Közös gyermeket is szeretnénk

Kedves Timea! Azzal szeretnem kezdeni,h,elozo kapcsolatombol van 3 gyermekem.A mostani paromnak is van az elozo hazasagabol ket gyermeke. 3 eve elunk egyutt,es szeretnenk kozos gyermeket.En 41 eves vagyok,es ugy erzem surget az ido,felek,h kifutunk belole.A paromnak az ikrei lombikkal lettek,mivel hatrahajlo mehe volt a parjanak.Nagyon sok vizsgalaton,stb.mentek keresztul.Es azt mondta a parom,h.o nagyon szeretne egy kislanyt,de vagy sikerul spontan,o nem csinal vegig ilyet megegyszer mint az elozo hazssagaban. Nagyon szeretne a babat,en pedig nagyon szeretnem megadni neki,es persze en is nagyon vagyom ra.A volt felesege lelepett a gyermekeivel,es mar szult is annak a ferfinak,mi akkor jottunk ossze mikor mar nem eltek egyutt,nem is ismertem a parom elotte sem.Viszont a volt felesege folyton a gyerektartason felul penzt kovetel,es ha nem kap akkor engem es a gyerekeim lehord mindennek,meg h. A parom az en kolykeimre kolti s penzet stb. a parom megved minket,de mindig ez van,es ez miatt teljesen magam ala kerulok,nagyon a szivemre veszem .Bennem van a felelem,h.nem sikerul a baba,kifutok az idobol,a vagy h sikeruljon,h lathassam a parom boldog arcat,es mellette ott a folyamatos civodas amit a volt felesege muvel a kovetelozesekkel,es mindig mi es a gyerekeim vagyunk a rosszak,a parom gyerekei is csak a penzrol tudnak beszelni holott tizevesek,feltekenyek a gyerekeimre,ram,pedig mar szazszor elbeszelgettunk veluk errol.Van h a volt parja telefonja v smse utan nem tudok aludni sem,es hiaba mo d a psrom barmit neki,ha nem kap penzt akkor minket hozz elo durvan es serton,holott nem miatunk valtak el o ment el.Nehez igy leirni,de nagyjabol kiemeltem a felelmem es a szorongasom. Parom szereto turelmes ember,megszoktuk ezeket beszelni,de a serelmeim,felelmeim,nem tudom mit kezdjek vele.Ezert tanacsot szeretnek kerni,mert ugy gondolom h a stresz,idegesseg sem tesz jot,most pl kiismaradt a mensesem is.Tehetetlennek erzem magam,es szomoru vagyok,ne. Tudom mit tehetnek ezekkel a felelmekkel,serto fajdalmakkal stb.h hogyan kezeljem ezekwt a dolgokath ne ragodjak ezeken,hanem orulni tudjsk a kspcsolatunknak,a baba tervezes varas oromenek,anelkul,h mindig mas dolgokon ragod ek. Valaszat elore is koszonom.udv.Eda


Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta

Bóta Tímea - pszichológus, relaxációs terapeuta válasza:

Kedves Edit,
ha jól értem, Ön azon aggódik, hogy a lombik megviselte a párja férfiasságát, és mivel nem beszél erről, Önnek kellene ezzel kezdenie valamit. Nem tudom, jó hír-e, de szerintem ez nem az Ön dolga. Az egy másik kapcsolat, egy másik történet, és mint ilyen, sokkal inkább a férje és a korábbi párja ügye, mintsem a mostanié. Engedje el a figyelmét erről, már csak azért is, mert biztos van olyan dolog is, amit érdemes tisztába tenniük, kettőjüknek. Például ezt biztosan:
„Szeretnenk nagyon egy kozos kislanyt” – gondolkodtak azon, mi lesz, ha kisfiú érkezik Önökhöz?
„es nagyon szeretnem megadni neki,latni az oromet” – Az jó, ha tudja, hogy a párját boldoggá teszi egy kisbabával, de fontos tisztába lennie a saját vágyaival is. Mennyiben szól ez az Ön gyermek utáni vágyáról, és mennyiben arról, hogy örömet okozzon a párjának?
Felvet még kérdéseket az is, hogy ez a kisbaba várhatóan egy népes, mozaikcsaládba érkezik majd – annak minden előnyével és nehézségeivel.
Ezekről mindenképpen fontos lenne beszélniük, kettesben vagy azokkal, akikre ez még tartozik, mert ezek azok a dolgok, amelyek befolyásolhatják azt az utat, ami a kisbabájukhoz vezeti Önöket.
Sok sikert Önöknek ehhez: Bóta Tímea

 

Te is kérdeznél? Tímea neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!