Már nem tudnék elviselni több sikertelen lombikot

Kedves Tímea!
Nagyon örülök, hogy ráakadtam erre a honlapra, és szeretném a segítségedet, véleményedet kérni.
40 éves nő vagyok, több mint 10 éve élek boldog házasságban a férjemmel. Van egy 5 éves kislányom, akinek érkezésére 4 évet vártam. Kivizsgálások után kiderült, hogy soha nem lehet természetes módon babánk, mivel kiderült, hogy mindkét petevezetőm le van tapadva, ill. a férjemnél is problémák vannak, ezért lombik módszer segítségével szerencsére az első próbálkozás sikerült és megszületett a kislányunk. Nagyon szerettem volna még babát, de sajnos a 2. lombik nem sikerült, a 3. lombik sikerült, de a 6. héten spontán elment a baba. Tudom, hogy már 40 felett vagyok, de egyszerűen nem tudom feldolgozni, hogy nem lehet több gyerekem. Ebben kérném a segítséged. A lombikot már nem akarom újra kezdeni, nem maradt több lefagyasztott petesejtem és a kezelések nagyon megviseltek mind érzelmileg mind testileg. Próbáltam feldolgozni, hogy boldognak kell lennem, hogy van egy kislányom, hisz sokaknak még ez sincs, és ne akarjak több babát, de egyszerűen nem tudom ezen túl tenni magam. Már több mint 1 éve volt a vetélésem, de én minden este úgy alszom el, hogy egyszer bárcsak még születne kisbabám. Nagyon sok természetgyógyásznál jártam, reiki mester lettem, rengeteg pénzt költöttem arra, hogy természetes módon teherbe essem, de ez sosem következett be. A ciklusom még mindig 40 évesen is óramű pontosságú, 28 napra mindig megjön, és egyszerűen nem tudom magam azon túl tenni, hogy nem lehet a kislányomnak testvére. Sajnos nekem sincs testvérem, az édesanyámnak sem és még a nagymamámnak sem volt anno testvére. Lehet, hogy ez karma? Annyira szeretném megtörni ezt a hagyományt. Jó anyagi körülmények között élünk, mindent meg tudnánk adni a kicsinek és mégsem jön. Miért van az, hogy aki mindennél jobban vágyik egy babára az nem kapja meg, aki meg nem tudja felnevelni a gyerekeit, szüli sorba, aztán meg megy a segélyért, meg a híradóhoz, hogy neki mennyi gyereke van, és nem tudja nevelni őket segítsenek rajta, annak meg megadatik a baba. Próbáltam már kineziológiával meg mindennel oldani a feszültségem, de úgy érzem, hogy én csak anyaként érzem jól magam és nagyon szeretnék még babát. Tudsz valamilyen módon segíteni nekem? Várom válaszod. Köszönöm.
Ani


Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta

Bóta Tímea - pszichológus, relaxációs terapeuta válasza:

Kedves Ani,
Sok nehézség, munka van mögöttetek – és látszik, nem csak testi szinten dolgoztál, hanem találtál másik fókuszt is és más eszközt is. Az is látszik, hogy van benned jó sok szenvedély, ami ha jó utat talál, messzire vihet. Az is jó, hogy tudod, mit nem akarsz. Hogy nem akarod a tested/lelked sanyargatni egy újabb beavatkozással, lombikkal. Szerintem ez egyenes beszéd, tiszta helyzet.
Nyilván, a saját szakmámból fakadóan az önismereti utat preferálom. Nálad látszik, hogy villantak már fel ebből fontos részletek – pl. a családi történet szálai – de biztos vannak még olyan témák, amik összefüggenek a teherbeeséssel.
Úgyhogy én azt javaslom, indulj a vágyad irányába – meg kell ismerni közelről, hogy beteljesíthesd - vagy elengedhesd. Írtad, hogy a természetgyógyászat volt az alternatív irány eddig (reiki, kineziológia) – amiben nyilván erősen jelen van a spiritualitás is. Én azt javaslom, hogy ezek után most inkább a lélek szintjén kellene dolgozni ezzel a Te témáddal – méghozzá pszichológus kolléga segítségével. Ő segíthet abban, hogy ezt a családi szálat kibogozd, a helyére rakd, talán segít jobban megérteni a vágyad természetét, segít rátalálni azokra az elakadásokra, amikre eddig nem láttál rá.
Dolgozhatsz egyénileg és csoportban is.
Ha Budapesten élsz, tudok én is segíteni – különösen azért, mert márciusban újra csoportot indítunk gyermekáldásra vágyó nőknek. A részletek ezen az oldalon vannak rólunk, a csoportról: http://almamagokcsoport.wix.com/gyermekaldas#!csoport/cgi
Biztos vagyok benne, hogy a szenvedélyed elég felhajtóerő a számodra, és ha rátalálsz a megfelelő segítségre, „összeáll” benned a kép.
Jó utat és örömteli várakozást kívánok: Bóta Tímea

 

Te is kérdeznél? Tímea neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Örömmel jelzem, hogy tegnap megtörtént az orvosi vizsgálat és hivatalosan is babát várok! 7 hetes és csak úgy zakatolt a kis szíve! :D Köszönöm nektek TervezettBaba.hu a segítséget! :D"

valaki1985

Lájkolj minket!