasolnám. Erős szerek lehetnek, amik mellékhatással is járhatnak. Csak kúraszerűen és váltogatva. Az is mutatja számomra az eddigi gyógynövényes terápia hatástalanságát, hogy a tünetei az idő folyamán nem rendeződnek, hanem halmozódnak. Gyors megoldást javaslok: rendszeres tornát! Igen, kezeli az alul- és túlműködéseket! - ahogy a Alaptanfolyamon talán az oktatója is említette önnek! Nem gond, ha tornázik ciklus alatt, de pihenjen inkább a test ilyenkor. A 4. napon már tornázhat. Igen, PCO-ra is jó, bár abban az esetben kerülni kell a glutén fogyasztását, és akkor gyorsabb a gyógyulás! Örömteli tornát kívánok!

Üdvözlettel,
Tóth Julianna
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Két hónapja találtam meg ezt a honlapot. Párommal augusztusban jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk 7 év után egy második gyermeket. Eddig nem sikerült, de az oldal segítségével ez most összejött. Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget."

Éva

Lájkolj minket!