Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor Úr!
Nemrég voltam endokrinológus orvosnál, aki elküldött terheléses cukor vizsgálatra, melynek eredményét kérném, hogy nézze meg:
Cukor:
0 p: 4,6 mmol/L
60 p: 8,1 mmol/L
120 p: 7,5 mmol/L
Inzulin:
0 p: 10,3 mIU/L
60 p: 66,3 mIU/L
120 p: 69,9 mIU/L
Köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Nekem tavaly megállapitották,hogy a spirálom eltűnt, onnantól kezdve találtak cisztát tele folyadékkal. Orvoshoz jártam folyamatosan, akkor elkezdtem szedni fogamzásgátlót.
December 26-án jött meg utoljára, azóta semmi, most 2hete ismét orvosnál voltam, kaptam egy olyan gyógyszert,hogy mesterségesen meghozzák a menstruációt.
Az orvosom azt mondta,hogy 2héten belül megjön, de nekem még mindig semmi. Most ilyenkor mit tegyek vagy mi lehet?
Tesztet is elkészitettem és negatív.
Elö
őre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2 hónapja kezdtünk bele férjemmel a baba projektbe.
A jövőhét végén kell, hogy megjöjjön a menstruációm, ha nem vagyok terhes.
Közben viszont felfáztam. A kérdésem az lenne, mivel így nem tudom biztosra, hogy terhes vagyok-e, milyen gyógyszert szedhetnék, illetve gyógyteát ihatnék, ami nem ártalmas.
Válaszát előre is Köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Van egy spermatológiai vizsgálati eredményem.
mivel csatolni nem tudom az eredményt, ezért le irom ami rajta van.
Mast steril alá húzva
ph:7,2
TESC:SEMMI NINCS
TSC:14
M:10. gyors
NM:10, lassú
SMI:10 helyben
SDM:70 mozdulatlan.
name: OAT SY
volumen:0,5 ml
ez mit jelent ?
nekem annyit mondott a viszgáló orvos, hogy nem lehet gyermekem, de az nem andrológus volt.
ezért szeretném meg tudni egy andrológustól.
Előrre is köszönöm válaszát:
Üdvözlettel: János

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Már 2 éve szeretnénk babát. Most járunk meddőségi vizsgálatokra. Az egyik dokim azt mondta endometriosusom van, a másik azt, hogy nincs, de konkrétan egyik se vizsgálta még ki. Ezt csak laporoszkópiával lehet kimutatni, vagy esetleg van egyéb módszer is rá?
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az előző menstruációm január 21-27 volt és 28-29 és február 12, 16 együtt voltunk és csak 29-én védekeztünk, lehet-e ebből baba.
A következő menstruációmnak 24-én kell megjönnie. Tesztet még nem csináltam. Érdemes csinálni? Ha igen,mikor?

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor Ùr. A tanàcsàra lenne szüksègem, több mint 1 ève pròbàlkozunk a babàval de sikertelenül, elmentem a nögyògyàszhoz le adtam a hormon vizsgàlAtokat, ès kiderült hogy nincs ovulàciòm, 2 hònapig szedtem a clostilbegytet a ciklus 5-dik napjatol 1 szemet 5 napon àt, lett is szèp tüszöm, ès kaptam tüszö repesztö szurit is prehnil 5000, 2 ampulaval de sajnos egyik hònapban sem repedt meg a tüszöm hanem àtalakult cisztává, de a menstruacioval kiment a ciszta. A nögyògyaszom azt mondta hogy felesleges lenne meg egy honapot a clostit szedni mert ugysem fog megrepedni a tüszö, ès laporoszkopias mûtètet ajanlott, de en nagyon felek meg csak 23 eves vagyok nem akarok mütètet. Koszonom valaszat elöre is! Üdvözlettel, Tünde

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
A ciklusom 10. napján méhtükrözésem volt, eü kaparással együtt. Azt mondták a kórházban, hogy a tükrözés napjától számoljam az új ciklusomat.
A kérdésem az lenne, hogy a hőmérőzésem az eredeti ciklusomat követte, és eszerint is a ciklusom végén tartok 28. nap, de még nem jött meg a menstruáció. Mikorra lehet várni? Az eü kaparáshoz képest kell számolni a 28 napot?
A hormonjaim mikorra várható, hogy szinkronba kerülnek majd a menses időpontjával?
Babát szeretnénk. Mikor lehet újra próbálkozni?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
29 éves vagyok, a férjem 33.
Kisbabát szeretnénk, még az elején tartunk, február a második próbálkozós hónapunk.
Július elején hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta minden hónapban megjön a menstruációm, pontosan, max. 1-2 napos eltéréssel.
Ahogy az elmúlt 3 hónapban számoltam a ciklusaim átlagosan 30 naposak.
Legutoljára január 28-án jött meg a menstruációm.
Elvileg február 13-án lehetett az ovulációm.
Mi a férjemmel viszont, ezeken a napokon voltunk együtt: február 7, 8, 9, 11 és 12.-én.
Van esély így teherbeesésre?
Válaszát előre is köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Az elmúlt másfél hétben érdekes dolgokat figyeltem meg a testemmel kapcsolatosan, amit nem tudok mire vélni.
Babát tervezünk a párommal és ezért orvosi tanácsra elkezdtem szedni a femibion 800 terhesvitamint. Az utolsó ciklusom jan. 16-án kezdődött és a collisions 30-32 naposak. A párommal együtt voltunk 29-30-31-1-2. 31-én elkezdett enyhén görcsölni a hasam meg is lepődtem, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. Aztán a görcsök napi szintűvé váltak, a melleim is kissé érzékenyebbek lettek, ami szokott a menzeszem előtt egy héttel jelentkezni, de nem ilyen korán.
Aztán febr. 5-én este eléggé görcsölt a hasam, de mikor pisilni mentem (már bocsánat) akkor a wc papíron enyhe rózsaszínes valami volt látható. Másnap csináltam ovulációs tesztet, gondoltam hátha az jelentkezik, csak elszámoltam magam, de negatív lett az eredmény. Ez a wc papíron látható enyhe vércseppek jelentkeztek egészen keddig. (5-6-7-8-9) nem minden alkalommal csak néha és nagyon halványan. Mellfeszülés és enyhe alhasi görcs kíséretében. (Kiemelkedően pénteken fájt csak 5-én) aztán szerdán már majdnem örültem hogy semmi, de estére megint picit jobban görcsöltem, már akkor is volt valami halvány a papíron, de csütörtök (azaz ma) reggelre már inkább nevezném pecsételésnek, amit láttam. Nem rózsaszín, nem is élénk piros vér, de azért barnának sem hívnám. Utána elmentem dolgozni és nem volt semmi komolyabb fájdalmam, csak a megszokott enyhe érzés. Aztán mikor befejeztem a munkát éreztem, hogy egyre inkább görcsöl a hasam. Kellemetlen volt az elején nagyon. És közben éreztem, hogy folyásom van. Persze megvártam, amíg hazaértem és mentem egyből a mosdóba, és akkor láttam hogy megint pecsételtem egyet. Ezek után elkezdett szúrni a hasam. Lefeküdtem, hogy pihentessem magam, és éreztem azt a közepén érezhető szúró fájdalmat. Kb. egy óra alatt megnyugodott a szervezetem és átment rajtam a görcsölés.
Most este is pecsételtem egyet, viszont nagyobb fájdalmam nincs. Érzem a pocakom, mint idáig előtte. Gyakran járok emiatt pisilni. De nem lehetek felfázva, mert semmi más fájdalmam nincs. A terhességi teszt nyilván meg negatív, hisz korai még, de nem tudom, hogy reménykedhetek, hogy baba van a dologban? Vagy vessem el a gondolatot?
Az orvosom csak 18-án tud fogadni, addig várnom kell, de nyugtalanító ez az állapot. Hozzátenném hogy takarító munkát végzek, így hajolnom emelnem elég sokat kell.
Önnek mi a véleménye?
Várom mihamarabbi válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Inzulin rezisztencia miatt több mint egy éve állok kezelés alatt (gyógyszer, diéta, mozgás). Terheléses vércukor vizsgálattal kapcsolatos kontroll eredményemről szeretném a véleményét kérni.
Cukor:
0 p: 4,5 mmol/L
60 p: 7,9 mmol/L
120 p: 4,2 mmol/L
Inzulin:
0 p: 4,2 uIU/mL
60 p: 41,1 uIU/mL
120 p: 16,7 uIU/mL
Ön szerint milyenek ezek az eredmények?
Ez még mindig IR?
Másik kérdésem az volna, hogy petevezeték szűkület esetén (mindkét oldalt érinti) mit javasol? Laparoszkópia segithet a szűkületen?
Érdemes próbálkozni természetes úton a teherbeeséssel vagy felesleges? Ilyen esetben egyből lombikkal lehet kezdeni vagy inszemináció is kell? 38 éves vagyok még nem szültem és terhes sem voltam. Meddőségi kivizsgáláson túl vagyok.
Köszönöm segítségét!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy ezek az adatok a ciklus 15-ik napján normálisak? Ha volt peteérés nem kevés a méhnyálkahártya vastagsága?
- uterus: 52x68
- endometrium: 5mm
- j.ov: 23x32
- b ov:19x35

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy az ovuláció után 2 nappal voltunk együtt a párommal, és 6 napja késik.
Ma lett reggel egy pozitív tesztem - ez jelenthet valami biztatót?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
Szeretném megkérdezni,hogy a hyperinsulinaemia, hyperprolactinaemia és suboptimalis pajzsmirigy működés (külön-külön illetve együttesen) a fogantatást vagy a terhesség megtartását (vetélési kockázat) befolyásolja?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
41 éves vagyok, a férjem 45 éves. Két meddőségi osztályt megjártunk 2014 óta. 4 inszemináció és 1 lombik volt, sikertelenül. Az orvos szerint kimerülőben van a petefészkem. Leszívás előtt 4 tüsző volt, de csak 2 petesejt (1 érett - 1 éretlen) a férjem spermájával termékenyítették meg, de az érett sem indult osztódásnak. A biológus szerint salakos volt belülről a petesejt. Ennek tudatában próbálkozzunk még, vagy mondjunk le végleg a közös babáról?
Nekem első házasságomból 2 fiú lett (22 és 19 évesek) a mostani férjemnek nincs még gyermeke. Az örökbefogadás nem jöhet szóba.
2010-ben jobb oldali petefészkemet eltávolították, elhalt - leszakadt egy lágyéksérv következtében.
Várom válaszát, köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor úr!
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy most vagyok a ciklusom 25. napján, 28 naposak a ciklusaim.
És a 24.napon együtt voltunk a párommal, azóta minimális pecsételő vérzésem van, amit rozsdás-barnának mondanék.
Hozzáteszem, nem fájt az együttlét.
Babát szeretnénk, ez a barna pecsételgetés mitől van? Befolyásolja a teherbeesést?
Egy hónapja kezdtem el szedni a femibion-t.
Egy éve lesz lassan, hogy próbálkozunk, persze nem gyakorisággal, mivel a férjem kint dolgozik és havonta jár haza 2-3 napra.. (kivizsgáláson már voltunk)
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Úr!
2013.12.03-án szültem egy egészséges kislányt. A hat hetes kontrollra nem tudtam időben visszamenni, mert a lánykám elkapta a rota vírust és 2 hónapig tartott, mire visszajutottam a dokihoz a rákszűrésre, az eredmény nem volt jó. Volt egy lézeres konizációm, majd a második eredményem sem volt jó, és újabb konizáció következett. Ami már jó eredménnyel zárult.
2014.02.10-én volt egy kaparásom, mert teherbe estem és a baba nem maradhatott meg. A kaparás elött is erős vérzésem volt, de az még belefért, viszont utána borzalmasan nagy mennyiségű a vérzésem és nagy darabos. Márciusban voltam rákszűrésen, ami megint jó lett, jeleztem a dokinak a nagy mennyiségű vérzést, hüvelyi ultrahangon megvizsgált, elváltozást nem talált. Kaptam conver gyógyszert, de nem használt. De a vérzés rosszabb: hol 25 napra jön meg, hol 28, hol 30. 1órát nem bír ki a super plusz éjszakai tampon meg a betét. Ömlik belőlem, a vécén ülök 10 perceket, mire betudok tenni tampont. Nagy darabok is távoznak . Legyengülök ettől az egész procedúrától. Ma egy extra nagy adag vér jött ki, amit éreztem, hogy kipottyant. A kérdésem: lehetséges a doki nem jól nézte meg a méhem? Lehetséges, hogy nem lehet látni a polipot, miomát? A daganatot a rákszűrés kimutatná, igaz? Fizetős a doki, tehát bízom benne. Jól átvizsgál, de ma megfordult a fejemben, másnak is meg kéne mutatni magam?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
Szeretném megkérdezni,hogy a Zika vírussal kapcsolatban mi a véleménye? Milyen elővigyázatosság ajánlott? Olvastam,hogy a fertőzést követően több hét múlva is kimutatható maradt a vírus nyálban és vizeletben, ezek szerint a tünetek elmúltával még fertőzhet továbbra is? Ezek szerint nem lehet abban bízni,hogyha valaki átesik ezen a vírusos betegségen, utána immunis lesz rá, és nem jelent veszélyt azt követő terhességre? Ugye Magyarországon van tigrisszúnyog,ami sajnos gazda lehetne... Aggódunk, hogy mi lesz ha épp olyan időszakban jönne össze a baba, amikor ez a vírus Magyarországon is fertőzne...

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy lassan egy hónapja kezdtem el hőmérőzni, és az lenne a kérdésem, ha az ember esetleg picit felfázik, befolyásolja a hőmérsékletet?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
18 éves koromban elkezdtem szedni fogamzásgátlót orvosi ajánlásra (semmilyen tesztet nem végzett) mivel rendszertelenül menstruáltam több havonta, több hetet, fájdalmasan. Szőrös volt az egész lábam és kezem. Onnantól kedve egészen fél évvel ezelőttig szedtem (most 22 éves vagyok), babát szeretnénk a párommal. A gyógyszer szedése 2 hónapra szakadt meg 2012-ben gerincsérv műtét miatt. 3 év alatt híztam 30 kilót és mindig csak több lesz. Most 108 kg vagyok. Egy éve elkezdtem nagyon pattanásos lenni, ez szerintem betudható az új stresszes munkámnak. Abba hagytam a fogamzásgátlót és fél éve nem menstruálok. Körülbelül 3 hónapja 2 hétig szédelegtem, homályos volt a látásom, de ez elmúlt. Voltam nőgyógyásznál, azt mondta fogyjak le, mert kövér vagyok- szó szerint. Csinált egy vizsgálatot: éretlen petéket mutatott ki, majd gyógyszert írt fel, hogy megjöjjön, meg is jött másfél napra. Azóta ismét semmi. Mi lehet a baj?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
38 hetes kismama vagyok, több hónapig vezettem görbét az oldalon, és többször kértem tanácsot Öntől.
Az lenne a kérdésem, hogy a program szerint a szülés várható ideje február 14. Az orvosom a vàrható időt 9 nappal későbbre írta ki, február 23.
Utolsó menstruáció 2015.05.16
Ciklusom 24 napján teszteltem először pozitívat.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik lehet a valós időpont ön szerint?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor Úr!
Ciklusaim 30 - 31 naposak. Január 15-én kezdődött a menstruációm, tehát körülbelül január 31-én volt peteérésem (17.nap).
Együtt voltunk a párommal 28-án és 30-án is. 28-án az együttlét után 1 órával a wc papíron kevés rózsaszínes maszat volt a nyákban, lehetséges, hogy a peteérés miatt lehetett? (nem volt "durva" az együttlét, sérülés nem lehetséges) Ilyet még sohasem tapasztaltam, egyszer sem fordult elő nálam ilyen "rózsaszínes maszat" (23 éves vagyok, 10 éve menstruálok, 6 éve élek aktív szexuális életet) 30-án is együtt voltunk,akkor nem tapasztaltam ilyesmit. 31-én viszont "tojásfehérje-szerű" nyák távozott belőlem, melyről azt olvastam,hogy az az ovuláció jele. Így, hogy az ezt megelőző napokban voltunk csak együtt, lehetséges a teherbeesés?
Kb. 27-én kezdődtek az apró görcseim, melyek peteérés alatt szoktak jelentkezni, és 30-án tapasztaltam őket utoljára. Akkor 31-én mégis mitől lehetett a nyúlós nyák? Reménykedhetem abban, hogy sikerült teherbe esnem?
Válaszát előre is köszönöm.
Tiszteletem

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
32 éves vagyok, és nem volt korábban gyermekem. Körülbelül 1,5 év próbálkozás után több teszt igazolta, hogy teherbe estem. (kb. 3 hetes lehet). Olvastam az alábbi tünetekről, hogy érzékeny mellek, illetve menstruációs görgyök, ezek nálam mind jelentkeztek, viszont az utóbbi 1-2 napban ici-picit véreztem. Február 16.-ra kaptam időpontot a nőgyógyászhoz. Ön szerint kérjek korábbi időpontot, vagy ez természetes dolog? Kicsit aggódom. Nagyon Köszönöm válaszát. T.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném kérdezni, hogy nem árt kora terhességben a fogyás? Pozitívat teszteltem,de roham mértékben le ment rólam 2kg és csak hangya mérték választ el attól,hogy 50kg alá menjek úgy,hogy ésszerűen eszek. Ez mellett Pco-m van és Hashimoto pajzsmirigy-gyulladásom.Pajzsmirigy értékeim rendben vannak. A jelenlegi babám spontán sikerült a 2-ik hónapban az első 4 év után gyógyszeres kezeléssel.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Szilvia

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
39 éves vagyok, babát szeretnék.
éhgyomri cukrom 7 mmol/l
Az orvos azt mondta, hogy ilyen cukoreredmény mellett kevesebb mint 1% az esélyem a spontán terhességre.
Valóban így van?
3.napi hormon eredményem:
Prolactin 370 mIU/i
Progeszteron 18,98 nmol/l
21.napi hormon eredményem:
TSH 1,37 mIU/l
FSH 6,2 IU/L
Ösztradiol 123,3 Pmol/l
AMH 1,37 mg/ml
Azt mondta hogy csak a lombik jöhet szóba, de csak akkor ha normalizálódik a cukor értékem, először be kell állítani aztán lehet lombikra menni.
Én nem szeretnék lombikot, azt szeretném kérdezni, hogy spontán milyen esélyem van a terhességre? Persze ha normalizálódik a cukorszintem.
Köszönettel: Évi
Vendég

A választ itt olvashatod.
 

Kedves István!
IR eredményt szeretném, ha véleményezné!
Lombik programban veszek részt, 2 beültetésen túl vagyok sikertelenül.
Éhgyomri 4,8
60 perc 10,0
120 perc 8,0
Inzulin 10,2
Inzulin 60 perc 149,7
Inzulin 120 perc 203,4
HOMA index 2,18
Úgy gondolom, ezek a értékek nem jók. Továbbiakban mit tanácsol? Férjem OAT szindrómás. Azért veszünk részt lombikba. Van értelme ilyen eredmennyel folytatni lombikot?
Kihez forduljak - endokrinologus vagy diabetológia?
Válaszát előre is köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Körübelül két hete csináltam egy terhességi tesztet negatív eredménnyel! 4 napja megjött a menstruációm, de nem a megszokott módon! Első két nap szinte semmi nem jött és nem is görcsöltem pedig mindig nagyon szoktam! A megszokott pattanások sem jelentkeztek! Eddig sosem tapasztaltam ilyet! A melleim is fájnak érzékenyek pedig ez már a 4. Nap! Alhasi részen kis bugyogást érzek és mintha lenne valami ott lent! Lehetséges hogy mégis terhes vagyok?
Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
25,5 éves vagyok, párommal (32,5 éves) babát szeretnénk. 1,5 éve hiába próbálkozunk. 1,5 hónapja ébredési testhőmérsékletet mérek, mely alapján nőgyógyászom megállapította, hogy előző ciklusom során nem volt peteérésem. Ma a ciklus 17. napjánál tartok, ám hőmérséklet-emelkedés még mindig nem figyelhető meg (ma reggel 36,2), tehát valószínűsítem, hogy e ciklus során sem lesz peteérésem.
Emiatt a fogantatás sem tud megtörténni, hiába próbálkozunk?
Nőgyógyászomtól kaptam beutalót a következő ciklus 2. és 24. napjára laborvizsgálatra. Ennek milyen lehetséges eredményei vannak? Milyen vizsgálatok várhatók/szükségesek azután nálam? Párom kivizsgálása milyen esetben szükséges és nem halogatható?
Milyen kezelési lehetőségek vannak, amennyiben valóban az derül ki a vizsgálatokból, hogy nincs peteérésem, vagy sárgatest-elégtelenségem van?
Válaszát nagyon köszönöm!:R.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktorúr!
Azt szeretném kérdezni,hogy a labor alapján volt e ovulációm? Mert az ultrahangon a ciklus végén azt mondta az orvosom,hogy nem (ez miből látható menszesz elött egy héttel?) progreszteron szintem 12.1 ng/mL volt amire az endokrinológus azt mondta biztos volt. Akkor nem értem. Köszönöm előre is
Era32

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Az alábbi IR vizsgálat értékeit szeretném, ha véleményezné, és segítséget adna, hogy ezek az értékek utalhatnak IR-ra?
Glükóz 0': 4,7
Glükóz 60': 5,1
Glükóz 120': 5,4
Inzulin 0': 2,0
Inzulin 60':25,6
Inzulin 120':16,5
HOMA: 0,4
Előre is köszönöm! Zsuzsi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr!
Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy meg jött a menstruacióm jan 17-én 19-én meg el múlt.. rá két napra rózsaszínes folyás volt.. egy kevés.. ma meg pecsételő vérzés.. Az érdekelne hogy mi lehet ennek az oka,nőgyógyászhoz februarra kaptam időpontot! 28-napos a ciklusom. Nem szedek fogamzásgátlót mert babát szeretnénk.. Előre köszönöm válaszát.. Tisztelettel :Renáta

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Január 6-án végeztek nálam hysteroscopiat. (ez a ciklusom 11. napja volt) A következő a PCT vizsgálat lesz, amit el kell végeznünk.
Kérdésem az, hogy a PCT-t elvégezhetjük a következő ciklus 10-12. napján? (Kb. február elején)
Mikor javasolt az első együttlét a hysteroscopia után?
Köszönöm szépen a válaszát!
Üdvözlettel:
Anita

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok!
Egy tanácsot szeretnék kérni!
Cukorbeteg vagyok!!!
2013-óta szeretnénk a férjemmel kisbabát a dokim írt fel gyógyszereket, mert peteérésem se volt elkezdtem szedni a Clostilbegyt 2x1 és a Duphaston 10 mg 2x1.
2014.12.04.-én megcsinálták a laparoszkópiát hogy átjárható-e a petevezeték hála Isten átjárhatók voltak.
2014.12.24.-én teherbe is estem de sajnos 2015.05.18.-án elfolyt a magzatvíz és 2015.05.19.-én megkellet szülni a picikét mert már nem élt.
2015.07.-hótól próbálkozunk megint és nem szeretne összejönni a dokim írt fel Clostilbegyt 2x1 és Duphaston 2x1 így szedtem is.
2015.10.-hónapban mondta a dokim hogy próbáljuk meg hogy Duphaston helyett szedjem a Progeszterone Exeltis 200 mg-ot.
2015.12.-hónapban a dokim mondta hogy próbáljuk meg hogy 1-2 hónapig nem szedni a Clostilbegyt de semmi.
Szeretném kérni a tanácsát hogy ilyenkor mi a tehendő!
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.: HDNÉ.

A választ itt olvashatod.
 

T.Dr.Úr!
3 missed ab-n vagyok túl.
Az utolsó TSH értékem: 2,1 és 2,64.
Úgy tudom,hogy a babához a 2 alatti érték jó.
A kérdésem az lenne,hogy ezek az értékek okozhatták-e a magzatok elhalását?
Mit tehetnék,hogy negyedszer ne járjak úgy mint eddig?Járok meddőségi centrumba,de ott nem tesznek semmit.
Köszönettel: Pásztor Veronika

A választ itt olvashatod.
 

Hello!azt szeretnem kérdezni hogy mert van az hogy faj es szúr a hasam nál körben es néha hátul a hatamnal alul eddig nem fajt csak most ebben a hónapban kezdet amikor a ciklusom kezdődött .es néha szed ülök de vetem tesztet de az negativot jelzet ,es nem érzek ojat mint ha terhes lennék de furca a hasam mintha az lennék de mégsem mi lehet ez ?üdv!roxan

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kíváncsi lennék a véleményére a vérképemmel kapcsolatban. Endometriozissal műtöttek tavaly januárban. Férjemmel babát szeretnénk.
Prolaktin: 256mu/L
Lh: 6.3iu/L
FSH: 5iu/L
Ösztradiol: 136pmol/L
A progeszteron vérvételre pedig 25.-én megyek.
Jelenleg folsavat szedek és e-vitamint.Általában a 28.-29.napra jön meg a menstruáciom.
Válaszát köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr,
2015.március óta kaptam a DEPO PROVERA injekciót, mindössze 3 alkalommal. Tüneteim: 3 hetes intenzív-erős vérzés, hőhullámok, gyengeség, szédülés. Menzesz fokozatosan múlt el hónapról hónapra, közben két hónapban erős 2-3 napos menzesz.
Az injekció abba hagyását követően nem jött még meg rendesen. Voltam női hormon vizsgálaton, ahol annyit állapítottak meg, hogy idézem az orvost: takaréklángon működő petefészkem van" elkeseredtem :(
A hormonprofil 2 vérvételének eredménye a következő:
LH: 3,90
FSH: 6,90
Prolaktin: 77
Ösztradiol: 201,50
Progeszteron: 2,37
Tesztoszteron: 1,05
A TSH rendben van.A vörösvérsejtek kicsit kevesebbek, de csak minimálisan. A VAS alacsony.
Olvastam hallottam, hogy a DEPO PROVERA mellett kb.6-8 hónap is lehet a menzesz vissza állása, mire az kiürül a szervezetből. (Utoljára aug.közepén adták be).
Szeretnék gyereket a párommal, már tervben van...de így félek!
Vasat és Folsavat kezdtem el szedni, valamint TRISEQUENS filmtablettát írtak fel, amelyet elolvasva a mellék hatásoktól megijedtem és nem merem beszedni, további konzultáció nélkül!
34 éves vagyok, bízom abban minden helyre jön mielőbb....bízzam a természetre, vagy ez a Trisequens megbízható gyógyszer és helyre állhat a menzeszem?és lehetek még talán terhes is?
Válaszát megköszönve,
Tisztelettel:
motoros lány

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Első kérdésem a ciklussal kapcsolatos: hogyan számoljam pontosan, hogy nekem pontosan hány napos?
A következő, amit tudni szeretnék, hogy ha prolaktin,FSH,LH,E2 ösztradiol,TSH,AMH értéket szeretnék synlab-nál nézetni, akkor ha jól tudom a menstruáció 3. napján kell ezt megtenni. Vajon mi a teendő akkor, ha nekem összesen 2 napos a történet? Ez mindig is így volt, a 3. napon már vagy van, vagy nincs általában nincsen vérzés. Akkor inkább a 2. napon vetessem le a vért? Válaszát köszönöm előre is, üdvözlettel,

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Úr!
Január 1-e óta próbálkozunk a férjemmel és iár napja barnás folyásom van néga meg hol fáj hol nem a hasam féradékony vagyok! Létezne hogy egyből összejött? 25-én kéne hogy megjöjjön. Előre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2015 juliusaban a nőgyogyászom elkezdte a kivizsgálást,ugyanis babát szeretnénk,már több mint egy éve akkor is! Párommal minden rendbe,az én eredményeimmel nem volt megelégedve de még tájékoztatást sem adott róla hogy mik az eredmények es minek miennek kene lennie.
Aztan mondta h az én kivizsgálásombol hátra van egy petevezeték atmosasos műtét! Oktoberre megvolt az idopont,egyeb okok miatt lekellet mondanom.Kozben egy baratnom akinek mar van egy kislánya,javasolt nekem egy gyogyszert(Clostilbegyt), illetve egy másik orvost hogy irassam fel vele.Elmentem a doktor ur rendes volt felirta egybol a harom havi adagot,menzesz elso napjatol ot napig minden nap kettot szedjek! Most karacsonykor volt hogy megjott a menzeszem es az utolso harmadik dobozzal beszedtem! Elsonel biztosan volt peteeresem mert akkor csinaltam menopausas tesztet! De mar a masodik ota bizonytalan vagyok es nem tudom mi segithetne igazan,en ettol a laparoszkopias mutettol felek,es nem szeretnem megcsinaltatni! Inkabb gyogyszeres megoldas! Meg ismerosok azt mjak hogy tulzottan ra vagyok gorcsolve. Ebben van valami,de hogyan valtoztassak? Mit tegyek hogy konyebblegyen? Gyogyszer?
Valaszat elore is koszonom!
Üdvözlettel: Flóra

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Cukorterheléssel kapcsolatos eredményemről szeretném kérni a véleményét.
Glükóz:
0': 4,9 mmol/L
60': 7,0 mmol/L
120': 5,7 mmol/L
Inzulin:
0': 3,9 mIU/L
60': 39,9 mIU/L
120': 47,1 mIU/L
3.ciklusnap:
LH: 10,4 U/L
FSH: 7,17 U/L
Az endokrinológus szerint ez IR és 500 MG Merckformin szedését javasolta. A meddőségi szakorvos szerint nem IR de a gyógyszer szedését ő is javasolta.Nem tudom mit tegyek. Feleslegesen nem szedném a gyógyszert ha nem muszáj. Ön szerint ez IR? Árthat a gyógyszer szedése ha nem vagyok IR-es de mégis szedem?
Köszönöm válaszát.
Laura

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Nagyon köszönöm eddigi segítségét, az embrió spontán megfogant! :) Progeszteronszintem a terhesség
3. hét + 3. napján 59,27 nmol/l
5. hét + 2. napján 75,8 nmol/l (12 nap elteltével)
(Ref.: I.trimeszter: 15,04 - 161,35 nmol/l, több helyen olvastam, hogy az 5. héten jobb, ha 100 nmol/l felett van már). Ön javasolná-e a progeszteron pótlást, ha igen, milyen módon?
Előzmények: 33 éves vagyok, két gyógyszer- és problémamentes terhességem volt (4 éves, 2 évesek a gyerekek), a harmadik terhesség 2015 márciusában műtéti úton került befejezésre a 8-9. héten (5-6 hetes méretnél megállt az embrió)
Előre is nagyon köszönöm válaszát,
Adél

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
1 éve próbálkozunk babával, eddig eredménytelenül.
Most voltam 3. napi vérvételen, melynek eredményei a következők:
TSH: 2,150mIU/l Referencia érték: 0.550-4,780
FT4: 10,19 pmol/l Ref. érték: 11,5- 22,7
FT3: 5,03 pmol/L REf. érték: 3,50 -6.05
D Vitamin: folyamatban
FSH: 6,5 IU/L Follicularis fázis: 2,5- 10,2
LH: 6,5 IU/L Follicularis fázis: 1,9- 12,25
Prolactin 375,0 mIU/l
Postmenopausa
38,0-430,0
Premenopausa
59,0-619,0
Progesteron: 3,14 nmol/l Follicularis fázis: 0,00-4,45
Ösztradiol:86,8 pmol/l
Follicularis fázis Follicularis fázis: 71,6 - 529,2
Tesztoszteron: 2,240 nmol/l Ref. érték: 0,500-2,600
Anti-TPO: 39,0IU/mL Ref. érték: 0,0-60,0
D vitamin szintem szintén rendben.
A T4 kivételével az értékek a referencia tartományon belül vannak. Egy ismerősöm szerint viszont ez a prolaktin és tesztoszteron szint magas a teherbeeséshez. Ön mit gondol? Érdemes lenne egy endokrinológiai szakrendelést felkeresnem?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Decemberben kezdtem meg a kivizsgálásokat.
Az alábbi értékeim lettek:
Glukóz 0' : 5,5
120' : 4,9
Inzulin 0':10,6
120': 33,6
Homa-ir: 2,6
Tsh: 1,6
Lh:11,36
Fsh:5,76
Prolaktin:189
Osztradiol:83,5
Ezek az értékek rendben vannak? Mert a nőgyógyászom szerint nem ir és nem is pcos, de látta a meg nem ért tüszőket az egyik petefészkemnél.

A választ itt olvashatod.
 

Jo napot!
Az lenne a kerdesem 5hetes terhes vagyok a vizeletem bakteiumot mutat befolyasolja a terheseg kimenetelet ?artalmas a babara?
Válaszat köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Doktor úr!
Még lenne kérdésem:
Ha tul sokat vagyunk együt az is gátolja hogy baba legyen?
Meg ha nem egyszerre megyünk el, az is gátolja, hogy teherbe esek,meg ha ö hamar megy el atol még sikerülhet a baba.
És hogy mért van az hogy hamar megy el a párom, és mit kel tenni hogy jobb spermiumja legyen hogy hamarabb legyen baba,de régen nem volt igy hogy 5-10 perc azt el megy régen volt hogy 30-1 ora alat ment el most meg nem tudom hogy mért van ez.
Meg azt szeretném kérdezni hogy ikreket csak az várhat akinek a családjában van vagy az mindegy hogy van vagy ninics?Üdv roxi

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
33 éves, házas nő vagyok és tinikorom óta nagyon fájdalmasak a menstruációim. Fogamzásgátló tablettával rövid ideig próbálkoztam, ez sem segített a fájdalmak ellen. Az utóbbi nőgyógyászati vizsgálatokon kiderült, hogy policisztás petefészkem van és a ciszták mérete is változott a két vizsgálat közben. A nőgyógyász azzal nyugtatott, hogy a ciszták nem jelentenek akadályt a gyerekvállalásban, viszont engem ez nagyon nyugtalanít. A férjemmel most tervezzük a babavállalást, étrendet változtattunk, rendszeresen sportolunk, fogamzás előtt javasolt vitaminokat szedünk, de még mielőtt próbálkoznánk, szeretném tudni, hogy a ciszták jelenléte hogyan befolyásolhatja a teherbeesést és majd a terhességet. Milyen kockázatok vannak? Ön javasolja a laparoszkópiát?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel és köszönettel.

A választ itt olvashatod.
 

Üdv:roxi vagyok 6 honapja császároztak de sajnos 4 honaposan elmet tölünk most nagyon szeretnénk babát de nem rendesen jönn meg és nem tudom mikor van pete érésem csak annyit érzek hogy néha ijen fehér váladék jön ki és most eba a honapban nagyo viszked és fáj ara gondoltam hogy nem e szetem föl valamit de vetem ijen goba ölöt használta a párom meg én is de még mindig viszked és fáj ,a menzeszem terheség elöt 7 -én jöt meg most meg össze vissza az elsö 2 honaban nem jöt meg azután meg jöt most meg 4 volt de eben a honapban 31-jén jöt meg ,ezt nem értem hogy mi ez ,méh nyakrák elen kaptam oltást akkor szerintem az nem lehet akkor mi?roxi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Hormonvérvételt írtak ki a ciklus 3. és 21. napján. Az orvosom azt mondta, hogy nem baj ha előbb megyek a 21. napira, ugyanis az egy hét múlva esedékes, pontosan jan. 6-án, majd ha megjön utána megyek a 3. napira. Mikor bejelentkeztem a vérvételre, ott azt mondták, hogy ezt a két vérvételt egy cikluson belül szokták végezni. Gond lehet, vagy téves eredményt fogok kapni amiért én először a 21. napi vévételre mentem?
Köszönöm válaszát Kiss Márti

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal gyermeket tervezünk. 2016 márciusban lesz egy éve, de még sajnos nem jött össze. Az orvosom végeztetett hormonvizsgálatot, mely nem mutatott ki rendellenességet. Az utóbbi 3-4 hónapban a menstruációm 26 napra jött meg és 4-5 napig tart. A legutóbbi menstruációm is pontos volt (azt hittem), de csak barnás folyásom van, ami 5. napja tart. Mennyisége csekély, tisztasági betét használata elegendő. Kérdésem az lenne, hogy ez a mostani barnás folyás tekinthető menstruációnak? Párommal 24-én voltunk együtt (az esedékes menstruációm előtt 2 nappal) lehetséges, hogy egy ekkor bekövetkezett terhesség miatt van most ez a barnás folyás a normális menstruációm helyett? Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Férjemmel a kapcsolatunk elején alig 19 évesen becsúszott a baba. Megtartottuk volna, de 10 hetesen elhalt. Missed ab lett a vége. Pár évvel később már tudatosan gondoltunk arra, hogy babánk legyen, de az csak nem sikerült. 4 év után már igencsak aggódni kezdtem, hogy mi lehet az oka. Minden kivizsgáláson átestünk, ahol mindent rendben találtak.( hormon, sperma, inzulinrezisztencia) Még átjárhatósági is csináltattunk, (hycosy) és ott is minden rendben volt. Több orvosnál is jártunk, de mindenki rendben talált mindent.
A ciklusaim pontosak, többször volt már ultrahangos peteérés követés, és a várva várt terhesség mégis elmaradt. Több leletem is van már erről. Most lombikot kezdtünk, és ismét kivizsgálásokat.
Már jó ideje gondolok arra, hogy a missed ab-nál történhetett valami, ami miatt soha többé nem sikerült teherbe esnem. Ön szerint elképzelhető?
Attól félek, hogy így a lombik program sem fog sikerülni, mert a méhemmel történt valami:
Az még a kérdésem, ha tünetmentes endometriózisom lenne, az látható ultrahanggal?
Válaszát előre is megköszönöm!
'

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
HbsAg pozitív, tünetmentes krónikus Hepa B vírushordozó vagyok, rendszeres ellenőrzéssel, a vírusszám PCR reakcióval a kimutatási határ alatt van, nem detektálható.
Van-e esély arra, hogy Mo-n részt vegyünk lombikprogramban?
Köszönettel,
Betti

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Ur! Olyan problemaval fordulok Onhoz, hogy kb 6 evvel ezelott 2 honap kimaradt a verzesem
, akkor felkerestem a nogyogyaszom aki peteeres zavarral vizsgalt , majd felirt egy fogamzasgatlot ami szepen helyre tesz es beallitja a ciklusom! Ezt kb 4 ev utan abba hagytam , mert nem igazan ereztem magam jol. Sokat fajt a fejem a kozerzetemre is rossz hatassal volt. Majd elmentem
Megint nogyogyaszhoz es akkor azt javasolta , hogy vagy az ovszer vagy van egy ugynevezett Nuvaring huvelygyuru. A Gyuru mellett dontottunk , be is vallt csak aztan akkor pont nem volt parom es igy abbahagytam annak a szedeset. Majd mikor megint esedekes lett , ovszerrel vedekeztunk! Amiota abba hagytam teljesen rendszertelen a menszeszem. Ciklusaim eleg hosszuak. Felirattam ujra a huvelygyurut , es varom , hogy megjojjon a verzesem immar a 49. Napja... 2 szer voltam a parommal vedekeztunk/ gumi nem szakadt. Gorcsoles , pattanas minden jelentkezett csak a verzesem
Nem.... Tesztelni fogok csak az unnepek miatt nem jutottam terhessegi teszthez . Mit gondol ? Mennyire nagy a baj?
Valaszat elore is koszonom!

A választ itt olvashatod.
 

Érdeklődni szeretnék hogy az AMH: 12,27 pmol/l (1,7 2 ng/ml) valóbam rossz eredmény lenne?
Volt nemrég egy spontán vetélésem s mikor vosszemtem az orvoshoz hogy uh és labort megnézte minden rendben van e, azt momdta hogy igen
Még a sp. ab. előtt lett levéve az AMH aminek akkor lett meg az eredménye miután terhes lettem.
A terhesség a 3. hónapban jött össze 2*1 clostilbegytet szedtem.
Nagyon kétségbe ejtett az orvos ezzel, bár tudtommal sokaknak ennél jóval alacsonyabbak az értékeik.
Önnek mi a véleménye?
Anikó

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Férjemmel jövőre babát tervezünk, a menstruációs ciklusom sokszor rendszertelen (az utóbbi 2 hónapban szerencsére volt). Voltam hormonprofilon, szeretném kérni a segítségét az eredmény elemzését illetően.
A hormonprofil 2 vérvételének eredménye a következő:
1. (menstruáció 4. napján)
LH: 0,32
FSH: 1,45
Prolaktin: 136
Ösztradiol: <73
Progeszteron: 1,1
Tesztoszteron: 2
2. első vérvételt követő 21. nap
LH: 6,71
FSH: 7,53
Prolaktin: 244,7
Ösztradiol: <73
Progeszteron: 2,7
Tesztoszteron: 2,5
A TSH rendben van.
Jelenleg D és E vitamint szedek, valamint sok paradiót eszem a szelén miatt. Az említetteken kívül elegendő lehet-e az Inofolic alkalmazása vagy inkább mást javasolna?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Jelenleg 21 hetes terhes vagyok. A 12. heti vérvételnél a fehérvérsejt számom 13700volt. Erre kaptam egy doboz Curam Duo antibiotikumot. Majd rá 3 hétre újból voltam vérvételen és már 14300 volt a fehérvérsejtem. Még egy doboz antibiotikumot be kellett szednem. Rá1.5 hétre megint voltam vérvételen de már néztek CRP-t is. FVS:15.300, CRP:6. Azt mondták, hogy mivel jó a CRP számom, ezért nem adnak több gyógyszert, mert normális ez a fehérjeszám terhesség alatt és csak a terhesség miatt növekszik. Ez tényleg normális érték? Azért is félek mert már volt egy vetélésem 19 hetesen, azt mondták fertőzés miatt ( akkor az FVS szám 24000 volt), de nem volt semmi tünetem, nem fájt semmim, ahogy most sem. Ön mit javasol. Kösztönöm.

A választ itt olvashatod.
 

üDVÖZLÖM
28 éves vagyok és a problémám, hogy nem tudok egyszerűen teherbe esni.
Nézegetem a neten a különféle teákat: palástfű stb. Ezek valójában segítenek vagy csak humbug?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Úr!
A nyáron eldöntöttük a párommal, hogy szeretnék a 2 kislányunk mellé egy kisfiút. :) Gyógyszert nem szedek, korábban is óvszerrel védekeztünk. A ciklusaim rendszeresek 29 napra, eddig minden rendben volt, teljesen szeptember végéig. Akkor megjött a menstruáció szeptember 29-én, majd legközelebb csak november 2-án és nem az a mennyiség és állagban sem ami a megszokott. Ezért felkerestem az kezelőorvosomat, aki UH vizsgálatot végzett. Semmi eltérést nem talált, ezért kért egy vérképet. A vérvételem a menstruáció 2. napján történt az alábbi eredménnyel:
HTSH 8,52
FT4 8,9
FSH 6,8
LH 3,50
Prolactin 182
Tesztoszteron 0,83
Ösztradiol 118
Az orvosom kérte, hogy elég neki emailben átküldeni az eredményemet, amin meglepődtem de átküldtem. Sajnos azóta sem elérhető és nem tudom hogy minden rendben van-e. A háziorvosomhoz elmentem, aki annyit mondott, hogy pajzsmirigy alulműködésem van mert a TSH érték magas. Kaptam rá L-Thyroxin 50 tablettát, napi 1 szedésre. Javaslatára bejelentkeztem endokrinológiai vizsgálatra is, de a hosszú várakozási idő ( még magán úton is ) miatt a vizsgálat még egy kicsit messze van. Számtalan kérdés fut végig bennem, kérem segítsen nekem a tanácsával. Mennyi idő szükséges, hogy a gyógyszer beállítsa a megfelelő hormon szintet? Elég ennyire kevés gyógyszer szedés ekkora eltérés mellett is? Addig is lehet próbálkoznunk a babával?
Nagyon köszönöm a válaszát
Nikolett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Abba szeretnem kerni a segitseget hogy az eredmenyeimet ertekelje,igaz van idopontunk a meddosegi klinikara de nagyon izgulok az eredmeny miatt,hogy jo vagy nem.
Ertekeim: FSH: 6,6
LH: 3,9
PROLACTIN: 118
ÖSZTRADIOL: 126,2
Nagyon koszonom a segitseget!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Az imént feltett kérdéseimhez elfelejtettem leírni, hogy a 3. és 21. napi vérvételeredményemhez tartozó ciklus során volt "szerencsém" kétszer is UH-on járni. A 9. ciklusnapon Endom.: 7mm, bal ovarium: 26X22mm, Benne 16mm-es tüsző. A 25. ciklusnapon UH alapján Endom.: 8 mm, és annyit mondott a vizsgáló Doktor Úr, hogy már jócskán túl lehetek a peteérésen, mert az ég világon semmit nem lát a bal petefészekben. Mondtam neki, hogy igen, három nap múlva várom a menstruációm. Hát mit ad'Isten másnap a 26. ciklus napon megjött. Amúgy a ciklusaim 25 és 31 nap között mozognak, de ezek a kilengések ritkán fordulnak elő. Átlag 27 napos ciklusaim vannak, és legtöbbször 28. naposak. A kérdésem az lenne, hogy jelent-e valami rosszat, hogy a 9. és a 25. nap között mindössze 1mm-t vastagodott a méhnyálkahártyám? Vajon ezért jött meg előbb? A hormonértékekkel együtt vizsgálva (nem tudom, hogy össze tudják-e fésülni az előző kérdésemmel ezt a kérdést, mert annak kiegészítéseként szánom :/), akkor ez most egy abnormális ciklus volt? Illetve nem tudom, hogy kiderül-e az általam elküldöttekből, hogy oké, hogy érik tüszőm, de abban van-e petesejt, vagy megreped-e (bár talán a progeszteronom arra utal, hogy megrepedni megrepedt, vagy nem?), szóval, hogy egy terhesség létrejöttéhez minden szempontból kielégítő peteérésem volt-e ebben a ciklusban?
Válaszát hálásan köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy az értékek alapján rendben lehet-e a természetes úton fogantatás. Elvégeztek rajtam egy petevezeték átjárhatóságot és a méhtükrözést is, igaz két évvel ezelőtt. Minden rendben volt ezekkel kapcsolatban. Most újra el fogom végeztetni az átjárhatóságot, mert úgy tudom egy évnél régebbi leletet nem fogadnak el. Annyit még elmondanék, hogy egy UH alkalmával megállapították, hogy a petevezetőimen Mortgagni-cysták vannak(„Petevezetők fimbrális végén apró folyadéktartalmú képletek”), ennek ellenére átjárhatóak voltak a petevezetékek. Ez okozhat problémát? Olyasmire gondolok, hogy oké, hogy átjárható a petevezeték, de mondjuk van-e olyan ezek a cysták gátolják bennük az áramlást, vagy ilyesmi. Tehát, hogy átjárhatóság esetén okozhatják-e ezek a gondot? Kell-e valamit kezdeni velük, vagy ha már eddig elfértek, elférnek ezután is.
ciklus 5. nap:
TSH: 1,95 mIU/l ref.tart.: 0,27-4,2
T4 szabad funkc: 17,93 pmol/l ref.tart.:12-22
T3 szabad funkc: 4,67 pmol/l ref.tart.:3,1-6,8
LH: 5,03IU/l ref.tart.: 1,9-22,5
FSH: 7,14 IU/l ref.tart.: 2,5-10,20
Prolaktin: 112,7mIU/l ref.tart.: 59-619
Ösztradiol: 157,2 pmol/l ref.tart.: 71,6-529,2
Progeszteron: 0,72 nmol/l ref.tart.: <4,45
Kortizol: 546,4 nmol/l
LH/FSH=0,7
Ciklus 23. nap:
Prolactin: 93,30 mIU/l menopauza előtt 59-619 mIU/l
Progeszteron: 37,31 nmol/l Ref. Tart.:Lutális fázis 10,62-81-28 mnol/l
Leírnám párom adatait is. Ő a Fer14 nevű vitamint szedi. Válaszát előre is köszönöm!
Párom spermavizsgálatának eredménye1:
Karentia: 4 nap
Volume: 5,5 ml
Appearance NORM
Liquefaction NORM
Viscosity NORM
PH 7,4
WBC NORM
Concent. 15M/ml
Prog.motil. 20%
Norm. Morph. 17%
MSC 3,0 M/ml
FSC 1,5 M/ml
SMI 51
ALL sprem 82,5M
Motile sperm 16,5M
Func sperm 8,25M
TSC 20M/ml
Motilitás: 30% progresszíven mozgó spermium
Morfológia: 20% normál szerkezetű spermium
Párom spermavizsgálatának eredménye2 két hónap múlva:
Karentia: 3 nap
Volume: 5,0 ml
Appearance NORM
Liquefaction NORM
Viscosity NORM
PH 7,4
WBC NORM
Concent. 26M/ml
Prog.motil. 30%
Norm. Morph. 19%
MSC 7,6 M/ml
FSC 2,6 M/ml
SMI 74
ALL sprem 130,0M
Motile sperm 39,0M
Func sperm 13,0M
TSC 26 M/ml
Motilitás 30% progresszíven mozgó spermium
Morfológia 20% normál szerkezetű spermium

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor úr.Nekem sajnos olyan problémàm van hogy a ciklusom eléggé vàltozó de àlltalàban 37naponta megjon.... azonban most 57napnàl tartok és még semmi.Csinàltam két terhességi tesztet de mindkető negativ lett sajnos... ön szerint igy làtatlanban milyen probléma àlhat esetlegesen a hàttérben?Előre is köszönöm vàlaszàt

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Már több, mint 1,5 éve próbálkozunk a férjemmel kisbaba ügyben (én 26, férjem 35 éves), eddig sikertelenül. 2-3 hónapja sokalltam be, elindultunk a kivizsgálások terén. Férjemnél az andrológus mindent rendben talált.
Nálam a nőgyógyászom alakilag mindent rendben talált, annyit mondott, hogy kicsit kicsik a petefészkeim, és magasan helyezkednek el, nincsenek cisztáim.
Néztünk ciklus 3. napján hormonokat, ezeket az eredményeket kaptam.
TSH: 2,510
LH: 6,25
FSH: 6,55
Prolaktin: 250,1
Ösztradiol: <73
Az ösztradiol nagyon alacsony, ezt látom, és a TSH kicsit magas. Ezekre a nőgyógyász azt mondta, egyenlőre elfogadhatóak.
Ebben a hónapban peteérést is néztünk, 11. napon egy kis 10mm-est látott a doki, 16.napon (amikor fájt az alhasam) már semmit. Egyébként elég szabályos 28-32 napos ciklusaim vannak, alhasi fájástól számított 14. napra szokott megjönni.
A dokim nem kért progszteron szintet, csak akkor akar, ha ultrahangon is el tudunk kapni egy tüszőrepedést....így nem tudom az mennyi lett volna, volt-e érés...
Engem nem hagyott nyugodni a TSH, ebben a ciklusban is nézettem egy hormonpanelt, plusz a pajzsmirigyeket, 5. ciklusnapon:
TSH: 2,030
T4: 9,65
T3: 5,09
Anti-TPO: 0,3
LH: 8,15
FSH: 7,77
Prolaktin: 259,0
Ösztradiol megint: <73
Ebben a hónapban is megyek a nőgyógyászhoz, de megint nem jó napokon 10. és 15. napon tudok esetleg menni, lehet megint nem sikerül elkapni, van-e peteérés...
Ön szerint a leletek alapján forduljak endokrinológushoz? Mire utalhat ez a nagyon alacsony ösztradiol szint? Mikor érdemes még, és milyen hormonokat megnézetnem? (Ha nincs uh-al kimutatható peteérés, attól még van értelme nézetnem progeszteron szintet?) Ezt az egyébként annyira nem magas TSH szintet lehet valahogyan természetes módon csökkenteni?
Előre is köszönöm a válaszát! Zsuzsi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr! 26 éves vagyok és egy éve próbálkozunk a babával,eddig sikertelenul... Párom kint dolgozik,havona jár haza,és ekkor vagyunk egyutt,de figyelemmel kísérem a peteérés napját,általában akkor ugy intézem hogy mindegyik napon egyutt legyunk.. Mivel eddig még nem jott ossze,ugy döntöttunk hogy el megyunk genetikai vizsgalatra,és immunulogiára,ez meg is történt,megfelelő eredmények lettek. Genetikai vizsgalaton semmilyen eltérést nem találtak... Ez utan kaptam a belgyógyászatrol is egy eredményt.
Ami a következő:ENA-PROFIL-M:0,50 U/ml:SML: 10,25 U/ml U1-RNPL:032 U/ml; SSAL:0,26 Abs/COV SSB:L0,22
U/ml SCL70L: 0,27 U/ml: JO1L: 0,21 U/ml; PM/SCL:negatív ;ANF-HEP2M:negativ
ANFL:negatív MITO:negativ CENTRO:negativ
CITOPL:negativ PCNA:negativ
HISZTON:6,32 U/ml KARDLIP-AM:negativ
KL-IGM:0,06MPL/ml: KL-IGG:1,61 GPL/ml FOSZFATIDIL:negativ
PSIGM:0,750 U/ml PSIGG: 3,340 U/ml ; DNS: 1,970 U/ml;TTGM:0,89 U/ml;CCP:3,47 U/ml
Ez az eredmény..
Vélemény a kovetkező:immunszerológiai leletei negatívak autoimmun betegség nem igazolódott.
spec:Imunológiai kezelést és gondozást részunkről egyelőre nem igényel.
sterilitás miatt meddőségi központban történő kivizsgálás javasolt..
El vagyok keseredve,nem tudom mit jelentenek az eredményeim.. nagyon szeretnék kisbabát,már szinte lehet mondani hogy görcsösen.. Várom válaszát kedves DR úr...
Üdvözlettel :Renata

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Három egymást követő hónapon keresztül, ovulációt megelőző este próbálkozunk, mégsem fogant baba. 33 éves vagyok, az alaphormonok, IR szűrés, pajzsmirigy, D vitamin rendben vannak. Ön szerint ki kell-e vizsgálni a férjem (35), ha van már két közös gyermekünk (2 és 4 évesek) és 1 éve volt egy koraterhességi vetélésem?
Köszönettel: Adél

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Lombikos terhes vagyok. Ilyen esetben hogyan kell kiszámítani mennyi idős terhes vagyok?
Fagyasztott transzferünk volt, 5 napos blasztocisztát ültettek vissza a ciklusom 16 . napján.
Köszönettel,
Zsófi

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
A nevem Bernadett 24 éves vagyok.a férjemmel már több mint három éve próbálkozunk.De mind hiába.Nekem volt egy conizácios műtétem 3 évvel ezelőtt és két évvel ezelőtt volt laparoszkopiás beavatkozásom.Ott megállapították hogy mind két petevezetékem el van záródva.Hónapról hónapra jártam a nőgyógyászatot alhasi panaszokkal és ha a férjemmel együtt voltunk az ágyban az is fájt.(Bár ez még néhányszor előjön ez a fájdalom).De nem bírtam bele törődni abba hogy természete úton nem lehet kisbabánk így Budapesten fogadtam egy orvost Dr.Vajda Miklós doktor urat és végzett nálam egy petevezeték átfúvást ami nagyon jó eredményt adott ugyanis nyitott mindkét petevezetékem és ezt láttam is a kivetítőn ahogy probléma fájdalom nélkül folyt be a krostant anyag a mély üregembe.Ettől nagyon boldog voltam de ennek már egy fél éve hogy ez meg történt és még mindig semmi.Azt szeretném kérdezni a Doktor Úrtól hogy mit tehetek ilyenkor keressek fel egy meddőségi szakrendelőt és kérjem az inszeminációs beültetést?Vagy van valami más módszer amit ki tudnék próbálni a teherbeesésem érdekében?Kérem ha tud nekem segíteni nagyon meg köszönném mert nem állok úgy anyagilag hogy meg tudjam fizetni ezeket a beültetéseket de nagyon szeretnék gyereket
Válaszát előre is köszönöm Bernadett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor ùr!33 èves vagyok es 5 ève szeretnèk kisbabàt,de sajnos nemreg szembesültünk azzal tènnyel,hogy nincs esèlyünk csak az örökbefogadàs.Doktor szerint a következö lelteimmel (3. Napi) egy halvàny esèlyünk.Lh/fsh hànyados 0,36 ;Fsh 9,0 ; LH 3,2; prolactin 243 ;ösztradiol 84,7; tesztoszteron 1,6; shbg107,8 ;szabad tesztoszteron index 0,015; Dhea-so4 6,09. Progeszteron 3,8 (21.napi),Amh 0,06.köszönöm vàlaszàt.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztel Doktor Úr!39 éves nő vagyok, második babaprojekttel próbálkozunk hónapok óta eddig eredménytelenül. Olvastam a barátcserje nevezetű kapszuláról, hogy sokaknál elősegítette a gyermekáldást. Viszont az is olvastam hogy terhesek nem szedhetik. Nos ha most elkezdem szedni, és létrejön a terhesség úgy, hogy én szedem a barátcserjét, és az első pozitív terhességi tesztnél hagyom csak abba, árt e az a babának? És el lehet-e kezdeni a szedését csak úgy magamtól, vagy konzultálni kell előtte nőgyógyásszal?
Köszönettel: Eszter

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kérem adjon tanácsot, el vagyok keseredve. Két éve próbálkozunk, nemrég az egyik Kaáli intézetbe mentünk. 38 éves vagyok, FSH-LH (6-7,5), AMH (2), több hormon, cukorterhelés, HSG rendben, Letrox pm. alulműködésre megy, 1,4 TSH. A férjem eredménye is jó, inszemre kerülne sor, de a dr. leállította. Az UH-n látszott egy szerinte perzisztáló tüsző, 4. nap 10 mm, nem volt hajlandó stimulálni, hogy ciszta lehet. Megértem, hogy óvatos, de nincs sok időnk, közölte próbálkozgassunk és jövőre menjünk vissza.:( Másik orvoshoz kaptunk dec.re időpontot. Előző hónapban is volt egy pici, de 10. napra ebből 20 mm dom. tüsző lett. Nem tudom, régebben volt-e, vérzés alatt 3.-5. napon máshol soha nem néztek UH-t, amikor nézték volt normális dom.tüszőm, megrepedni is látták. Azt is mondta, hogy 10. napon túl nagy volt a 20 mm is, lehet üresek és nincs bennük petesejt. Mivel 13. napon repedt meg a jelek szerint, prog. 21. nap 40 nmol, nem világbajnok de peteérést jelent, másrészt ha ez LUF (a papírra azt írta) ahogy olvasgattam, arra épp stimuláció kéne nem? Ha peteérés zavaráról van szó. Doktor úr mit gondol? Vitamint szedek (C, Mg, B komplex, Se, cink, Q10, folsav), endokrinológus engedélyével.
Válaszát előre is hálásan köszönöm: Lili

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlom Doktorur!
1eve mar hogy babat szeretnenk a parommal de sajnos meg nem jott ossze.
A mult honapban elmentem az orvosomhoz akk azt mo dta hogy felir egy agyalapi mirigyre hato gyogyszert neven clostylbegyt es ha a harom honapos kura utan sem lesz eredmenye akkor egy petevezetek atjarhatosagi vizsgalatot es mutete javasol.
Oszinten meg.o dva kisse felek hogy csak szedem a gyogyszert es az amugy is cisztas petefeszkembe sokkal tobb lesz meg a gyogyszer hatasara.
Erdeklodnek hogy mit gondol errol es hogy en is kerhetem e ezt a vizsgalatot es mutete.
Elore is koszonom valaszat: Nikolett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az alábbi hormon eredményemmel szeretném kikérni a véleményét!Babát szeretnék, a fogamzásgátló abbahagyása után hónapokig nem jött meg a menstruációm ezért hormonvizsgálatot kért az orvosom!Mivel ekkor már hónapok óta nem véreztem nem tudom melyik ciklus napon történt a vérvétel!
Szerinte ezek az eredmények jók,határértéken belül vannak, viszont a ciklusom azóta sem rendeződött, 30-40 naposak, akkor is inkább barnázok vérzés helyett! Pcos-t kizárta, ultrahanggal is megvizsgált!
Mi lehet a probléma?
Prolactin: 10,39 ng/ml
Fsh: 8,39 mIU/ml
LH: 13,81 mIU/ml
progeszteron: 0,85 ng/ml
Estradiol: 80,67 pg/ml
Totál testosteron: 74,34 ng/dl
Tsh: 1,031 mIU/L
Köszönettel:Judit

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A szakmai vèleményèt szeretnèm kèrni a következőkben. A férjemmel 6hónapja próbàlkozunk, hogy babànk legyen, eddig sajnos eredmènytelenül. Előre tekintve azonban kivizsgàlàsokon vettünk rèszt. Nàlam a vèrvètel csupàn D3 vitamin hiànyt mutatott ki, amelyre szedek heti 5x 2000NE D3 vitamint hètvègi szünetekkel 2hónapig. A ciklus màsodik napjàn mért FSH, LH, Prolaktin, TSH, Anti-Tpo, E2 eredmènyek mind a vérvèteli hely referencia tartomànyànak közèp értèkèhez állnak közel (inkàbb alulról közelìtenek), inzulin-rezisztencia éhgyomori vèrcukor és inzulin összeszàmìtàsàval, illetve terheléses vizsgàlattal negatìv eredmènyt mutat. HYCOSY vizsgàlat negatív, a petevezetékek rögtön àtjàrhatóak voltak, csupàn a jobb oldali tuba kanyargósabb, mèh eltèrès nincs. Hüvelyi uh alapjàn follicometriát vègeztek. A ciklusaim 30-34 nap közötg mozognak, minden hónapban jelentkezik kb5 napig (megelöző napokon erös fejfàjàssal küzdök, első napon heves görcseim vannak, előtte napon barnàzàs előjelként). Ciklus második napjàn több apró tüsző, de nem PCO jellegűek, a bal oldalon a 14cn-on 12mm, endometrium 6,7mm; 16cn 14mm endom 8,9mm; 18cn 16mm endom 10,7mm, 19cn az LH teszt pozìtìv lett, a 21cn-on ellenőriztèk a tüsző megrepedt, mindent renben talàltak, endometrium 10, 7mm. A 27 cn-on tapasztaltam egy kis barnàzàst amelyet nem a fehèrneműn vettem èszre hanem együttlèt utàn, ezt követően semmi ilyet nem tapasztaltam. A 28cn-on nèztek progeszteron szintet, amelyre azt mondtàk, hogy nagyon alacsony (a pontos mèrtèkèt nem mondtàk meg többszöri kèrdezèsre sem, csakhogy nagyon alacsony). A főorvos úr erre az alacsony èrtèkre azt mondta, hogy termèszetes úton nem eshetek teherbe csak inszeminàcióval ès hormon stimulàcióval. A páromnàl a spermatogram rendben van, de szedi a Profertil kapszulàt. Èn pedig Elevit plus tablettàt szedek mèg (a felìrt D3 vitamin mellett).
Azt szeretnèm kérdezni, hogy ilyen esetben tènyleg csak inszeminàció a megoldàs? Màs teràpiàs megoldàs nem létezik? Csak progeszteron pótlàs nem lehet megoldás, egyáltalàn lètezik ilyen adott esetben? Kicsit kètsègbe vagyok esve, hogy esetemben màr csak a mestersèges út vezet a teherbeesèshez!
Előre is köszönöm vàlaszàt! Köszönettel és üdvözlettel, Nikolett

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
42 éves vagyok, a férjemmel 3 éve próbálkozunk babával. Autoimmun pajzsmirigygyulladásom van, antitireoglobulin 394, anti TPO 288, TSH=2,77.
37,5 mikrogram EUTHYROX-al. AMH=0,2, FSH=14,6. LH=6,28. EStradiol=46,0. Testosteron kisebb mint 20,0. Prolaktin= 310. Márciusban volt egy IVF Marosvásárhelyen, 2 petesejtet szivtak le, megtermékenyült mind a kettő, beültetésre csak májusban került sor mert akkor folyadékot láttak a méhüregben. Nem tapadt meg. Augusztusban elindultunk megint, azt mondták kevés tüsző nő, nem jó ciklus a stimulálásra, adott DHEA tablettát, háromszor 100 mg-ot naponta, az eredmény egy honapra rá egy 2,5 cm es ciszta a jobb petefészekben... fogamzásgátlót kaptam, Marvelon-t, amitől felszivódott. Tegnap elmentünk egy másik dokihoz... amit mondott az kész hidegzuhany... Endometriális hiperplázia, van egy fibroma amit ki kellene venni- ezt a lombiknál is látták de azt mondták nem zavar..-, s hogy rajtunk már csak a donor petesejttel valo ET segit. a hiszteroszkopia s laparoszkopia után. A Doktor Úr szerint, van még valamilyen esélyünk saját babára? NAgyon elvagyunk keseredve. Julcsi, Erdélyből.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktorúr!
Lassan 8 hónapja próbálkozunk, autoimmun pajzsmirigygyulladásom van (kezelt),TSH elvileg jó, 1 körüli érték, az anti-TPO sajnos nagyon magas mindig, kb. 50×ese a normál értéknek.
Hormonvizsgálatot csináltattam, volt egy vetélésem pár hónapja (sok pozitív, de nagyon halvány teszt).
Mostani ciklus 3.napi eredmény:
LH 4,00 U/L (2,12-10,89)
FSH 6,87 U/L ( 3,85-8,78)
Prolaktin 263,4 mIU/L (70,8-566,5)
Ösztradiol 95,4 pmol/l * (99,1-447,9)
Progeszteron <0,32 nmol/l * (0,98-4,83)
Tesztoszteron 1,1 nmol/L (0,4-2,6)
AMH 1,4 ng/ml (0,17-7,37)
16. napi eredmény (mindig ekkor van elvileg ovulációm,tesztek és ultrahang is alátámasztotta többször)
LH 9,15 U/L* (19,18-103,03 U/L)
FSH 5,60 U/L (4,54-22,51)
Ösztradiol 294,1 pmol/L* (348,7-1589,5)
Tudom, hogy még a 23.napi vérvételem hátravan, de tudna kérem véleményt mondani, hogy mire utalhatnak az alacsonyabb értékek? Már túl vagyok egy sikertelen Clostilbegytes hónapon is. Elég erős menstruációs görcseim vannak hasmenéssel. A ciklusom27-28 napos,ennek ellenére csak a 16.nap szoktam ovulálni.27 éves vagyok. Nagyon el vagyok keseredve. Merre induljak tovább? Válaszát előre is köszönöm! B

A választ itt olvashatod.
 

Kedves István!
5 hetes kismama vagyok, lombikprogrammal estem teherbe.
Pajzsmirigy alul működésem van, ezért nem szedhetek jódot, viszont nem lehet olyan terhesvitamint kapni, amiben ne lenne, ezt igazságtalannak érzem, hisz biztosan nem vagyok egyedül. Így külön tablettákat kell szednem.
A különböző oldalakon teljesen mást írnak a terhesség alatti vitaminbevitelről, már teljesen kétségbe estem, hogy ártottam vagy ártok a babának.
Amiket a lombik program alatt szedtem:
Folsav 3 mg
D vitamin 2000 ne
C vitamin: 500 mg
A vitamin: 8000 ne
E vitamin: 30 mg
cink : 20 mg
szelén: 100 mikrogramm
A terhesség kiderülése óta annyit változtattam, hogy az A vitamint elhagytam, és Magne B6-ot elkezdtem.
Ami legjobban aggaszt az A vitamin. Azt olvastam, az árthat a babának. Nagy bajt csináltam azzal, hogy 1 hónapig szedtem ebben a mennyiségben?
A folsav nem sok ebben a mennyiségben?
A többi vitaminról mi a véleménye?
Köszönettel,
Zsófi

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
31 éves vagyok, 1,5 éve sikertelenül próbálkozunk babával. Volt már egy inszemináció és most készülünk a következőre. Kaáli intézetbe járok, és furcsálltam, hogy nem kérnek hormoneredményt, így én a ciklus 2. napján elmentem hormonvizsgálatra, Eredmény: Fsh 12 Lh:4,5 Prolactin: 201 mIU/l, ösztraidol 125,2 Amh:2 Tsh:2,19.
Mutattam az orvosnak, de csak annyit mondott, hogy magas az FSH és alacsony az AMH. És nagyon nem tetszett neki, hogy én megcsináltattam ezeket az eredményeket. Ezektől az értékektől függetlenül el kellett kezdenem a closty-t és inszeminációt szeretne ebben a hónapban. Van arra esély, hogy én ilyen eredménnyel teherbe tudok esni? Normális ez, hogy nem foglalkoznak a hormonértékekkel? Vagy kit keressek fel, aki ezen tud segíteni?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Tekse István Doktorúr!
Párommal nagyon szeretnénk már babát, 4 hónapja próbálkozunk, de sajnos nem jött még.
Én voltam már női hormon teljes kivizsgáláson(vérvétel alapján) minden eredményem jó volt kivéve a prolaktin hormon volt emelkedett(610). A kérdésem hogy erre az értékre gyógyszert kellene már szednem vagy teherbe tudok esni emelkedett prolaktinnal? Elevit Pluszt szedek jelenleg, és a kérdésem még az lenne hogy az Elevit mellé szedhetem-e a Mastodynon homeopátiás cseppet? ezt az emelkedett prolaktinra ajánlották. Válaszát és segítségét előre is nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

JÓ Napot!

Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz hogy 6 hónapja folyamatosan baktériumos a vizeletem (2015.04.havi ikerterhességem 21 héten burok repedés miatt 1 petéjű ikrek lettek volna meg kelet szülnöm őket )Azóta vagyok így hogy folyamatosan baktériumos a vizeletem lehet hozzá köze a vetélésnek?:??? kapok kezeléseket (antibiotikumos) voltam uh vizsgálaton is ott is rendben találtak mindet kérdésem az lenne ez mellet eshetek-e teherbe befolyásolja-e 10.28-ái vérzésem ez miatt sötétebb színű volt. 4 éve próbálkozunk babával. 2013 -ba volt egy üres petezsákom amit elkapartak (molha terhesség)201404.havi be 8 hetesen elhalt mthfr homozigóta miatt későn derült ki.
Köszönöm válaszát.
Üdv:Tifani

A választ itt olvashatod.
 

DR. Úr!
Az utolsó mensesem szeptember 20-án volt. Aztán valamiért kimaradt 40 nap és a 41-en jött meg, október 31-én. Ez befolyásolhatja a novemberi ovuulációt vagy bízhatok a ciklus.hu adatában, miszerint nov. 13-án lesz?!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr,
43 éves nő vagyok, párommal kisbabát szeretnénk. Rossz spermalelet miatt csak lombikkal sikerülne, de 1-2% esélyt adtak az orvosok. Kérem véleményezze a leleteimet: amh: 3,7 ng/ml; 3. napi vérvétel: fsh 13,2; tsh 1,554; LH 6,3; prolaktin 12,1; ösztradiol 0,086, progeszteron 1,08; 21 napi vérvétel: progeszteron 33,58 - 2 hónappal később: 3. napi vérvétel: fsh 10,6; tsh 2,9; LH 5,4; prolaktin 11,1; ösztradiol 0,073, progeszteron 1,97; minden egyéb leletem negativ (ureaplasma, mycoplasma, chlamydia, aids, hepatitis B és C)
Ön szerint van még esély ebben a korban teherbe esni?
Köszönettel,
Szaniszló Edit

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Meg szeretném kérdezni, hogy egy előző ciklusban levő follikularis ciszta okozhatja e, hogy a következő ciklus 3 napján a korábban amúgy emelkedett FSH (10-12 között) értéke 5,2 lett:? Jelen havi menzeszem 10.25. napján érkezett, előtte 09.02-án volt vérzésem. A ciszta 10.07-én volt 32 mm-es, és az UH alapján egy nem megrepedt tüsző. Két héttel később a ciszta már összeesőben volt és 10.25-én meg is jött mindenféle gyógyszeres beavatkozás nélkül a menzeszem. A vérvétel ma, azaz 10.27-én (ciklus 3. napján) volt. Az FSH értékét befolyásolhatja a már összeesett ciszta? További kérdés, hogy az elmúlt másfél év alatt 32 kilót fogytam, és érdekelne, hogy ekkora fogyás javíthat-e ennyit a hormonháztartáson? Korábban 3 sikertelen lombikon voltunk túl párommal (alacsony spermaszám miatt), illetőleg volt egy spontán terhességem is tavaly decemberben, amit sajnos a 11. héten megszakítottak, mivel megállt a baba szíve.
Válaszát előre is köszönöm!
Teleki Zsófia

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
23 éves vagyok, kb. 4 hónapja próbálkozunk a teherbeeséssel, sajnos eddig eredménytelenül, bár a fogamzásgátlót csak fél éve tettem le, a dokim szerint idő míg sikerülhet.
Mégis nekem olyan gondom lenne, hogy egy régebbi betegség miatt (pánikzavar, agorafóbia) olykor nyugtató szedésére van szükségem. (frontin 0,5 mg)
A kérdésem az lenne. Ha babát szeretnénk, akkor mi a jobb a baba szempontjából, ha beveszem időnként a frontint? (heti 1 - 2 alkalom) vagy ha inkább tűröm a rosszullétet....
Rosszullét alatt hányingert, hányást esetenként ájulást értek.
Aggódom, ha sikerülne a baba project, nehogy ártsak neki.
Várom Megtisztelő Válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

t. Doktor úr!
Férjemmel babát szeretnénk, de fél éve sajnos nem sikerül. Nekem változó ciklushosszaim vannak, 24, 25, 26 és 28 nap között mozog, a menzi előtti egy nap barnázás jellemző. Menstruációm 5 napos, a luterális fázisom általában 14-15 nap.
Az ovuláció utáni 6. naptól eléggé erős mellfájdalmam van a menstruációig és enyhén görcsöl a hasam is, de nem folyamatosan, csak időszakosan.
Kérdésem az lenne, hogy lehet-e progreszteron hiány miatt a barnázás és a mellfájdalom.
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr Úr. párommal 9 éve vagyunk együtt és nem estem teherbe soha nem védekeztünk. Másfél évvel ezelőtt orvoshoz fordultunk nekem csináltak minden féle vérvételt hormon profilt amin az orvosom mindent rendben talált, azután kiderült nincsen peteérésem, kaptam 3-szor 3 hónapig,-3 hónapos szünetekkel- clostyilbegitet amitől volt peteérésem és meg is repedt de nem jött a baba. A párom is el ment vizsgálatra nála is minden rendben volt. Aztán kaptam ismét closyilbegitett plusz merional 75ne injekciót amit amenstuacio 7, 9 és 11.napon kellett 1-1 et be adatni.az uhn.nagyon jók voltak a tüsző eresei ami sikerrel is járt össze jött a baba 5hetesen az uh.alapjanvolt1,11.2szer 6.7mm-es haematoma es sajnos 8heteseniden májusban el is halt,a terhesség alatt szedett gyógyszerem:utrogestan,folsav,magne b 6 es magnézium. Műszeres befejezéssel elvettek a babát. Mikor visszamentem a 6 hetes kontrollra ki derült h, nyomán van ami a mellső falon a hólyagalapon subseosus 5.3szer4.7mm. Azután következő hónapban ismét kaptam azt a kezelést de sikertelenül 3 hónap elteltével e hónap végén ismét kapni fogom, önnek mi a véleménye? Ön szerint megfelelő kezelést kapok? Amyomabe folyásolhat valamit? Az orvosom szerint nem kell vele foglalkozni mert kicsi.Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor úr!
Évek óta küzdök a rendszertelen mensesszel ami eddig csak fogamzásgátlóval volt normális. Orvostól orvosig jártam ki ezt ki azt mondott rá mitől van ez.
volt már számos vizsgálatom, és a hormonvizsgálat megállapította, hogy nem több a férfi hormon a szervezetembe mint amennyinek kell lennie átlagosan. Ezek után volt rengeteg alhasi fájdalmam amivel szintén orvoshoz jártam, először vakbélre gyanakodtak, majd hüvelyi ultrahangra küldtek ahol kiderült hogy az egyik petefészkem nagyobb mint a másik, és hogy sok apró kis cisztám van a méhemben. Ezek után az orvosom még mindig csak a fogamzásgátló módszert ajánlotta, mivel elvileg ezek a kis ciszták még felszívódhatnak és ha majd leszek annyi idős hogy gyereket akarok akkor teszünk valamit az ügy érdekében. Moss most eljött ez az idő...Abbahagytam a gyógyszer szedését, 34-35 napra meg is jön a menszeszem, de 1 évis sikertelenül próbálkoztam párommal de nem volt sikeres eredménye. Múlthéten szintén orvoshoz mentem aki írt fel nekem Clostilbegyt és inofolice gyógyszereket, mondván hogy három hónap alatt ennek sikeresnek kell lennie. Viszont ha mégsem akkor menjek vissza és egy laporoszkópiáés műtéttel kifújatják a petevezetéket mert lehet hogy el van záródva, és akkor a páromnak sem ártana egy kis kivizsgálás.
Tanácsot szeretnék kérni, mert félek kicsit, hogy se vérvizsgálat sem egyéb más vizsgálatok nélkül bele merjek e vágni ebbe a gyógyszeres kezelésbe és nem e kellene elöbb más vizsgálatokra mennem. Előre is köszönöm a Válaszát: Nikolett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A párom sajnos régóta füvezik, van, hogy naponta 1-2 szál. Én minden káros szenvedélytől mentes vagyok és próbálok egészségesen élni. Óvszerrel védekezzünk, de legutóbb sajnos megszakításos közösülés volt, amit már bánok, hogy bele mentem. Ha véletlenül teherbe estem a babának lehet baja a párom miatt. 2 napja késik a havi vérzésem, 1 éve nem szedek fogamzásgátlót. Sajnos kicsit felborult a ciklusom, hogy abba hagytam a gyógyszer szedését. Volt, hogy 24 napra jött meg, de volt, hogy 29 napra. Mennyi az esélyem, hogy esetleg most teherbe estem? 38 éves vagyok, még nem voltam terhes. Köszönöm szépen előre is válaszát! Üdv: Elinor

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban!
2015. tavaszától próbálkozunk babával, 33 éves vagyok.II. típusú cukorbetegként 2000 mg Merckformin Xr tablettát szedek, szigorú diétát tartok, és a napi mozgás is jelen van életemben. Az elmúlt évben 30 kg-ot fogytam. Vércukrom szigorú szakorvosi kontroll mellett rendben van. Márciustól fogyasztottam az Inofolic nevű készítményt is, napi 2*1-t. A tavasszal elvégzett ultrahangos (hüvelyi) vizsgálat alapján a petefészkeim nem voltak policisztás jellegűek. Szeptemberben laparoszkópiás átjárhatósági vizsgálaton és histeroscopian estem át, melynek során pco igazolódott, más egyéb probléma nem volt. A kérdésem az lenne, hogy az Inofolic fogyasztása okozhatta-e a ciszták megjelenését? (Az Inofolic fogyasztása mellett a fogyás mértéke már kismértékű volt).
Hormonok az elmúlt időszakban többször is ellenőrzés alatt voltak. Eredmények rendben. Igazoltan van peteérés, tüszőrepedés is. Orvosom decembertől gyógyszeres stimulálás mellett döntött. Önnek mi a véleménye? Hasznosabb lenne-e esetleg a drilling módszer az én esetemben?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Judit

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! A férjemmel négy éve szeretnénk babát (még nincs gyermekünk). Jelenleg 3 inszemináción vagyunk túl sikertelenül. A férjemnél nem találtak problémát, én viszont IR-es vagyok, amire merckformin tartalmú gyógyszert kaptam. Pajzsmirigy alulműködésre is kaptam gyógyszert, ami szépen helyreállította a TSH értéket. Ami még nagyon bánt, hogy rettenetesen hullik a hajam évek óta, valamint állandóan krónikus felfázásos tüneteim vannak. Ön szerint ez az IR-rel függhet össze vagy látszódik vmilyen más hormonális probléma is? Az ösztrogén szintem rendben van? A ciklusaim egyébként a merkforminnal rendben vannak. A hormonértékeim: 3. napi LH 3,5 IU/l, FSH 6,27 IU/l, Ösztradiol 151 pmol/l, prolaktin 167 mIU/l. 23. napi: Progeszteron 15,9 nmol/l, tesztoszteron 1,4 nmol/l. Terheléses cukor: Glükóz 0 perc: 5,13 mmol/l, Glükóz 60 perc: 10,71 mmol/l, Glükóz 120 perc: 6,79 mmol/l. Inzulin 0 perc: 4,62 mIU/l Inzulin 60 perc 41,20 mIU/l, inzulin 120 perc 54,40 mIU/l. Válaszát hálásan köszönöm! Nem tudom, hogy mit tudnék még megtenni a siker érdekében.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DR Úr!
Párommal babát tervezünk, miután engem két évvel ezelőtt kétoldali petefészek endometriózissal műtött Önöknél Rucz DR. Úr <3. A műtét után havonta jártam kontrollra. Rucz DR. Úr szerint, ha nem ő műtött volna, meg sem mondaná, hogy történt itt valami. Nagyon hálás vagyok neki!!!
Kaptunk időt szabad próbálkozásra. Nem jött a csoda...kontrollra jártam. A lombikot valahogy belülről úgy érzem még nem tudom elfogadni. Kicsit meg is nyugodtam, hogy nem tér vissza az endometriózis. Bár tudom erre nincs garancia! Párommal megbeszéltük, hogy próbálkozunk.
1,5 év próbálkozás után elmentünk endokrinológiai kivizsgálásra. Kiderült magas prolaktin. Azt mint a melléklet értékek mutatják a Bromocriptin helyrehozta. IR-el küzdök annak ellenére, hogy 50 kg vagyok, sportolok, MerckforminXR500-at szedek, diátázom.
1.) kérdés: a lenti értékek alapján rendben lehet-e a természetes úton fogantatás, feltételezve, hogy az endometriózis nem lehet akadály (petevezeték átjárhatóság, méhtükrözés rendben volt a műtét során). A 21. napi vérvétel értékek még nincsenek meg!
2.) kérdés: Javasolná az inszeminációt lombik előtt?
3.) Olvastam a honlapon, hogy van IUI meg IUTPI. A választ is elolvastam a kettő közötti különbségről, de nem értem igazán. Az IUTPI-nek nagyobb a kockázata esetleg? vagy mit jelent az, hogy a hasfalba is jutnak spermiumok? Melyik hatékonyabb az én esetember? Ezeknél is lehet nagyobb a rendellenességek száma mint a lombiknál, mivel nem a legéletképesebb spermium jut célba, hanem az orvosok keze ügyébe akadók?
Válaszát előre is köszönöm!
ciklus 5. nap:
TSH: 1,95 mIU/l ref.tart.: 0,27-4,2
T4 szabad funkc: 17,93 pmol/l ref.tart.:12-22
T3 szabad funkc: 4,67 pmol/l ref.tart.:3,1-6,8
LH: 5,03IU/l ref.tart.: 1,9-22,5
FSH: 7,14 IU/l ref.tart.: 2,5-10,20
Prolaktin: 112,7mIU/l ref.tart.: 59-619
Ösztradiol: 157,2 pmol/l ref.tart.: 71,6-529,2
Progeszteron: 0,72 nmol/l ref.tart.: <4,45
Kortizol: 546,4 nmol/l
LH/FSH=0,7

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az Inofolic ajánlott-e olyanok számára, akiknek rendben vannak a hormonjai, van peteérés, ovuláció is, vagyis minden adott a babához, csak az valamiért mégsem akar jönni. Másfél éve próbálkozunk, a hormonsor rendben, peteérés , ovuláció rendben, a párom eredményei is rendben vannak. 2 hónapja estem át hsg-n, volt egy pici összetapadás, épp 3 hónapos várakozási időszakban vagyunk, de még nem jártunk eredménnyel. Hallottam erről az étrend-kiegészítőről,s nem tudom, hogy elkezdjem -e használni, vagy ne várjunk tovább és irány a meddősségi központ.Mindketten 30 évesek vagyunk. Válaszát előre is köszönöm!Ani

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr, 41 éves múltam és babát szeretnénk, hormonvizsgálatom volt a ciklus 3.és 21.napján. A 3.napon minden érték a referencia-tartományon belül volt,de a 21.napon az lh/fsh hányados magas, 2.54 (082-1.12),amúgy külön-külön mindkettő referencia-tartományon belül. Valamint az ösztradiol szintem is felette van,252,4 pg/ml (43,8-211,0) a progeszteronom rendben: 40.5 nmol/l(5.3-86.0) Már fél éve próbálkozunk, mi lehet a gond? Előre is köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Szeretném a segítségét kérni a leletem értelmezésében.
A hormonok a 21. napi vérvétel értelmében készültek valójában a ciklus 31. napján (nem szabályos 28napos, hanem hosszabbak a ciklusaim)
Anti-TPO 0,3 U/mL (referencia: 0,0 - 9,0)
Prolaktin 612,5 mIU/L (Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5)
Progeszteron 62,4 nmol/L
-follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l
-luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l
-posztmenopauza : <0,25 - 2,48 nmol/l
-I. trimeszter : 15,04 - 161,35 nmol/l
-II. trimeszter : 61,72 - 144,05 nmol/l
Terheléses cukorvizsgálat eredményei:
Glükóz fluoridos 4,7 mmol/L (referencia: 3,5 - 6,1)
Glükóz terhelés 60' 8,0 mmol/L (referencia: 3,1 - 10,5)
Glükóz terhelés 120' 5,9 mmol/L (referencia: 3,1 - 7,5)
Inzulin 2,6 mIU/L (referencia:1,9 - 23,0)
Inzulin terhelés 60' 48,1 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 47,9 mIU/L
HOMA-IR 0,5 (referencia: 0 - 4,4)
Ezek az értékek esetleg utalhatnak inzulin rezisztenciára, és/vagy PCOS-re?

A választ itt olvashatod.
 

Újabb kérdések és válaszok

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"A párom és én már egy ideje dolgozunk azon, hogy babánk legyen - eddig sajnos nem jártunk sikerrel. Most végre megtaláltam ezt az oldalt, amelyik profi módon tud nekünk segíteni."

S. Anna
Budapest

Lájkolj minket!