A kérdés:

Szia, nekem az lenne a problémám, hogy egyáltalán nem kivánom a szexet. Ez kb. a kisfiam születése után egy-két hónappal kezdődött. Voltam vizsgálatokon, de minden rendben és nem értem miért. Enchen


Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta

Bóta Tímea - pszichológus, relaxációs terapeuta válasza:

Enchen,
A gyermek születése utáni hónapokban a nemi vágy sok nőnél csillapodik, sőt, akár meg is szűnhet egy időre. Ennek okai sokszor a lélekben gyökereznek. A szülés után a test viszonylag gyorsan regenerálódik, ezzel együtt megváltozik, átalakul. És ezt a testet a legtöbb nőnek újra meg kell ismerni, felfedezni – szeretni. Mi több, meg kell tanulnia megosztania – a szerepeinek megfelelően. Mert a mell, ami a gyermekét táplálja – és ami a férjében vágyakat gerjeszt, az ugyanaz. Ezt sokszor a nőnek nehezebb elfogadni, és időre van szüksége az „átállásra”.
A másik fontos vágylohasztó: a fáradtság. Nem tudom, mennyi idős a gyermeke, kel-e hozzá éjszakánként, de a tapasztalat az, hogy a kismamák eleinte gyakran alvás-mínuszban vannak. Éppen ezért gyakran megesik, hogy az ágyról – leginkább az alvás jut eszébe…
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ami Önnel történik, az egy szinten természetes – és ahogy telik az idő, változni is fog, tehát ne szorongjon emiatt. (A szorongás a másik hatékony libidó csökkentő…)
Ám mivel levelet írt, orvoshoz fordult, minden bizonnyal vágyik arra – hogy a helyzet változzon, hogy újra visszatérjen az életébe a szexualitás. Érdemes egy kicsit „teremteni” a helyzeteket. Úgy, hogy legyen idő az együttlétre. Hogy zavartalan lehessen. Hogy Ön rákészülhessen, és vonzónak érezhesse magát. Mert nem elég, hogy a férje annak látja, Önnek is úgy kell érezni.
Szakítson magára egy kis időt, kérjen segítséget, hogy eljuthasson kikapcsolódni, akár fodrászhoz, kozmetikushoz, vagy éppen mozogni. Ezek mind Önt szolgálják – és így a kapcsolatukat.
Ha pedig úgy érzi, az elakadása ennél komolyabb, mindenképpen érdemes szakértő segítséget kérni.
Minden jót Önnek, Bóta Tímea

 

Te is kérdeznél? Tímea neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!