Közös gyermeket is szeretnénk

Kedves Timea! Tanacsot szeretnék kérni. 3 éve vagyunk együtt a párommal. 41 éves vagyok, van egy 16 éves lányom, és 6 éves iker gyermekeim. Neki 10 éves ikergyermekei vannak, akik lombikkal lettek. Későn kerültuünk össze, és most döntötünk úgy, jöhet a közös baba. Abba hagytam a fogamzasgatlót egy ciklusom volt. Mivel késet a menses, a hőm sem esett le azt hittük sikerült, de sajnos nem, kimaradt a menses.Két hónapja nem volt, most várom, két hétig ittam a lady ciklus teát, ami meghozza 5-7 nap és ma vagyok az ötödiken, termeszetesen ezutan hormonsort is nézetek. Szedem a vitamint már 3 hónapja, a párom is vitamint szed. Szeretnénk nagyon egy közös kislányt, párom nagyon vágyik rá én is, és nagyon szeretném megadni neki, látni az örömét, stb. És aggódom az miatt, hogy 41 vagyok, és mennyi időnk van még, sürget az idő. És van egy harmadik probléma is, mivel lombikkal lettek a párom gyermekei, őt megviselte, szerintem a ferfiasságán is csorba esett, és úgy érzem nem őszinte velem ebben a dologban. Azt mondja nem tudni miért csak így sikerült, és majd meglátjuk nekünk sikerül-e. Nem akarom feszegetni, mert látom hogy, megviselte, és nem szetett róla beszélni, lombikra nem akarunk menni, sem én sem ő. És ezek megviselnek, nem tudom hogy kezeljem. Nagyon szeretnénk a babát, és míg ő bízik, én aggódom ezeken a dolgokon. Szeretnék tanácsot kérni mit tudok tenni, hogyan kezeljem?
Üdv.Edit


Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta

Bóta Tímea - pszichológus, relaxációs terapeuta válasza:

Kedves Edit,
ha jól értem, Ön azon aggódik, hogy a lombik megviselte a párja férfiasságát, és mivel nem beszél erről, Önnek kellene ezzel kezdenie valamit. Nem tudom, jó hír-e, de szerintem ez nem az Ön dolga. Az egy másik kapcsolat, egy másik történet, és mint ilyen, sokkal inkább a férje és a korábbi párja ügye, mintsem a mostanié. Engedje el a figyelmét erről, már csak azért is, mert biztos van olyan dolog is, amit érdemes tisztába tenniük, kettőjüknek. Például ezt biztosan:
„Szeretnénk nagyon egy közös kislányt” – gondolkodtak azon, mi lesz, ha kisfiú érkezik Önökhöz?
„és nagyon szeretném megadni neki, látni az örömét” – Az jó, ha tudja, hogy a párját boldoggá teszi egy kisbabával, de fontos tisztába lennie a saját vágyaival is. Mennyiben szól ez az Ön gyermek utáni vágyáról, és mennyiben arról, hogy örömet okozzon a párjának?
Felvet még kérdéseket az is, hogy ez a kisbaba várhatóan egy népes, mozaikcsaládba érkezik majd – annak minden előnyével és nehézségeivel.
Ezekről mindenképpen fontos lenne beszélniük, kettesben vagy azokkal, akikre ez még tartozik, mert ezek azok a dolgok, amelyek befolyásolhatják azt az utat, ami a kisbabájukhoz vezeti Önöket.
Sok sikert Önöknek ehhez: Bóta Tímea

 

Te is kérdeznél? Tímea neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Négy ciklus vezetése után tegnap reggel halvány pozitív a tesztem. Igazából még fel sem fogtam, hogy sikerült. Nagyon boldog vagyok! Köszönöm szépen az oldalnak, hogy megkönnyíti a jövendőbeli anyukák életét! Lányok kívánok nektek kitartást, bízzatok benne, hogy összejön!"

Volpe

Lájkolj minket!