Hőmérőzéssel megtudhatom, hogy van-e peteérésem?

Tisztelt Doktornő!
41 éves vagyok, 8 évvel ezelőtt az előző kapcsolatomból volt egy terhességem, amely ovulációs teszt segítségével a második hónapban jött létre, bár 20. héten elvetéltem, nem tudni miért. Azóta elváltam, 3 éve van egy új kapcsolatom, melyben lassan 2 éve szeretnénk gyermeket. Minden kötelező vizsgálat után a korom miatt jutottunk el egy Meddőségi Központba, ahol az egyetlen negatív vizsgálatunk az én PCO gyanúm volt, amit az inzulinterhelés eredménye megerősített. Egyébként semmi tünetem nem volt, világ életemben rendben volt a ciklusom, fogamzásgátlót soha nem szedtem. Az elmúlt fél évben szedek mercformint, a sportolás mindig része volt az életemnek, így most is, és egy- egy alkalmat kivéve szigorúan tartom a diétát is. A lelki oldalakat sem elhanyagolva 3 hónapja imaginációs terápiában dolgozom egy pszichológussal, az esetleges elakadások érdekében. Közben túl vagyunk 2 lombikon, júniusban lenne a következő. Az elmúlt fél évben nem volt inzulinterheléses vizsgálatom, tehát a javulásról még nincs eredményem, az orvosom májusra tervezi. Én soha azelőtt nem hőmérőztem, most kezdtem el. Az a kérdésem, hogy valóban ez alapján megtudhatom-e hogy van- e peteérésem, tehát tényleg ez e a probléma? A másik nagy kérdésem, hogy a kezelés, diéta hatására ez meg tud -e változni, tehát lehet -e egyáltalán még esélyem arra hogy természetes módon is teherbe essek, vagy erről mondjak le teljesen? A választ előre is köszönöm!


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Szterke!
Valóban megtudhatja, hogy van-e peteérése és az mikor van, hogy az együttléteket időzíteni lehessen. Előbb azonban meg kell szabadulni a PCOS-től. A legjobb úton jár, mindent nagyon jól csinál. Azt jó ha tudja, hogy a peteérést orvosa is megerősítheti ultrahanggal, úgy ahogyan a lombik során is csinálta, csak most stimuláció nélkül, és az utána következők nélkül. Javaslom, hogy kérje ezt tőle, mert én egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy természetes úton essen teherbe. De legyen türelemmel, mert ehhez idő kell, még ha úgy is érzi, hogy ebből most nincs sok. Ha egyszer már teherbe esett, most is sikerülni fog!
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"A párom és én már egy ideje dolgozunk azon, hogy babánk legyen - eddig sajnos nem jártunk sikerrel. Most végre megtaláltam ezt az oldalt, amelyik profi módon tud nekünk segíteni."

S. Anna
Budapest

Lájkolj minket!