Menstruáció alatt végezhető az Aviva torna?

Kedves Julianna!
Voltam Aviva betanuló órán, azóta otthon magam tanulom a gyakorlatot. Eddig tudok már 13 gyakorlatot, már csak ötöt kell elsajátítanom, hogy menjenek maguktól is, persze még egy ideig fogom nézni a könyvet.
Pár kérdést szeretnék feltenni. Én 31 éves vagyok, vékony testalkatú, nincs gyerekem, hamarosan tervezünk majd, de nem emiatt kezdtem el a tornát. Hanem ciklusbeállítás miatt. Igazán sohasem volt rendezett a ciklusom, anno a nőgyógyász egyből fogamzásgátlót adott (17 évesen, amit sokszor abbahagytam menet közben, majd újra kezdtem), végleg abbahagyva már vagy egy jó 6 éve a ciklusom nem lett jobb. De 3 éve elkezdtem szedni a barátcserjét, és ettől megjön 29-36 napig bezárólag minden hónapban, ami nálam nagy szó, ahhoz képest, hogy régen 80-90 napra jött meg, alig jött valami és volt hogy 3-4 hétig is tartott az a kisbetét negyedére való valami. Szóval a barátcserjétől normális vérzésem van, ami 6 napig tart. Előtte szokott lenni 1-3 napig tartó barna folt is (nem mindig). Sajnos PMS tüneteim ennek ellenére vannak, hogy szedem a barátcserjét, amit nem is értek, mert a barátcserjét erre is szokták szedni, nem csak ciklusbeállításra. Mellfeszülésem szokott lenni, és a régen lesérült bal bokámban izületi fájdalom (csak a sérülés óta, de mindig a menszesznél és előtte jön elő az érzés), illetve ha megjön akkor fáj az alhasam, görcsölök az első nap, de nem veszek be rá fájdalommcsillapítót már 2 éve. Ezekből az okokból adódóan kezdtem el az Aviva tornát, hátha segít rajta. Illetve arra gondoltam még mikor elkezdtem, hogy esetleg abbahagyni a barátcserjét, és csak a tornával szinten tartani magam, de nem igazán tudom, hogy abbahagyjam-e, mert egyszer mikor abbahagytam olyan furán jött meg a menszeszem.
1. Azt szeretném kérdezni, hogy az Aviva torna műkődik-e a barátcserjével együtt? Illetve, hogy ilyen problémára ami nekem van vajon mennyi idő múlva hat a torna?
2. Másik kérdésem, hogyha valakinek alúl vagy felül műkődik a pajzsmirigye, akkor arra jó-e az Aviva torna? Csináltak nekem pajzsmirigy mérést, és a TSH jó lett rajta.
3. Ha megjön a menszesz akkor szabad tornázni a megjövetel napján, vagy hagyjon ki az ember egy pár napot? A menszesz hányadik napjától lehet tornázni?
4. A PCO-ra is jó a torna vagy csak a sima cisztára és miómára?
Elnézést hosszú levelemért. Várom kedves válaszát.
Köszönettel!


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Lucikám!
A pecsételések hormonális elcsúszásra utalhatnak, a PMS is és a fájdalmak is, amit a torna hatékonyan tud kezelni. A gyógynövények folyamatos szedését és nem javasolnám. Erős szerek lehetnek, amik mellékhatással is járhatnak. Csak kúraszerűen és váltogatva. Az is mutatja számomra az eddigi gyógynövényes terápia hatástalanságát, hogy a tünetei az idő folyamán nem rendeződnek, hanem halmozódnak. Gyors megoldást javaslok: rendszeres tornát! Igen, kezeli az alul- és túlműködéseket! - ahogy a Alaptanfolyamon talán az oktatója is említette önnek! Nem gond, ha tornázik ciklus alatt, de pihenjen inkább a test ilyenkor. A 4. napon már tornázhat. Igen, PCO-ra is jó, bár abban az esetben kerülni kell a glutén fogyasztását, és akkor gyorsabb a gyógyulás! Örömteli tornát kívánok!

Üdvözlettel,
Tóth Julianna
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!