Endometriózis esetén végezhető az Aviva torna?

Kedves Julianna!
2012-ben endometriózissal műtöttek (petefészek és hólyag területén volt), ami 3 hónap múlva újra kialakult a méhszalagon. Ez után 6 havi hormoninjekció következett.
2014 őszén petevezető átjárhatósági vizsgálaton is voltam-nehezen ugyan de átjárhatóak voltak a petevezetők.
Jelenleg nem lehet kijelenteni, hogy meggyógyultam volna, de nem is igazolható a jelenléte.
Babát szeretnénk, de a hormonszintmérés és az UH szerint nincs peteérésem.
Ciklusaim 28-34 naposak.
Szeretném megkérdezni Öntől, hogy ilyen esetben is javasolt a torna, hogy nem támasztható alá, hogy jelenleg fennáll e az endometriózis, vagy csak ártanék magamnak a tornával?
Előre is köszönöm a válaszát!
"Aranyhal"


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Aranyhal, tény, hogy egyre többen tornáznak ma már endometriózisra is. Leginkább olyanok, akik a test természetes gyógyulásában hisznek. Én egyelóre óvatos vagyok és egy orvoshoz szoktam elküldeni a vendégeimet, aki megnézi, hogy hol is van ez - okozhat-e problémát egy hasi vérbőséget okozó torna, az adott állapotban. Ha az orvos nem lát problémát, abban az esetben magam is ajánlom a tornát, viszont progeszteron krém használata mellett. Pusztán azért, mert ez a betegség egy komoly hiányállapottal jár, így időt is nyerhetünk. Hamarabb be tud állni egy egyensúlyi állapot. Mivel az endo együtt jár mindig egy anyagcsere betegséggel is, ezért a táplálkozást mindenképpen javasolt átvizsgálni, egészségesebbé tenni.
Örömteli gyógyulást kívánok!
Üdvözlettel, Tóth Juli, www.avivastudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is szeretném megköszönni az oldalnak, hogy figyelemmel tudtam kísérni a ciklusom a hőmérséklet vezetésével. 2 hete teszteltem pozitívat, és ma voltam orvosnál, a 7. hét elején járok. Most már elhiszem, hogy tényleg terhes vagyok. Köszönöm!"

kicsiila

Lájkolj minket!