Gyermekvállalás végbélrák után

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy babát szeretnénk a párommal. Ő most 41 éves, 16 évvel ezelőtt végbél daganatot diagnosztizáltak nála, ami miatt sztómája lett, kapott kemoterápiát meg sugárkezelést is, de nem hívták fel a figyelmét a spermafagyasztásra. A libidója sajnos csökkent, de azért havi 3-4-szer élünk nemi életet. Ön szerint 16 év elteltével javulhatott a sperma állománya? Nyilván biztosat vizsgálat tudna kimutatni...


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Első lépesben spermavizsgálatot kellene végezni. A libidó csökkenése miatt pedig tesztoszteron, prolaktin, TSH, LH, ösztradiol vizsgálatot.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!