Ébredési hőmérséklet és tüszőrepedés

Kedves Doktornő!
Már van egy édes 5 éves gyermekünk. Már az ő fogantatása előtt alkalmaztam a hőmérőzéses módszert (szabályosan), a vitaminokon kívül méhpempővel erősítettem a szervezetemet, és mivel akkoriban egy rákszűrés alkalmával, épp egy ciklus közepén az ultrahang nem mutatott peteérést, ezért nőgyógyászom tanácsára Clostilbegyt-et szedtem. Így sikerült a harmadik gyógyszeres hónapban teherbe esnem. (A hőmérséklet, a petefészek fájdalom és az lh teszt is mindig 14-15. napon jelzett peteérést)
Mikor kistestvért szerettünk volna, hőmérőzés nélkül első hónapban sikerült, előre stresszelés nélkül. Biztosan tudom, hogy a ciklusom 8. és 10. napján voltunk együtt a párommal (később nem volt alkalmunk), és a 11. napon már émelygést éreztem. Egyből tudtam, hogy sikerült a baba, a ciklus 27. napján erős pozitív tesztem volt. Sajnos a baba nem tudott megmaradni, bevérzés történt, 8 hetesen elment.
Most néhány hónapja újból próbálkozunk. Szeretnénk minél jobban megközelíteni a peteérést, tüszőrepedést. Az ébredési hőmérsékletem az előző hónapban a 10. napon csökkent le, lassan emelkedett a 11-12. naptól, vagyis ez alapján a tüszőrepedést a 11.napra tette a program is, én is. Viszont az lh tesztem (ami 1-2 nappal előre jelez) a 13. napon lett pozitív, és a petefészekfájdalmam is a 14. napon volt, erős. (Semmilyen megfázás, egyéb betegség nem befolyásolt a ciklus során.)
Szeretném a segítségét kérni, hogy mi okozhatja, hogy az ébredési hőmérséklet csökkenésem kb 4 nappal hamarabb történik meg, mint ahogy az lh teszt, vagy az ovulációs fájdalom jelez. A vetélésem után már nagyon szeretnénk újabb babát, de nagyon nehezen viselem ezt a bizonytalanságot. Kérem, segítsen abban, hogy hogyan tudom ebben a kétséges esetben meghatározni a tüszőrepedés időpontját, hogy minél alkalmasabb időpontokban (is) tudjunk együtt lenni a párommal.
Segítségét előre is köszönöm!
Márta


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Márta 1981!
Egy terhesség (kihordott vagy vetéléssel végződő) után a ciklus akár jelentősen meg tud változni. Akár a ciklus hossza, akár az ovuláció napja is változhat. Ezért minden újabb babánál újból fel kell mérnünk ezeket a paramétereket. Megnéztem a grafikonját, és úgy gondolom, hogy az ovuláció időpontja a 15-16. napon volt. Át is tettem a programban. Kérem várjon három hónapot, mire a rendszer csak a maga adataival fog dolgozni, mert az első hónapokban, amikor még nem áll elegendő adat a rendelkezésére, akkor a népességi átlagot is figyelembe veszi.Három hónap után már igen pontosan tudja előrejelezni a termékeny napokat, amikorra javasolt az együttléteket időzíteni. Biztos vagyok benne, hogy mivel korábban is sikerült a módszerrel teherbe esnie, így most is fog sikerülni.
Amennyiben a következő hónapban ettől merőben eltérő görbéje lenne, vagy csak újabb kérdései merülnének fel, kérem írjon újra.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"4 hónap próbálkozás után ma reggelre halvány pozitívat teszteltem, nagyon köszönöm az oldalnak a segítséget és persze sok sikert kívánok mindenkinek :)"

vercsi27

Lájkolj minket!