Gyakran vagyok ideges, emiatt nem jön össze a baba

Kedves Tímea!!!
Mi már lassan 1,5 éve próbálkozunk babát összehozni, sajnos eddig eredménytelenül, bár egy éve begörcsöltem és hirtelen elkezdtem vérezni, az orvos állítása szerint korai vetélésem volt...mondta ezt úgy hogy meg sem vizsgált mert vérzek...ezután még kétszer történt ilyen, de tesztet nem csináltam egyszer sem, ezért biztos nem vagyok benne, hogy ez tényleg így volt. Látszólag amúgy minden rendben van mindkettőnkkel, de ennyi idő után most màr úgy döntöttünk, komolyabban vizsgálgatjuk magunkat. Igazából sejtésem van arról, mi lehet a probléma: sajnos nagyon idegese típus vagyok, minden apró dolgon feltudom húzni magam. Sokszor úgy érzem szétrobbanok...hogy már nem bírom tovább. Már kezdem megutálni magam is ez miatt és tudom, hogy tenni kéne ellene, mert így soha nem fog a baba se össze jönni, de nem megy, és minél jobban tenni akarok ellene annál rosszabb. Szinte 100 %-ig biztos vagyok benne, hogy ennyi a baj semmi több, de nem tudom mit kezdjek vele. Ideges vagyok attól is már, hogy ideges vagyok. Mit tegyek, hogy ez ne így legyen???
Segíts kérlek!!!
Köszönöm válaszod előre is : S.Tímea.


Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta

Bóta Tímea - pszichológus, relaxációs terapeuta válasza:

Kedves Tímea,
„Ideges vagyok attól is màr hogy ideges vagyok.” – igen, ez az a spirál, amiből nehéz kikeveredni, de nem lehetetlen.
Bár a babavállalás a fókusz, én mégis inkább ezzel a feszültséggel dolgoznék, főleg mert te is ebben látod a várakozás okát. A kérdés az, hogy ez egy jellegzetes működési módod, vagy aktuálisan van, ami bekapcsolja ezt nálad? Lehet az okkal dolgozni, lehet a tünettel – a lényeg, hogy kezdeni kell vele valamit.
Ha valaki túlfeszített – meg kell találni, mi lazítja el. Mindenkit más, nincs recept, de ha Te tudod, mi ez a számodra, akkor azt viszont tudatosan be kell építeni a napjaidba. Tapasztalatom szerint a mozgás nagyon jó hatással van ezekre a nagy belső feszültségekre – és viszonylag hamar beigazolja a befektetett energiákat. Ha valaha mozogtál rendszeresen, akkor tudod miről beszélek – ha nem, akkor itt az idő elkezdeni valamit, ami örömet okoz. Nem véletlenül ezt írom. Az az öröm, ami a mozgás hatására felszínre tör a legjobb ellenszere annak a feszültségnek, ami folyamatosan pörget. Fuss, zumbázz, vagy ússz… mind remek út ahhoz, hogy összekapcsolódj azzal a nyugalommal és örömmel, ami adott benned, csak egyszerűen nem tud előbújni abban a zajban amit a folyamatos feszültséged kelt benned.
Remek relaxációs, meditációs módszerek vannak. Próbálkozz, fedezd fel ki vagy és mi mindenre vagy nyitott.
És persze elindulhatsz olyan önismereti úton is, amelyhez kérhetsz szakértő segítséget. „Sokszor úgy érzem szétrobbanok...hogy màr nem bírom tovàbb.” Ez egy fontos jelzés magadtól, magadnak, és nem lehet szőnyeg alá söpörni.
Ez a rendrakás időszaka – hogy a gyermeketek egy olyan anyához érkezzen, aki megtanulta lecsendesíteni a belső feszültségeit, tud befelé figyelni és ezt a tudományát majd képes lesz továbbadni is.
Ehhez kívánok erőt és minden jót, szeretettel: Bóta Tímea

 

Te is kérdeznél? Tímea neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ma reggel pozítiv a tesztem! Babánk lesz! :) Köszönöm az oldalnak, nagyon sok segítséget adott! 3 ciklus vezetése után sikerült megfoganni A CSODÁNKNAK! :D"

Timibaba2013

Lájkolj minket!