Endometriózis műtét után vagyok, hormoninjekció kúrát kapok, végezhetem az Aviva tornát?

Kedves Julianna!
Nagyon felkeltette az Aviva torna az érdeklődésemet, ugyanakkor teljes a bizonytalanság bennem az alábbiak miatt: 34 éves nő vagyok, nagyon szeretnénk már babát, de eddig kétszer laparoszkópiáztak; tavaly ciszta, idén pedig endometriózis miatt. A mostani műtét során III. fokú endometriózist diagnosztizáltak, illetve a jobb oldali petevezetőm elzáródását (a balban volt a ciszta és az endometriózis is). A bizonytalanságom konkrét oka az, hogy a 2. laparoszkópia pont 1 hete volt (mikor lehet elkezdeni a tornát frissen műtötten?). Másik kérdésem, hogy az orvos 6 hónapos hormoninjekció-kúrát írt elő, amit január közepén kellene kezdenem és a 6 hónap letelte után IVF-et javasolt. Itt kezdődik a dilemmám: ha a természetes gyógymódok mégsem segítenének, akkor hogyan magyarázom meg a dokinak, hogy miért nem kezdtem el az injekciókat??? Bocsánat a hitetlenkedésemért, de már benne vagyok egy orvosi kezelési folyamatban, viszont az Avivához is idő kell, hogy használhasson, nekem viszont hamarabb kellene döntést hoznom, hogy vállalom-e az injekciókúrát...?! Válaszát előre is köszönöm!
RéSziporka


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Hölgyem, ha endometriózis áll fenn, akkor nem javaslom a tornát, de mivel önt megműtötték, ezért amint lehetséges tornáznia - orvosi javaslat szerint -, akkor már el is kezdheti a tornát. De önnek szívesen ajánlanék a torna mellett más alternatív megoldást is, amiről szívesen tájékoztatom, ha ír nekem levelet privátban. Addig is mérsékelje a hús és tejtermék fogyasztását, mivel ezek a hormonális egyensúly kibillenéséért is felelősek lehetnek. A teljes endometriózis diétában ezen felül kerülni kell még a glutént, a szóját és a cukrot. Az anyagcsere alapú hormonális betegségeknél fontos, hogy a gyógyulás érdekében az életmódon is változtassunk. Az alternatív hormon-kezeléssel és a táplálkozás betartásával 3-4 hónap alatt teljesen meg lehet belőle gyógyulni! De egy hónapon belül is már javulás állhat be, mely megkönnyíthetné a döntését a továbbiakban. Várom levelét az avivastudio@gmail.com-ra és megbeszéljük a részleteket. Minden jót addig is!

Üdvözlettel,
Tóth Julianna
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is szeretném megköszönni az oldalnak, hogy figyelemmel tudtam kísérni a ciklusom a hőmérséklet vezetésével. 2 hete teszteltem pozitívat, és ma voltam orvosnál, a 7. hét elején járok. Most már elhiszem, hogy tényleg terhes vagyok. Köszönöm!"

kicsiila

Lájkolj minket!