Közös gyermeket is szeretnénk

Kedves Timea! Azzal szeretnem kezdeni,h,elozo kapcsolatombol van 3 gyermekem.A mostani paromnak is van az elozo hazasagabol ket gyermeke. 3 eve elunk egyutt,es szeretnenk kozos gyermeket.En 41 eves vagyok,es ugy erzem surget az ido,felek,h kifutunk belole.A paromnak az ikrei lombikkal lettek,mivel hatrahajlo mehe volt a parjanak.Nagyon sok vizsgalaton,stb.mentek keresztul.Es azt mondta a parom,h.o nagyon szeretne egy kislanyt,de vagy sikerul spontan,o nem csinal vegig ilyet megegyszer mint az elozo hazssagaban. Nagyon szeretne a babat,en pedig nagyon szeretnem megadni neki,es persze en is nagyon vagyom ra.A volt felesege lelepett a gyermekeivel,es mar szult is annak a ferfinak,mi akkor jottunk ossze mikor mar nem eltek egyutt,nem is ismertem a parom elotte sem.Viszont a volt felesege folyton a gyerektartason felul penzt kovetel,es ha nem kap akkor engem es a gyerekeim lehord mindennek,meg h. A parom az en kolykeimre kolti s penzet stb. a parom megved minket,de mindig ez van,es ez miatt teljesen magam ala kerulok,nagyon a szivemre veszem .Bennem van a felelem,h.nem sikerul a baba,kifutok az idobol,a vagy h sikeruljon,h lathassam a parom boldog arcat,es mellette ott a folyamatos civodas amit a volt felesege muvel a kovetelozesekkel,es mindig mi es a gyerekeim vagyunk a rosszak,a parom gyerekei is csak a penzrol tudnak beszelni holott tizevesek,feltekenyek a gyerekeimre,ram,pedig mar szazszor elbeszelgettunk veluk errol.Van h a volt parja telefonja v smse utan nem tudok aludni sem,es hiaba mo d a psrom barmit neki,ha nem kap penzt akkor minket hozz elo durvan es serton,holott nem miatunk valtak el o ment el.Nehez igy leirni,de nagyjabol kiemeltem a felelmem es a szorongasom. Parom szereto turelmes ember,megszoktuk ezeket beszelni,de a serelmeim,felelmeim,nem tudom mit kezdjek vele.Ezert tanacsot szeretnek kerni,mert ugy gondolom h a stresz,idegesseg sem tesz jot,most pl kiismaradt a mensesem is.Tehetetlennek erzem magam,es szomoru vagyok,ne. Tudom mit tehetnek ezekkel a felelmekkel,serto fajdalmakkal stb.h hogyan kezeljem ezekwt a dolgokath ne ragodjak ezeken,hanem orulni tudjsk a kspcsolatunknak,a baba tervezes varas oromenek,anelkul,h mindig mas dolgokon ragod ek. Valaszat elore is koszonom.udv.Eda


Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta

Bóta Tímea - pszichológus, relaxációs terapeuta válasza:

Kedves Edit,
ha jól értem, Ön azon aggódik, hogy a lombik megviselte a párja férfiasságát, és mivel nem beszél erről, Önnek kellene ezzel kezdenie valamit. Nem tudom, jó hír-e, de szerintem ez nem az Ön dolga. Az egy másik kapcsolat, egy másik történet, és mint ilyen, sokkal inkább a férje és a korábbi párja ügye, mintsem a mostanié. Engedje el a figyelmét erről, már csak azért is, mert biztos van olyan dolog is, amit érdemes tisztába tenniük, kettőjüknek. Például ezt biztosan:
„Szeretnenk nagyon egy kozos kislanyt” – gondolkodtak azon, mi lesz, ha kisfiú érkezik Önökhöz?
„es nagyon szeretnem megadni neki,latni az oromet” – Az jó, ha tudja, hogy a párját boldoggá teszi egy kisbabával, de fontos tisztába lennie a saját vágyaival is. Mennyiben szól ez az Ön gyermek utáni vágyáról, és mennyiben arról, hogy örömet okozzon a párjának?
Felvet még kérdéseket az is, hogy ez a kisbaba várhatóan egy népes, mozaikcsaládba érkezik majd – annak minden előnyével és nehézségeivel.
Ezekről mindenképpen fontos lenne beszélniük, kettesben vagy azokkal, akikre ez még tartozik, mert ezek azok a dolgok, amelyek befolyásolhatják azt az utat, ami a kisbabájukhoz vezeti Önöket.
Sok sikert Önöknek ehhez: Bóta Tímea

 

Te is kérdeznél? Tímea neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!