Gyermekvállalás kemoterápia után

Tisztelt Doktor Úr!
Párom 38, én 37 éves vagyok, gyermeket szeretnénk. Egy évvel ezelőtt három ciklusos kemoterápiát kapott here daganat miatt, majd az egyik herét eltávolították. Sperma fagyasztásra nem volt lehetőségünk, mert a daganat mérete miatt rögtön meg kellett kezdeni a kemoterápiát, ondó viszont nem ürült neki, és most sem ürül. Milyen vizsgálatra és mikor érdemes menni? Úgy informáltak minket, hogy here biopsziával lehet gyermekünk, de évekig ne akarjunk, mert gond lenne. Genetikai vagy más jellegű vizsgálatra menjünk? Úgy tudjuk, egyelőre nagy eséllyel beteg gyermek születhetne.
Köszönöm segítségét!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Kemoterápia után 3 évig nem javasolt a gyermekvállalás. Ha hasi műtét is történt, és sérült a gerinc előtti idegdúc, sajnos retrograd ejakuláció alakul ki. Későbbiekben, ha van spermium, akkor spermiumDNS fragmentációs vizsgálat elvégzése javasolt.
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Majdnem négy évi várakozás után fogant meg a kisbabánk. A tervezettbaba.hu-n 7 hónapig kísértem figyelemmel a ciklusomat és az ovulációs idők meghatározása is biztosan sokat segített, hogy most már én is anyuka lehetek. Jelenleg 15 hetes vagyok. Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön!"

Galagonya

Lájkolj minket!