Folytassam tovább a hőmérőzést?

Kedves Enikő!
Októberben volt 1 éve, hogy nem védekezünk a párommal. Eddig nem nagyon sürgettem a dolgot, elég türelmes alkat vagyok, de múlt hónapban elkezdtem naponta ovulációs tesztet csinálni, pár napja pedig, mivel új ciklus kezdődött sajnos, elkezdtem a hőmérőzést is.
Minden éjszaka felébredek, van, hogy többször is. Amennyire meg tudtam figyelni, nem nagyon van egyben 6 óra, hogy ne ébrednék fel. Reggel fél 10-kor mérem most a hőmet, de szerintem nincs 3 óra megszakítás nélküli alvás sem előtte. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint folytassam tovább a hőmérőzést, vagy egész egyszerűen ez nem nekem való? :/
Múlt hónapban ovulációs tesztet, méhnyak állapotát és a hüvelyválladékot figyeltem, minden nap. 25. és 26. napon lett pozítív az LH teszt, és a többi jel is arra utalt, hogy ekkor lehetett az ovuláció. Ezen a 2 napon együtt is voltunk a párommal. A 41. napon viszont megjött a menstruációm, ennek annyiból részben örültem, hogy akkor tényleg a 26. napon, azaz 14 nappal előbb lehetett az ovuláció. Azért szánnám rá magam a hőmérőzésre is, mert mindenhol azt olvasom, hogy ez az elsődleges, amit nézni kéne. ?
Eddig ezek az értékek jöttek ki, nagyon össze-vissza ugrál, amit én a rossz alvásnak tudok be:
1.nap 36.15 , 2. nap 35.8, 3. nap 36.05, 4. nap 35.85 !
Előre is köszönöm válaszát!
Sz.E.


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Sz.E.!
Biztos vagyok benne, hogy a hőmérőzés is menni fog, csak ki kell találni, mikor a legjobb mérni.
Az a kérdés, hogy éjszaka, amikor felébred, mit csinál. Ha csak átfordul a másik oldalára és fekszik tovább a paplan alatt, nem is beszél, akkor olyan, mintha nem ébredne fel. Ha viszont felkel, elmegy mosdóba vagy vizet inni, akkor sajnos megszakad a mért alvásidő. Azt az időszakot kellene kiválasztania, amikor a legtöbbet alszik egyben. Ha ez este tíz és hajnali három között van, akkor ebben az időpontban kellene mérnie, ágy mellé készített lázmérővel, és azonnal fel kellene írnia egy cédulára, aztán alhat tovább. Ha a reggel fél tíz előtti időszak a leghosszabb, akkor válassza ezt.
Ettől még nem biztos, hogy zavaró lesz az ugráló hőmérséklet, az emelkedés még mutathatja az ovulációt.
A hőmérsékletek mellé vigye be mindig a többi adatot is, úgy ahogy eddig csinálta. Biztos vagyok benne, hogy a rendszer megtalálja majd az ovuláció napját.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Majdnem négy évi várakozás után fogant meg a kisbabánk. A tervezettbaba.hu-n 7 hónapig kísértem figyelemmel a ciklusomat és az ovulációs idők meghatározása is biztosan sokat segített, hogy most már én is anyuka lehetek. Jelenleg 15 hetes vagyok. Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön!"

Galagonya

Lájkolj minket!