A kérdés:

Szia! Első gyermekünk 35. hétre érkezett terhességi toximéa miatt, teljesen egészséges már 3 éves. Szeretnénk második gyermeket, 6 hónapja probálkozunk, tudom mikor van ovulációm, ciklusom rendben, doki azt mondta rendben minden. és mégse jön össze. Az első gyermekünk elsőre sikerült. Van valami ötleted? Köszönettel: Cs.


Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta

Bóta Tímea - pszichológus, relaxációs terapeuta válasza:

Kedves Cs.!
Az én összes ötletem, elképzelésem abból a néhány sorból lehet, amit a levélíró számomra magából, magukból megmutat. Mert akármilyen rövid is, mindig ott van a másik ember szűrője, és többnyire azt emeli ki, ami fontos számára, ami foglalkoztatja.
Bármilyen rövid is a leveled, a Te szűrőd a terhességi toxémia emléke – és a jelen helyzet rendbenlévőségének kettőssége felé viszi a figyelmem. Ez utóbbi jó alap egy új terhesség felé, mert úgy tűnik, testileg minden rendben. Egy másik szinten, ettől függetlenül azonban okozhatnak elakadást a korábbi terhességek eseményei. Én ebbe az irányba indulnék, aztán majd kiderül, mi van, mi lehet még.
Lehet, elég az is, ha ezt az élményt „újraemlékezitek” a férjeddel. Az is megtörténhet, hogy előkerül valami olyasmi – emlék, élmény, érzés, dilemma – ami jó ha kint van, hogy ne akadályozza egy új élet megfoganását. Ez bármelyikőtöknél lehet – hiszen ez nő és férfi közös ügye. S bár az új élet a nő testében fejlődik, a férfi viszonyulása is befolyásolja a fogantatást. Az ő sejtjeivel az ő emlékei, érzései, félelmei, története is jelen vannak.
Amennyiben egy ilyen beszélgetés nem hoz feloldást, megkönnyebbülést, érdemes lehet „elvinni” a témátokat egy szakértőhöz, aki segíthet abban, hogy megtaláljátok az elakadásotokat.
És végül még … hivatkozhatnék szakirodalmat, hogy rendben van a hat hónapos várakozás – de a Ti szubjektív időtök úgyis másképp mér. A gyors teherbeesés egyrészt áldás – de a következőnél dupla súllyal nehezedhet a párra. Hiszen, nekünk ez korábban „elsőre sikerült”.
És közben nem kizárt, hogy a második gyermek megmutatja, hogy másképp is lehet teherbe esni - foganni, érkezni. Már az érkezésünk is egyfajta öndefiníció. És ez pedig egy másik gyerek lesz - aki úgy tűnik, megmutatja a különbözőségét. Várat magára.
Türelmet – kellemes várakozást, megkönnyebbülős beszélgetéseket kívánok - Bóta Tímea

 

Te is kérdeznél? Tímea neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!